Saloranta Seinäjoelta Churiin!

Tuomo Tomperi 6.3.2013 19:57 5 kommenttia

Crocodilesiin aiemmin talvella sitoutunut Aappo Saloranta on yllättäen allekirjoittanut sopimuksen tulevasta kaudesta hallitsevan Euroopan mestarin Calanda Broncosin kanssa.

Juuri julkaistu sopimus on todellinen jymypaukku. Northern Lightsissa Vaahteraliigaa viime kaudella pelannut Saloranta ilmoitti siirrostaan Seinäjoelle joulukuun alussa. Ulkomailla pelaaminen on kuitenkin kiinnostanut pelimiestä jo pitempään. Hallitsevan EFL-voittajan ottaessa yhteyttä helmikuun lopulla valinta siirtyä Sveitsiin oli selvä. Northern Lightsin edustusjoukkueen kanssa talvikauden harjoitellut Saloranta ei peittele innostustaan.

– Tottakai fiilis on nyt todella hyvä. Tavoitteeni on jo useamman vuoden ajan ollut päästä pelaamaan suureen eurooppalaiseen joukkueeseen.

– Sain tarjouksen Broncosilta helmikuun loppupuolella. Mietittyäni asiaa yön yli tajusin, miten ainutkertainen tilaisuus tämä minulle voi olla. Seinäjoella ei pidetty ajatuksesta, mutta tein silti päätöksen lähteä Churiin.

Minulla ei ole muuta kuin hyvää sanottavaa Crocodilesista…mutta täytyy ajatella myös omia tavoitteita

Crocodiles organisaationa ja joukkueena kerää Salorannnalta kiitokset.

– Minulla ei ole muuta kuin hyvää sanottavaa Crocodilesista. Joukkue on todella laadukas. Uskon, että he tulevat pärjäämään Vaahteraliigassa joka tapauksessa tosi hyvin. Joukkueen laitahyökkääjäkalusto on taitava. Siinä mielessä lähden Sveitsiin hyvillä mielin – en usko että jätän joukkuetta pulaan.

– Täytyy ajatella myös omia tavoitteita. Tämä mahdollisuus voi avata tulevaisuudessa uusia ovia. Nyt katsotaan, mihin asti omat rahkeet riittää.

Saloranta näkee Churissa jälleen tutut kasvot. Joukkueen tulevan kauden päävalmentajana toimii Northern Lightsia viime kaudella valmentanut amerikkalainen Cam Olson. Olsonilla on hyvä käsitys Salorannan kyvyistä ja mahdollisuuksista menestyä myös kovemmassa seurassa. On helppo uskoa, että Olsonilla on ollut suuri rooli Salorannan sopimuksessa. Broncosin joukkueenjohtaja Robin Haas ilmoitti Europlayersissa, ettei joukkue hae enää lisäpalasia tulevalle kaudelle. Saloranta liittyykin joukkueeseen aivan viime tingassa.

Calanda Broncos on yksi Euroopan parhaista seurajoukkueista.

Crocodilesille Salorannan poistuminen joukkueen vahvuudesta on monellakin tapaa kova kolaus. Saloranta allekirjoitti talvella pelaajan ja Crocodilesin välisen pelaajasopimuksen. Mielenkiintoiseksi tilanteen tekee se, että virallisia siirtopapereita Oulusta Seinäjoelle ei talven mittaan toimitettu liittoon. Näin Saloranta siirtyy teknisesti Broncosiin Oulu Northern Lightsista. Salorannan lähtö joukkueesta näinkin lähellä liigakauden alkua ei miellytä Crocodilesia. Erityisesti tapa, jolla siirto tapahtui, kismittää Pohjanmaalla.

Seinäjoki Crocodilesin puheenjohtaja Jari Jalava pyöritteleekin päätään tilanteen suhteen. Seinäjoella ei missään tapauksessa haluta rajoittaa kenenkään pelaajan kehittymistä, mutta tapa jolla asioita on hoidettu, ei kerää kiitosta.

Mitä virkaa näillä sopimuksilla on, jos niitä ei tarvitse kunnioittaa?

– Olemme olleet asiasta yhteydessä Sveitsiin muutamaan otteeseen. Meillä on Salorannan kanssa olemassa pelaajasopimus. Oikeudet ovat kyllä edelleen teknisesti Oulussa. Voidaan kuitenkin kysyä, mitä virkaa näillä sopimuksilla on, jos niitä ei tarvitse kunnioittaa, Jalava murehtii.

– Kyseessä on enemmän periaatteesta. Meidän joukkueemme ei nouse tai kaadu yhden pelaajan mukana. Tämä on kuitenkin asia, mitä tulisi käsitellä liittotasolla laajemmin.

Jalavan mietteitä voi lukea laajemminkin juuri julkaistusta artikkelista.

Broncos on heinäkuisen EFL-voittonsa jälkeen muuttunut melkoisesti. Gridiron uutisoi Churissa viime kaudella pelanneen Iiro Luodon haastattelussa muutoksista joukkueessa. Tietojen mukaan Broncos ei panosta tulevaan kauteen kenties enää samanlaisella intensiteetillä kuin aiemmin päätavoitteen täytyttyä. Mestaripelinrakentaja Marko Glavic päätti maineikkaan uransa viime kauteen. Useita EFL-voiton tukipilareita on siirtynyt muihin seuroihin, joista suomalaisittain on luonnollisesti helppo mainita Iiro Luodon sopimus Wolverinesiin.

Salorannan sopimus kuitenkin kielii siitä, ettei joukkue ole suinkaan heittämässä pyyhettä kehään. Moninkertainen puolustava Sveitsin mestari hakee varmasti menestystä tulevalla kaudella Sveitsin liigan lisäksi myös Eurobowlista. Tähtikeskushyökkääjä DJ Wolfe palaa jälleen Sveitsiin tulevalle kaudelle. Missouri Science & Techin Josh Firm johtaa joukkueen hyökkäystä kaudella 2013. Fyysisiltä ominaisuuksiltaan Salorantaa muistuttava yli 190-senttinen tähtilaituri Tissi Robinson on myös allekirjoittanut sopimuksen tulevasta kaudesta. Broncos tulee kuitenkin luottamaan tulevalla kaudella entistä enemmän sveitsiläispelaajiinsa, joita joukkue on kehittänyt tulevaan rooliinsa jo useamman vuoden ajan mm. kehitysjoukkueensa avulla.

Saloranta uskoo joukkueen menestysmahdollisuuksiin tulevalla kaudella myös EFL:ssa.

– Henkilökohtaisesti odotan itseltäni sitä, että nostan taas tasoa yhden pykälän korkeammalle. Sveitsissä tulee kovia pelejä ja kokemusta uusista ympyröistä. Tissi Robinson on kova pelimies! Pyrin imemään häneltä kaiken mahdollisen opin.

Joukkueen menestys on myös Salorannalle tärkeää.

– Minä lähden ainakin voittamaan jokaista peliä. Tarkoitus on voittaa Sveitsin liiga ja edetä Eurobowlissa niin pitkälle kuin mahdollista.

Salorannan pelit joukkueen kanssa alkavat jo maaliskuussa, kun Sveitsin liiga käynnistyy. Puolustavana mestarina Broncosin ei tarvitse osallistua EFL-sarjan lohkovaiheeseen, vaan joukkue pääsee mukaan suoraan puolivälieriin. Gridiron seuraa Salorannan ja joukkueen taivalta Sveitsissä ja Euroopan kentillä kauden edetessä.

Kommentoi

  • Tervetuloa vapaan liikkumisen alueelle. Pelaajilla on täysi vapaus sopmuksien rajoittamatta siirtyä joukkueesta toiseen. Sopimukset eivät ole kuin henkistä laatua eivätkä saa estää työvoiman liikkumista.

  • Jos kerran Saloranta oli jo allekirjoittanut sopimuksen ensi kaudesta Crocodilesien kanssa, niin eikö hän silloin syyllistynyt sopimusrikkomukseen? Ja jos nyt oikein tätä kuviota tulkitsen, niin koska hänen siirtoaan ei oltu vielä vahvistettu liitossa, oli hänen oikeutensa edelleen Northern Lightseilla ja siksi tälläinen kuvio oli ylipäätänsä edes mahdollinen?

    Henk. koht. olen ainakin sitä mieltä, että Jalavan esittämä kysymys on kyllä ihan aiheellinen.

  • Tissi…hihi ^^

    Mutta joo. Kiitos gridironille hyvästä uutisoinnista. Alkaa jutuissa olemaan kohta samaa intensiteettiä kuin nfl.comissa. Saa suomijefukin uusia ulottuvuuksia kun tämmöisiä asioita tehdään julksiksi.

  • Tissi…Pyrkii imemään kaiken opin… Hihi..

  • Jos nyt totta puhutaan niin Raatikainenkin lähti tanskaan pelaamaan ja jaguars päästi menemään mielellään! Ja sitä paitsi tämä on hienoa kehitystä suomen jenkkifutikselle että pelaajat pääset ulkomaille pelaamaan.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *