Korkeakoulujenkkifutis nousussa

Tuomo Tomperi 26.2.2013 18:55 3 kommenttia

Talvella korkeakouluopiskelijoiden kesken pelattava sarja on saavuttanut nopeasti suosiota. Keski-Suomen lohkossa rymistellään ensi kerran perjantaina.

Perjantaina Tampereella pelataan Tampere Bowl I:n nimellä kulkeva turnaus, johon osallistuu kaksi tamperelaisjoukkuetta sekä vierailija Wasa Dogs Vaasasta. Tampereella on tänä vuonna jo 40 pelaajaa, jotka päätettiin lohkoa kahteen joukkueeseen. TCFA Titans koostuu TAMK:n sekä Tampereen Yliopiston opiskelijoista. Duon täydentää Tampereen Teknillisen yliopiston joukkue Tampere Tech Mavericks. Nimi TCFA on lyhenne sanoista Tampere Collegiate Football Association.

– Tamperelaisissa korkeakouluissa on 35 000 opiskelijaa, joten materiaalia meillä pitäisi löytyä, TCFA ry:n Jukka Springare kertoo.

– Positiivinen kehitys tälle vuodelle johtuu varmasti osittain aktiivisesta rekrytoinnista syksyllä. Tänä vuonna lajia on kokeillut yhteensä noin 60 ukkoa. Seurassamme harrastaminen on leppoisaa ja lähdemme liikkeelle perusasioista.

Seurassamme harrastaminen on leppoisaa ja lähdemme liikkeelle perusasioista.

Springaren mukaan tärkeintä on tekemisen meininki ja hyvä joukkuehenki.

– Vaikka me humanistit ja insinöörit pyyhimme perjantaina teekkareilla lattiaa (tai toisin päin), niin illalla kuitenkin saunomme yhdessä. Saunaan on kutsuttu perinteemme mukaan myös vierasjoukkue.

Tänä vuonna 12.-13.4. pelattavien OSM-kisojen suojelijaksi on lupautunut Suomen Yhdysvaltain suurlähettiläs Bruce Oreck. Oreck näkee urheilun tärkeänä ihmisiä yhdistävänä asiana, joka säilyttää arvonsa läpi elämän. Korkeakouluissa pelattava sarja tuokin opiskelijoita yhteen opiskeliympyröissä hieman totutusta poikkeavalla tavalla. Millä periaatteilla Tampereella uusia pelaajia on saatu houkuteltua?

– Joukkueessamme kynnys on pyritty laskemaan todella alas. Aikaisempaa urheilukokemuksia ei vaadita. Koolla tai ulkonäölläkään ei todellakaan ole väliä. Uuden lajin kokeilukin on varmasti yksi motivaattori. Urheilu on myös terveempi vaihtoehto perinteiselle haalarimeiningille, johon valehtelematta usein liittyy viinan juonti, Springare linjaa.

Pelit käyntiin myös Keski-Suomessa

Kuva: TCFA ry

Perjantain turnaukseen osallistuville joukkueille ottelut ovat kauden ensimmäiset. Tampere Tech Mavericks lähtee tamperelaisten kohtaamiseen kenties hienoisena ennakkosuosikkina. Molemmissa joukkueissa on pelaajia, joille laji on tuttu jo aiemmilta vuosilta, mutta mukaan mahtuu myös monta vasta-alkajaa.

– Moni on pelannut aikaisemmin, mutta moni ottaa perjantaina myös ekat downit.

Monipuolisen materiaalin lisäksi Mavericksin etuna on vahva heittohyökkäys. TCFA Titans lähtee sen sijaan haastamaan muut joukkueet perinteitä kunnioittaen vahvan puolustuksen ja juoksuhyökkäyksen turvin. Jukka Springare arvioi, että ottelu ratkeaa yksinkertaisesti pallonmenetyksiin.

Kumpi tamperelaisjoukkueista on perjantaina niskan päällä? Miten pärjää vierailijajoukkue Wasa Dogs? Ensimmäinen Keski-Suomen lohkoturnaus Tampere Bowl I pelataan Tampereen Messu- ja urheilukeskuksen C-hallissa 1.3. klo 12 alkaen. Lue lisää tapahtumasta Facebookista.

Lue myös

Kommentoi

  • Onko mitään osotetta, mihi voin laittaa muutaman onnistuneen kuvan kyseistä turnauksesta?

  • Voit laittaa viestiä gridironfistaff at gmail piste com. Voidaan lisätä esille :)