Road to Chelyabinsk

Tuomo Tomperi 22.2.2013 11:53 Yksi kommentti

Suomen U19-maajoukkue valmistautuu kovaa vauhtia 6.4. pelattavaan otteluun Tanskaa vastaan. Huhtikuussa ratkaistaan EM-kisapaikka Venäjän Tšeljabinskiin.

Syksyllä U19-ikäluokan joukkueenjohtajana aloittanut Toni Vahla on rakentanut joukkuetta alusta saakka EM-kisakarsintaa ajatellen. Syksyllä pelatut PM-kisat toimivat eräänlaisena kenraaliharjoituksena huhtikuun karsintaottelua varten. Panoksena Kööpenhaminan karsintaottelussa on suora paikka elokuussa Euroopan ja Aasian rajalla sijaitsevan Tšeljabinskin EM-kisoihin. Edelliset kaksi kohtaamista Suomen ja Tanskan välillä tässä ikäluokassa ovat menneet juuteille. Pystyisikö Suomi kääntämään kurssin nyt, kun panokset ovat kovimmillaan? Tuntumaa on ehditty hakemaan jo viime viikonloppuna Imatralla järjestetyllä leirillä.

– Ensimmäisen leirin pohjalta voin sanoa, että intensiteettiä riitti ja valmennus oli treenien osalta tyytyväinen näkemäänsä. Leirit koostuvat mallista, jossa päivän aikana on 2 kpl 1,5-2 tunnin treenejä per päivä sekä vähintään kaksi luokkahuonesessiota, Vahla kommentoi.

Joukkue leireilee Imatralla myös tulevana viikonloppuna. Kolmas ja viimeinen leiri ennen Tanska-ottelua järjestetään Pajulahdessa pääsiäisenä.

Uutena työkaluna valmennus on ottanut käyttöön HUDL-palvelun.

Ainakaan valmennuksen leveyteen joukkueen ei pitäisi kaatua. Päävalmentaja BJ Jensenin johdattaman joukkueen hyökkäyksen koordinaattorina toimiva Jens Holmström sai marraskuussa avukseen moninkertaisen Suomen mestarin, Petrus Penkin. Yhteensä kahdeksanhenkisessä valmennustiimissa on roppakaupalla kokemusta ja runsaasti tarjottavaa jokaiselle pelipaikalle. Uutena työkaluna valmennus on ottanut käyttöön HUDL-palvelun. Kaikki leirivideot siirretään palveluun heti leirin jälkeen. Näin valmennus voi kommentoida otteita videoilla. Vahlan mukaan näin saadaan tehokkuutta valmennukseen ja valmistautumiseen myös leirien ulkopuolella.

– Samaa mallia hyödynsi esim. Maailman joukkue valmistautuessaan International Bowliin, joukkueenjohtaja Vahla kertoo.

Valmennuksen haastavana tehtävänä on muodostaa vuosina 1994-1997 -syntyneistä pelaajista iskukykyinen ja suoritusvarma joukkue. Junioritoiminnan luonteeseen kuuluen osa viime vuosien runkopelaajista on siirtynyt jo seuraavaan ikäluokkaan, mutta Vahla ei ole huolissaan.

– Olemme saaneet tukun uusia miehiä, jotka olivat U17-maajoukkueessa kaatamassa Ruotsia viime syksynä. Lopullisesta joukkueesta on vaikea sanoa yhden leirin jälkeen mitään, mutta viime vuoden pelaajista esim. Vaasa Vikingsin Oliver Vasanojan (OL), Helsinki Roostersin Kimi Linnainmaan (QB/WR) ja Roostersin Jere Lahden (OL) voisi mainita.

Gridiron seuraa U19-maajoukkueen valmistautumista Tanska-otteluun kevään mittaan.

Kommentoi

  • Tsemppiä MJ:lle. Toivottavasti tapaamme chelyabinskissä :)

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *