Tukimies Mäkelä Northern Lightsiin

Gridiron Staff 18.2.2013 19:02 Yksi kommentti

Viime kaudella Päijät-Häme Panthersissa pelannut tukimies Mika Mäkelä siirtyy tulevaksi kaudeksi Oulu Northern Lightsiin.

I-divisioonan Oulu Northern Lights on tehnyt ensi kesän kattavan sopimuksen 22-vuotiaan Mäkelän kanssa. Tampereella opiskeleva Mäkelä pelasi viime kaudella kakkosdivisioonaa Päijät-Häme Panthersissa. Tukimiehen lisäksi pelimies nähtiin lopulta myös pelinrakentajan paikalla.

Mäkelä osallistui viime kuun loppupuolella Oulussa järjestetylle Northern Lightsin talvileirille. Tukimiehen otteet vakuuttivat Lightsin seurajohdon.

– Mäkelä on nuori, kehittyvä pelaaja, jolle meillä on valmennuksellisesti annettavaa, joukkueenjohtaja Jyrki Seppälä muotoilee.

– Odotamme, että Mäkelä haastaa omia tukimiehiämme. Hänellä on edellytykset aloittavaksi pelaajaksi. Hän on hiomaton timantti, josta hiomme särmät pois.

Mäkelä itse kertoi ensikontaktin tulleen Oulusta loppuvuodesta. Kesän suunnitelmat olivat siinä vaiheessa vielä auki. Vaihtoehtoina oli myös muutama muu joukkue.

Olin tyytyväinen valmennuksen tasoon.

– Tammikuun leirin jälkeen tiesin kuitenkin, että Northern Lights tulee olemaan se joukkue, missä pelaan kesällä. Olin tyytyväinen valmennuksen tasoon. Muut pelaajat ottivat minut hyvin vastaan, Mäkelä kehuu.

Äidinkielenään englantia puhuva Mäkelä asui 13-vuotiaaksi asti Kaliforniassa. Äidin työ toi nuorukaisen Suomeen, missä Mäkelä opetteli suomen kielen ja aloitti amerikkalaisen jalkapallon pelaamisen. Lahti Jetsissa ja Sipoo Bulldogsissa aiemmin pelannut Mäkelä on kerännyt kokemusta myös U19-maajoukkueesta ja juniorisarjoista. Kirkkaimpana saavutuksena Mäkelältä löytyy A-nuorten SM-kulta Porvoon Butchersin riveistä kaudelta 2011.

Tulevan kesän suunnitelmistaan Mäkelä oli suorasanainen.

– Haluan ennen kaikkea kehittyä pelaajana ja olla mukana nostamassa Northern Lightsia takaisin sinne minne se kuuluu.

Sami Harjun jätettyä pelikentät viime kauden päätteeksi Northern Lightsin tukimiehinä nähdään näillä näkymin ainakin Antonio Harris, loukkaantumiskierteen jälkeen viime kesänä täyden kauden pelannut Santtu Karjalainen, linjasta tukimieheksi siirtyvä nuori Jani Niemi sekä Mäkelä. Joukkueenjohtaja Seppälän mukaan tukimiesosasto täydentyy kevään mittaan.

Kommentoi

  • Niin se PHP:een rosteri tyhjenee pelimiehistä hiljalleen.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *