Gold Diggers EFL-sarjaan kahdella jenkillä

jefumaster 17.2.2013 17:45 Ei kommentteja

Roostersin ja Wolverinesin kanssa samassa EFL-alkulohkossa pelaava Søllerød Gold Diggers kertoo Gridironille lähtevänsä sarjaan kahdella amerikkalaisella.

Eurobowlia tavoittelevat joukkueet saavat pitää pelaavassa kokoonpanossaan kolmea amerikkalaista pelaajaa, joita voi hyödyntää kaikkia samanaikaisesti kentällä. Viime vuoden EFL-mestaruus voitettiin Sveitsiin Calanda Broncoille lähes parinkymmenen vierastyövoimaksi laskettavan pelaajan avulla. Samanaikaisesti EFAF:n alemmassa sarjassa Gold Diggers onnistui voittamaan EFAF-Cupin ainoastaan yhden ulkomaalaisvahvistuksen tukemana.

Gridiron tiedusteli Gold Diggersilta rekrytointien tilannettaan ja joukkueen puuhamies Kristian Christensen kertoi suomalaisittain katsoen yllättävän uutisen:

– Emme ole hankkineet kolmatta US-pelaajaa joukkueeseemme. Budjettimme sallii vain kahden amerikkalaisen hankinnan.

Christensen on kuitenkin kartalla suomalaisten vastustajiensa tilanteesta:

– Suomalaisvastustajamme ovat ilmeisesti täyteen lastattuina…

Gold Diggersin toinen amerikkalainen on tuttu joukkueelle jo edelliseltä kaudelta. Amerikkalainen linjapelaaja Robert Shapel on ratkaisevassa roolissa tanskalaisten voittaessa EFAF-Cupin viime kaudella. Uutena amerikkalasivahvistuksenaan Gold Diggers marssittaa kentälle pelinrakentajan. Nuori, 22-vuotias Zach Shaw on rikkonut lukuisia ennätyksiä Wisconsin Lutheran Collegen miehistössä ja johtaa keväällä joukkueensa suomalaisia vastaan.

EFL-sarjaan ilmoittautuneet joukkueet ovat velvoitettuja julkaisemaan 60-nimeä sisältävän rosterinsa maaliskuun viimeiseen päivään mennessä. Tanskalaisillakin on takarajaan nähden aikaa muuttaa päätöstään kokoonpanostaan. Suomalaisjoukkueiden miehistöt alkavat olla valmentajien mukaan lähellä valmista.

Wolverines ei Europlayers-profiilinsa mukaan ole enää kiinnostunut uusista pelaajista. Gridironin tietojen mukaan parin viikon sisällä joukkue tulee kuitenkin vielä julkaisemaan parikin uutta sopimusta. Roostersin osalta Europlayers-sivula löytyy edelleen teksti:

– We are especially interested in RB / OL / DL players with EU passport for the 2013 season.

Rosterien takarajaan on aikaa vielä useita viikkoja, joten seuraamme tilanteen kehittymistä.

Lue myös:

 

 

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *