MPKK saa oman jenkkifutisjoukkueen

Jussi Honkonen 15.2.2013 10:19 2 kommenttia

Joukkueen päävalmentaja Jussi Honkonen esittelee korkeakoulusarjaan osallistuvan Maanpuolustuskorkeakoulun joukkueen.

Maanpuolustuskorkeakoulun joukkue on perustettu kadettien esityksestä maanantaina 8.10.2012. Aloituskokouksessa paikalla oli 20 kadettia ja ensimmäiset treenit järjestettiin jo saman viikon torstaina, missä paikalla oli 25 tulevaa pelaajaa. Joukkue koostuu tällä hetkellä nuorimmaisen ja keskimmäisen kurssin kadeteista. Treeneissä pelaajien lukumäärä on vaihdellut 15 ja 40 pelaajan välillä. Nyt kun kausi alkaa reilun viikon päästä on joukkuen koko vakiintunut noin 20 pelaajaan. Tämä on prosenttuaalisesti lähes 10 prosenttia kurssien vahvuudesta, joten jenkkifutiksen suosio koulussa on yllättänyt positiivisesti ainakin päävalmentajan.

Joukkueen valmennukseen on onneksi heti alusta alkaen lähtenyt mukaan myös East City Giantsin valmennukseen kuuluva Ari Evwaraye. Ari on vastannut puolustuksen hiomisesta iskukuntoon näin vapauttaen päävalmentajan keskittymään hyökkäyksen saralle. Lisäksi harjoitusyhteistyötä on tehty niin edellä mainitun ECG:n kuin myös Helsinki Roosterssin kanssa. Tämä apu on tullutkin tarpeeseen, koska joukkueessa ainoastaan kolmella pelaajalla oli aikaisempaa jefukokemusta (Matikainen / Scorpions, Rastas / Huskies ja Routila / Beaver Hunters). Kadettien hyvä liikunnallinen tausta ja kurinalaisuus on auttanut paljolti tekniikkaharjoittelussa ja pelien opettelussa. Treenejä on järjestetty kahdesta neljään kertaan viikossa. Perinteisten harjoitusten lisäksi luokkaopetuksella ja videopalavereilla on purettu pelaajille jenkkifutiksen saloja. Joukkue kävi myös Tampereella TCFA:n kutsumana tarkastamassa omaa tasoaan yhteisharjoitusten ja treenipelin muodossa.

Joukkueen pelaajien suorittaman äänestyksen perusteella joukkueen nimeksi syntyi National Defence University Black Knights (NDU BK). Joukkueen väriksi valittiin musta, jota korostetaan MPKK:n tunnusvärillä vaaraimen punaisella sekä lisäksi valkoisella. Joukkueen tavoitteena ensimmäisellä kaudella on päästä pelaamaan opiskelijoiden SM-kisoihin Tampereelle huhtikuun puolivälissä. Kadettien kolmivuotinen opiskelu luo haasteen, mutta myös mahdollisuuden joukkueen tulevaisuuden kannalta. Pelaajien valmistuessa ja siirtyessä työelämään lähtee joukkueesta aina roppakaupalla kokemusta, mutta samalla myös uusi vuosikurssi antaa hyvän mahdollisuuden uusien pelajien rekrytointiin.

NDU Black Knights toivottaa kaikille muille korkeakoulujoukkueille onnea tulevaan kauteen 2013!

Jutun kirjoittaja on Maanpuolustuskorkeakoulussa opettava kapteeni.

Avatar

Jussi Honkonen

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

  • Tää on oikeasti kans tosi mahtava juttu että näitä opiskelija-joukkueita tulee näin paljon. Tässä maanpuolustuskorkeakoulu-yhteistyössä on laajaa potentiaalia! Hyvä

  • siis tämä on aivan loistava uutinen! Vieläkun hommaan lähtisi vaikka Poliisiopisto + Pelastuslaitokset mukaan, saataisiin suomalaista ”rivalryä” =) Armeijassa on se hieno homma, että suurinosa miehistä sen käy Suomessa, ja siksi amerikkalaisen jalkapallon oppeja voisi jopa nähdä pienimuotoisesti kasarmeillakin tulevaisuudessa. Sitäkin kautta sitä tietoisuutta tähän lajiin saadaan todella hyvin! Toivottavasti homma on perustettu järkevälle pohjalle ja tälläkKorkeakoulusarjalla on jatkuvuutta vuosiksi eteenpäin!