Luoto: ”On tärkeää, että joukkueella on kunnon linjavalmentaja”

jefumaster 15.2.2013 15:41 Ei kommentteja

Eurobowl-voittaja Iiro Luodolla olisi ollut useita ottajia Vaahteraliigassa. Tiistain siirtouutinen sai innokkaimpien tunteet kierroksille.

Wolverines manageri Peetja Mannila kertoi tiistaina 12. helmikuuta ylpeänä tuoreesta rekrytoinnistaan. Iiro Luoto oli juuri allekirjoittanut sopimuksen Ahmojen kanssa kaudesta 2013. Suomen markkinoilla Iirolle olisi ollut ottajia enemmänkin, mutta aluksi linjamies kävi läpi lojaalisti neuvottelut edellisten kausien joukkueensa, sveitsiläisten Broncojen kanssa. Calanda Broncot saavuttivat pitkäaikaisen unelmansa Eurobowl-mestaruudestaan eikä kylläinen seura panosta kauteen 2013 samalla intensiteetillä kuin kahteen aikaisempaan. Iiro Luoto kommentoi neuvottelujaan Broncojen kanssa näin:

– Bronkoilta lähti pääsponsori eikä sieltä enää pystytty tekemään kunnollista tarjousta ja ennen sitäkin siinä oli kaikennäköistä pientä säätöä asumisien sun muiden pikku juttujen kanssa.

Turisti palaa kotimaahan

Mikä toi sitten miehen Suomeen. Kukaan ei varmaankaan osta Iiron läppää Suomen suvesta ja yöttömästä yöstä nauttimisesta. Kaksi kesää Keski-Euroopassa on takana ja kolmaskin olisi mennyt varmasti samalla vauhdilla vanhasta muistista. Miksi siis Suomeen ja miksi Wolverinesiin useampien tahojen kanssa keskusteltuasi?

– Roosters oli loppuun asti yksi vaihtoehto. Miltei kaikkien Suomi joukkueiden kanssa tuli juteltua, mutta se oli siinä vaiheessa kun luulin palaavani Sveitsiin. Sveitsin peruuntumisen jälkeen oli kiire hankkia joukkue itselle ja siinä vaiheessa Wolverines ja Roosters pamahtivat kuvioihin.

– Ahmoihin päädyin, koska siellä on paljon vanhoja kavereita. Tietenkin kiinnosti myös nähdä, että minkälaisia nämä heidän uudet valmentajat ovat. Linjamiehenä on tärkeää, että joukkueella on kunnollinen linjavalmentaja. Se oli asia, joka viime vuonna mahdollisti Bronkojen tuplamestaruuden.

Herjaketju keskustelupalstalla

Kova pala Iiron valinta joka tapauksessa on ollut ainakin joillekin. Mm. legendaariselle Suomi24:n keskustelupalstalle avattiin Gridironin julkaiseman uutisen jälkeen nopeasti oma ketju jossa otsikossa Luodon kerrottiin olevan takinkääntäjä ja vähän muitakin termejä siinä taisi olla mukana. Palvelun moderaattori poisti kuitenkin epäasiallisuuksia suoltaneen keskustelun heti alkajaisiksi. Tämän Iirokin noteerasi:

– Huomasin pettymyksekseni, että kyseinen ketju oli poistettu

Jonkinlaista osviittaa Iiron ajatuksista ja seuravalinnan taustasta saa, kun kurkistaa miehen omaan blogiin Turisti ihmemaassa. Vaikuttaa siltä, että ensimmäiset heikot signaalit kauden 2013 valinnasta on tehty jo viime kauden Vaahteramaljan jatkovalinnoissa:

– Pelin jälkeen voittajat menivät juhlimaan kultaa ja häviäjät menivät murjottamaan ja päätin mennä häviäjien matkaan. Siellä sitten kääntelin veistä haavassa ja keräsin kauneimmat naiset itselleni. Oli siis aivan mahtava päätös lähteä juhlistamaan hopeaa. Enkä ole katunut sitä ollenkaan.

Iiro osoittautuukin aktiiviseksi kirjoittajaksi ja lupaa omassa turisti-blogissaan kertoa myös tulevan kauden seikkailuistaan ahmalauman linjassa. Joka tapauksessa Turisti on nyt toistaiseksi palannut kotiin.

Lue myös:  Luodon sopimuksesta Touchdown.fi-sivulla

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *