Kaksi amerikkalaista Seinäjoelle

Gridiron Staff 13.2.2013 11:41 2 kommenttia

Seinäjoki Crocodiles vahvistuu ensi kaudella UNLV:n pelinrakentajalla ja Tennessee Techin keskushyökkääjällä.

Seuran tiedotteen mukaan Crocodiles tehnyt sopimukset kesälle 2013 kahden amerikkalaisen pelaajan kanssa. Pelinrakentajaksi saapuu Sean Reilly (UNLV) ja keskushyökkääjäksi Jocques Crawford (Tennessee Tech).

Pelinrakentaja Reilly tulee Las Vegasissa sijaitsevasta yliopistosta, jossa viime kaudella pelasi mm. suomalainen Max Ehlert. Ehlert ja 194-senttinen Reilly olivat kaudella 2012 joukkuekavereita, mutta Reillyn viimeisin esiintyminen kentällä on kaudelta 2011. Tuolloin pelinrakentaja heitti koko kaudella yhden touchdownia, kolme syötönkatkoa ja 189 jaardia 49 prosentin tarkkuudella. Kausi 2011 ei ollut UNLV:n pelinrakentajille muutenkaan mairitteleva. Pelivastuun jakanut Reilly oli mukana heittämässä yhteensä 1315 jaardia ja 10 touchdownia. Näillä lukemilla joukkue selvisi kaudella 2011 sijalle 118/120 Divisioona I:n vertailussa. Viime kaudella tulokaspelaaja Nick Sherry otti aloittajan roolin itselleen. Reillyn rooliksi jäi edustaa joukkuetta kolmantena pelinrakentajana.

Reillyn saapuminen Las Vegasiin oli lupauksia täynnä. Junior College -tason Saddlebackista Sin Cityyn saapunut pelaaja oli kaudella 2010 heittänyt Kaliforniassa 2323 jaardia, 20 touchdownia ja vain kuusi syötönkatkoa johdattaessaan joukkueensa 8-3 -recordiin. Kesken lukukauden ns. “Mid-term transferina” UNLV:iin siirtynyt Reilly ei kuitenkaan pystynyt jatkamaan menestyksekästä peliään suuremmissa ympyröissä. Kausi 2011 jäi käytännössä Reillyn ainoaksi pelikaudeksi UNLV:ssa. Pelkästään Reillya tilanteesta tuskin voi syyttää, sillä Bobby Hauckin valmentama UNLV on voittanut viimeisenä kolmena vuonna yhteensä vain kuusi ottelua.

Reillylla on kuitenkin Vaahteraliigassa kaikki mahdollisuudet menestykseen. Epäonnistuminen isossa yliopistossa ei lainkaan tarkoita sitä, etteivätkö pelaajan rahkeet riittäisi Suomessa. Reillyn taannoinen onnistuminen Junior College -tasolla lupaa Crocodilesille hyvää ensi kesäksi.

Potentiaalinen riski?

Mielenkiintoinen keskushyökkääjä Crawford on edustanut urallaan useita yliopistoja. Ennen Tennessee Techiä Crawford edusti vuonna 2008 vuoden verran Kansas Universityä, mutta oli kentällä pieni pettyms ja ajautui ennen senior-kauttaan ongelmiin joukkueen sääntöjen kanssa. Lopulta Memphisista kotoisin oleva Crawford siirtyi Tennessee Techiin suuremman roolin perässä. Tennesseessä kaudella 2010 Crawford pelasi onnistuneen kauden juosten 625 jaardia 118 yrityksellä (5.3 ka) ja 9 touchdownia 11 ottelussa.

Crawfordin tie Kansasiin kulki monelle pelaajalle tutun Junior College -järjestelmän kautta. Kaudella 2007 Crawford valittiin JuCo-tason vuoden hyökkääjäksi pelaajan juostua 1935 jaardia ja 19 touchdownia. Pelaajan loistavaa potentiaalia yliopistotasolla varjostivat kuitenkin taipumukset joutua ongelmiin pelikentän ulkopuolella.

Crocodiles epäilemättä uskoo, että Crawford on nyt 25 vuoden iässä valmis edustamaan seuraa ongelmitta. Pelaajalla on valtava potentiaali.

Lue myös

Kommentoi

  • Näkyy olevan tuplapassin QB. Vieläköhän on tulossa yksi Jenkki joukkueeseen?

  • No jos yhtään voin arvata niin varmasti tulee

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *