Bears hakee vauhtia kakkosesta

Tuomo Tomperi 9.2.2013 14:07 21 kommenttia

Pori Bearsin syksyinen päätös pudottautua II-divisioonaan oli puhtaasti kokoonpanokysymys.

Moni ihmetteli kaudella 2012 I-divisioonassa pelanneen Pori Bearsin valintaa pudottautua tulevaksi kaudeksi kakkoseen. Vapaaehtoinen sarjatason vaihto ei toki ole uusi ilmiö, mutta runkosarjan voittaja harvemmin päätyy tällaiseen ratkaisuun. Ratkaisun syistä ei kuitenkaan seuran ulkopuolelle ole juuri kuulunut – ennen kuin nyt.

– Syyt ovat lähes kokonaan kokoonpanoon littyviä, Bearsin puheenjohtaja Teemu Niemelä kertoo.

– Syksyllä kun päätöstä sarjatasosta piti alkaa tehdä, oli viime kauden 34 pelaajasta kymmenkunta varmasti käytettävissä myös tulevalla kaudella. Syyt liittyivät kauden jälkipuoliskolla tulleet vakavammat ja pitkäaikaiset loukkaantumiset, joista kärsi pahimmillaan kymmenkunta pelaajaa. Muutama ilmoitti vakavasti miettivänsä lopettamista ja muutama muutti pois paikkakunnalta työn tai opintojen perässä.

Vuodenvaihteen jälkeen virta on kääntynyt kuitenkin Porissa selvästi positiivisempaan suuntaan. Niemelän mukaan rosteriin saadaan odotettua enemmän myös viime kauden pelaajistoa. Puheenjohtaja korostaa silti, ettei syksyllä tehty päätös ollut virhe, vaikka Bearsin juuri julkaistusta alustavasta rosterista löytyykin yli 20 pelaajaa.

Tottakai olisi voitu lähteä isolla riskillä värväten vahvistuksia Suomesta ja Euroopasta…

– Tottakai olisi voitu lähteä isolla riskillä värväten vahvistuksia Suomesta ja Euroopasta, mutta silloin olisi varmasti talouskin jo tullut vastaan. Lisäksi halusimme lähteä selkeästi panostamaan uusien pelaajien ja erityisesti junioreiden rekrytointiin.

Tarkkaavainen lukija muistaa, että vastaavanlainen tilanne nähtiin Porissa myös kaksi vuotta sitten kauden 2010 jälkeen. Silloin Bearsilla oli alla kaksi hieman heikompaa divisioonakautta. Joukkue oli aloittanut kauden 2009 räväkästi järkälemäisen Nate Lewisin johdolla, mutta päätti kauden lopulta viiteen peräkkäiseen tappioon. Kausi 2010 sujui hieman samoissa merkeissä joukkueen aloittaessa hyvin, mutta hyytyen lopulta pudotuspelien ulkopuolelle. Pettymyksen jälkeen seurajohto näki parhaaksi hakea vauhtia uudestaan sarjatasoa alempaa, vaikka pelillisesti Bears olisikin saanut sarjapaikkansa säilyttää.

– Viime kerralla 2010 päätös tehtiin sen hetkisen tiedon valossa, mutta näin jälkeenpäin se ei välttämättä ollut ihan oikea, puheenjohtaja Niemelä pohtii.

– Silloinkin saatiin kasaan lopulta parempi jengi kuin miltä ensin näytti. Nyt rosteri on edelliskertaa nuorempi ihan selkeästi – toisaalta hyvä niin. Näen tässä paljon hyvää ja uuden alkua.

II-divisioonakaudella 2011 Bears oli selvästi sarjan paras joukkue. Vaikka muut joukkueet pystyivätkin ajoittain vastaamaan porilaisjoukkueen fyysisyyteen, taidossa joukkue teki selvän pesäeron haastajiinsa. Porissa kuitenkin tiedetään II-divisioonan tason nousseen parin viime vuoden aikana. Takki auki ei Bears ole suinkaan sarjaan lähdössä.

– Uskon, että meillä on mahdollisuuksia pärjätä kaikkia vastaan, mutta viime kertaisen kaltaista dominointia en odota, Niemelä ennakoi.

Selkeä tavoite on rekrytoida uusia pelaajia mukaan niin paljon ja niin nopeasti kuin mahdollista.

– Toivon, että saamme kaikkiin otteluihimme riittävän laajan rosterin ja nuoria pelaajia ajettua sisään. En haluaisi hätiköidä nousua ykköseen, mutta Porissa on hyviä osaajia ja perinteitä, joten jos meillä aktiivisuutta riittää niin uskon, että nousua voidaan tavoitella heti kun uusia pelaajia on riittävästi saatu mukaan. Selkeä tavoite on rekrytoida uusia pelaajia mukaan niin paljon ja niin nopeasti kuin mahdollista. Meillä on vastaanottokykyä hyvän valmennustiimin ja lainavarusteiden ansiosta.

Vaikka tuleva kausi sujuukin kakkosessa, Porissa nähdään seurassa myös tulevaisuuden liigapotentiaalia. Puheenjohtaja Niemelä uskoo, että Bears pystyy kasvattamaan liigatason pelaajia myös jatkossa. Junioritoiminnassa on nyt talvikaudella nähty selkeää piristystä. Tulevalla kaudella Bears osallistuu B- ja C-juniorien ykkösdivisiooniin.

Bearsin julkaisemasta pelaajalistalta löytyy mielenkiintoisia nimiä. Pitkään Bearsissa pelannut britti Xavier Andre jatkaa seurassa tulevalla kaudella pelinrakentajan roolissa. Viime kaudella pääosin puolustuksessa pelannut, mutta myös runsaasti maaleja takonut Topias Holopainen jatkaa myös kaudella 2013. Kuitenkin esimerkiksi viime kaudella pahasti loukkaantuneen Ville Penttilän ja pitkään Bearsia edustaneen Tony Sandhun nimet listalta puuttuvat, ainakin toistaiseksi.

Andre ottaa myös päävalmentajan tehtävät haltuunsa viime kaudella joukkueen peräsimessä nähdyltä Kimmo Mattilalta. Hyökkäyksen koordinaattorina Klaus Alisen korvaa tulevalla kaudella Juha Tarumo. Lisäksi apuvalmentajina nähdään Niemelä, Mikko Hohkuri ja Osku Pekonen.

Vaikka lopullinen materiaali varmasti tarkentuukin kevään mittaan, on Bears pakko nostaa yhdeksi II-divisioonan ensi kauden voittajasuosikeista. Sarjatason vaihtuminen ei ole vaikuttanut seuran haluun nostaa porilaisen jenkkifutiksen tasoa kohti Vaahteraliigaa. Nähtäisiinkö Bears jälleen divisioonassa kaudella 2014?

Lue myös

Kommentoi

 • Juttua kirjoittaessa ei tullut mieleen, joten lisätään vielä tähän. Oliskohan Bearsin päätös ollut toinen, jos ilmoittautuminen olisi tapahtunut aiempaan tapaan joulukuun lopussa?

  Jollain tapaa lokakuun loppu tulee vastaan aika äkkiä.

 • 50-muna matseja taas tiedossa.

 • Eikös nää ilmoitttumiset myös kakkosdivariin vanhoilla joukkueilla ole ollut jo parisenkin vuotta se sama lokakuun alku?

 • Joo, voi olla että sekoitan asioita. Sen ainakin muistan, että Saints luopui kauden 2010 jälkeen liigapaikasta vapaaehtoisesti joulukuun lopulla. Olivatkohan sitten ilmoittautuneet kuitenkin liigaan aiemmin?

  Bearshan olisi mun nähdäkseni voinut ainakin aiemmilla säännöillä ilmota divariin, ja nostaa sitten kädet ilmaan vuoden vaihteessa tarvittaessa. En tiedä miten reilua sellainen sitten on, mutta onhan niitä luopumisia nähty ihan viime vuosinakin jopa huhtikuussa.

 • Kun Saints joulukuussa 2010 ilmoitti pudottautumisesta II-divariin, päättyi ilmoittautuminen sillloin vasta 31.12.2010. Tuo määräaika siirrettiin lokakuun loppuun liittokokouksen, eli seurojen omalla päätöksellä.

  Tuo Tomperin mainitsema luopuminenhan on aina mahdollista, mutta tulee seuralle kalliiksi. Vaahterassa maksimi sakko on 5000€ ja divarissa 2000 €.

 • Ensi vuonna nää apinat tippuukin kolmoseen eikä kakkoseen. Pellejä sekä huonoa seurajohtamista. Näille pitää lätkäsitä 10000€ kynnysraha kakkosen muiden jengien jaettavaksi kun tulevat alempiin sarjoihin pelleilemään ja sotkemaan ko. tason pelit. Noi 50-0 pelit ei tosiaan kehitä ketään.

 • En mä nyt lähtis välttämättä kirkossa kuuluttamaan, että Bears voittaa varmasti kakkosen ensi vuonna. Onhan siellä Steelers, Vikings ja muitakin vakavasti otettavia jengejä. Sen sijaan ero kakkosen kärjen ja peräpään välillä voi olla joskus turhankin suuri, kuten viime vuonna moneen otteeseen nähtiin. Se nyt ei sentään Bearsin vika ole.

 • Tuomo – nyt sä puhut oikeesti ykkös kärjen ja kakkosen häntäpään tasoerosta! Mutta se ei tosin ole Bearsin vika vaan liiton (seurojen) joka sallii tällaisen tippumispelleilyn. Tämä täytyy ehdottomasti sanktioida sen verran kalliiksi harrastukseksi ettei tehdä ihan hetken mielijohteesta. Ihmettelen kovasti niitä ykkösen kriteerien relevanttisuutta jos tällainen meno jatkuu ja jatkuu. Kyllä nyt pitää antaa ainakin 6 miinuspistettä kauden lähtöön. Ne on kakkosen kriteerit et kun tippuu ykkösestä kakkoseen saa -6 pinnaa ja liigasta -12 pinnaa sekä lisäksi rankat rahalliset sanktiot. Poikkeuksena pelilliset tulokset jotka jotavat sarjanvaihtoon luonnollisin mekanismein.

 • Dou, et ole ihan kartalla mitä kirjoitat, pakko todeta. Olet siis sitä mieltä, että esim joukkueen joka on ykkösen loppuottelussa jonain vuonna on pakko pysytellä ykkösessä, vaikka yli puolet pelajista opettaa, muuttaa pois paikkakunnalta, kuolee,, jne jne.

  Toisin sanoen haluat mahdollisimman suljetun sarjajärjestelmän, vai? Tämän lajin realiteetteihin valitettavasti kuuluu vaihtuvuus. Pelaajien vaihtuvuus, seurojen, jne jne.

  Ideaalimaailmassa jokaisessa joukkueessa on edustuksessa ainakin 45 pelaajan rosteri. Ainakin 3 juniorijoukkuetta, joissa jokaisessa 25-30 pelaajaa aktiivisia, lisäksi muutama höntsäämässä.

  No todellisuus on tarua ihmeellisempi ja nyt elämme tällaista maailmaa, kovaa vai?

 • Nimimerkille Dou. Et ole tainnut snaijata että kakkonen on juuri se sarjataso jossa ajetaan keräilyeri. Se on höntsäilystä seuraava taso jossa rakennetaan joukkueita. Bearsilta oikea muuvi ottaa happea tolla höntsäportaalla. Jos Doun puulaakiporukka ei sen takia pääse keräilyeristä eteenpäin ei se sitä ansaitsekaan. Hatunnosto Porille hyvästä harkinnasta ja suomalaisen jefun ryhtiä nostavasta teodta. Ja Doulle terveisiä vielä sen verran että kakkosen häntäpää pitäisi ryhmittää omaksi kolmosdovariksi kodda Doukin voisi töniä kaltaisiaan.

 • Voi kun pelattaisiin 2 divaria myös pohjois-suomessa, Täältäpäin Lähin 2 divarijoukkue on Vaasan Vikings… Oulu olis lähellä mut sinne ei tänävuonna oikeen pysty menemään jos haluaa “höntsätä”. Komppaan täysin tätä LBPOW kaveria, tosin en ymmärrä miksi pitäisi olla vielä 3 divari. Ei sitä nyt ketään niin paljon voi pelottaa jos toinen suomi tiimi tulee vastaan. Jotkut harrastelijat ei välttämättä vaan saa niitä jenkkejä kiinni, ja peli muuttuu sitäkautta vähän “epäreiluksi”. 50-0 matsit ei ehkä kehitä mutta ei niissä mitään pahaakaan ole. Voitolla oleva joukkue voi peluuttaa vaikka 2. miehistöä toiselle puoliajalle. =)

 • Harri – Olen täysin kartalla mistä kirjoitan. Jos ymmärtäisit asiaa syvemmin ymmärtäisit asian ironian. Itse puhut kovasta vaihtuvuudesta, lopettamisista jne, mutta unohdat että ykkösdivarissa ja liigassa on olevinaan laadulliset kriteerit jotka tulee täyttää että seura olisi kelpoinen sarjatasolle. Nämä stoorit tiputtautumisesta osoittaa kriteerien olevan täysin suolle rakennettua höttöä. Kakkonen ei ole mikään terapiaparkki joukkueille jotka eivät osaa hoitaa asioitaan. Kakkonen on tänä päivänä liigan jälkeen seuraava oikea sarja. Ykkönen on nykyisin jenkkisäännöin täysin turha sarjataso. Kakkosessa on paljon erittäin hyviä jengejä jotka eivät halua lähteä pelleilemään noiden jenkkien kanssa. Ykkösessä näyttää pelaavan joukkueita jotka eivät kestä kasassa montaakaan vuotta vaikka kriteereitä on vaikka muille jakaa. Kriteeti ovat kuolleita kirjaimia eivätkä täytä tehtäväänsä, kuten viime vuosina on liian useasti jouduttu toteamaan. Jenkkejä ostavat joukkueet ostavat nopeutettua kuolemaa. Vain muutamalla seuralla on asiat hoidettu mallikkaasti että talous ja toiminta kestää noin ameriikan turistipelaajat. Harrin mainitsema ideaalimaailma on vain osa ykkösen kriteeristöä eikä mitään ideaalimaailmaa. Se on vaan se reaalimaailma joka pitäisi olla kunnossa. Miksi sinne päästetään jengejä jotka eivät yllä lähellekkään kriteereitä? En näe mitään hyvää Porin tiputtautumisessa alemmalle sarjatasolle eikä tätä voi sanoa miksikään Suomijefun edistämisteoksi. Kolmonen on pakko luoda että saamme uuden alatason minne oikeasti tiputetaan nämä kriteeribluffarit. Siitähän tässä on koko ajan ollut kyse. Ikävän monta joukkuetta on täyttävinään kriteetrit ja sitten tulos on Porit ja Oulut… Lajin edistämistä kerrakseen. Ai niin. Ei toi Porin rosteri ole kovinkaan paljon muuttunut sitten viime vuoden.

 • Niin, annapa miinus-pisteitä ja roimat rahalliset sanktion, niin pian Suomessa on tasan 10-kunta euraa.

 • Dou! haluaisin ihan pariin juttuun selvennystä, kun en saanut ihan kiinni ajatuksen juoksustasi.

  Mielestäsi Porin tippuminen kakkoseen on siis huutava vääryys 50-0 -matsien takia, mutta Porin pudottaminen kolmosdivisioonaan olisi oikea ratkaisu?

  Tai Porin pudottaminen miinuspisteillä kakkosdivisioonaan? En pysynyt ihan kärryillä miten se vaikuttaisi 50-0 -matseihin?
  Vai olisiko se vaikuttanut mielestäsi niin, että Pori olisi päättänyt ilmoittautua ykkösdivisioonaan 10:llä pelaajasopimuksella? Ja kuitenkin ihmettelet samalla, että “Miksi sinne päästetään jengejä jotka eivät yllä lähellekkään kriteereitä?”

  “Ykkösessä näyttää pelaavan joukkueita jotka eivät kestä kasassa montaakaan vuotta vaikka kriteereitä on vaikka muille jakaa.”

  Mitä joukkueita tarkoitat? Kymmenkunta loukkaantumista aiheuttaisi kyllä varmasti monelle joukkueelle ongelmia Vaahteraliigaa myöten. Mitkä ovat mielestäsi sellaiset kriteerit, joilla varmistetaan, että joukkue kestää kasassa monta vuotta?

 • Kolmoseen tippuminen olisi korkein sarjataso mitä tiputtautujalle soisi. Taso alaspäin tiputtautuminen ei ilmeisesti ole sellainen imago-ongelma etteikö sitä tehtäisi hyvinkin kevein perustein. Kuten huomaamme, kymmenen pelaajan vaihtuvuus (jota ilmaisesti ei olekkaan) aiheuttaa ilmeisen ongelman kriteeriseuralle, joten kriteerit ovat pelkkä vitsi nykyisellään. Kriteerit täytyy olla sellaiset että oma juniorituotanto tuottaa pelaajia edustukseen vähintään 5 joka ikinen vuosi. Ei siis riitä että vain on juniorijoukkueet, vaan niiden tulee tuottaa pelaajia edustukseen. Tämän lisäksi edustusjoukkueen rosteri tulee olla sellaisella tasolla että kestää pelajavaihtelut ettei olla tämänlaisessa pelleilyssä jatkuvasti. Sitten tiputtautujille tulee asettaa sarjasta luovutusmaksu, jolla maksetaan alemman sarjatason joukkueiden sarjamaksut.

  On siis parempi pitää joukkueet siellä tasolla minne pelilliset saavutukset ovat joukkueen vieneet. Alas saa tulla mutta sillä pitää olla aika rankat seuraukset ettei tämä ole ns. helppo ratkaisu kun vähän ahistaa. On parempi että se tippumista aikova saa itse turpaansa 50-0 omalla sarjatasollaan kuin tulee alemmille sarjatasoille sotkemaan jonne tämä ei vielä pelillisesti kuulu. Vasta sitten kun on pelillisesti mennyt sen verran heikosti että hissi vie alakertaan niin tervetuloa vaan omalle ansaitulle sarjatasolle. Sama koskee liigajoukkueita.

  Ja KYLLÄ – Porin olisi tullut ilmoittautua ykköseen. Kymmenellä pelaajalla olisi tosin pitänyt ilmoittutua sinne kolmoseen. Kakkosessa ei sillä pärjää.

 • Ei taitais moiset sanktiot kovin pitkälle ainakaan edistää lajin kehittymistä. Todennäköisesti alkaisi käymään niin, että seurat joilla on jokin ongelma ylemmällä sarjatasolla jäisivät sinne kituuttamaan ja jos tilannetta ei saada korjattua niin se vain huononisi niin pitkään että kohta koko seuraa ei enää olisi olemassa.

  Ymmärrän sen että joitakin 2div. pelaajia harmittaa ottaa pataan paremmilta joukkueilta vaikka tuntuu että treenaa kovaa. Tässä tilanteessa pitäisi kuitenkin herätyskellojen alkaa soimaan ja ruveta miettimään, että mitä tehdään väärin harjoittelussa, kun toiset retuuttaa meitä kentällä kuin likaisi alushousuja. Voin sanoa ihan suoraan että ei 2div. kovin montaa sellaista joukkuetta tällähetkellä ole, jotka pysyisivät 1div. vauhdissa vaikka siellä ei jenkkejä olisi, kyllähän sen kertoo jo nämä 50-0 pelit.

  Kovemmat vastustajat laittaa treenaamaan kovempaa ja jos näin ei ole et harrasta kilpaurheilua.

 • Mun mielestä tälläinen sanktiojärjestelmä ei oo realistinen. Mutta ihan hyvä provo – tuleepahan keskustelua :)

  Onhan se ihan tosiasia, että tässä lajissa seurojen tilanne elää joskus harmillisen paljon vuodesta toiseen. Monivuotiset pelaajasopimukset ovat esimerkiksi mun mielestä suurimmassa osassa seuroja yhtä tyhjän kanssa. Tietyllä tavalla moni seura liikkuu tosiasiassa vuoden kerrallaan, oli puheet sitten mitä vain. Toki harvoja poikkeuksia on.

  Mulle tulee nimimerkki Dou!:n puheista sellainen käsitys, että hän ei halua kilpaurheilijoita harrastelijasarjaan. Ratkaisu ei siis ole alkaa treenaamaan kovempaa, niin kuin jani tuossa sanoi. Tässä vissiin tavoitellaan jonkinlaista herrasmiessopimusta “jos sääkään et reenaa liikaa, niin määkään en” -malliin? Mikä muu selittää sen, että Porista ei saa muka tulla kakkoseen pelaamaan?

 • Tuomo: En näe mitään kilpaurheilullista toimintaa näissä hissijoukkueissa. Kakkosessa on monta hyvää kilpaurheilujoukkuetta jotka ovat tietyssä kehitysvaiheessa ettei ykköseen haluta mennä. Ykköseen ei haluta mennä leikkimään nykysäännöin vaan kilpaillaan mielummin kakkosessa. Ymmärrän kyllä pointin että pitäisi vaan treenata kovempaa, mutta tämä ei nyt vaan auta joka tilanteessa. Ihan sama asia kuin SF 49’ers tiputtautuisi liigaan pelaamaan. Ei muuta ohjetta liigapelaajille: Treenatkaa kovempaa – kyllä se siitä. Ok – tasoero tässä on vieläkin roisimpi mutta ohje on yhtä toimiva tässäkin tilanteessa. Kyse on siitä että Porissa on oikeasti hyvä jengi, joka ei tasoltaan kuulu kakkoseen. Olet täysin oikeassa seurojen tavasta toimia vain vuosi kerrallaan. Tällaista se sitten on.

  Siis toi sanktiojärjestelmä on ihan vaan provo – mutta nämä tiputtautumiset on kiellettävä. Jos yksi joukkue ryssii systeeminsä on parempi ettei ryssi koko sarjaa muilta seuraavana kesänä. Ryssikööt oman kautensa ihan rauhassa ja tippukoot sitten seuraavana vuonna pelillisin ansioin tai luovutuksin. Nyt kakkosta käytetään pelastautumisrenkaana miettimättä mitään sen vaikutuksista kakkosen peleihin, lohkojakoihin yms seikkoihin. Siksi kannatan menetelmää että raha on hyvä konsultti ja alas saa tulla jos rahaa riittää, muuten kärsikää toimintanne laaduttomuudesta seuraavakin vuosi ja katsotaan sitten millä miellellä ollaan. Jatkossa tovon että tällaiset sarjaluovuttajat tiputetaan sitten suosiolla mahdollisesti tulevaan kolmoseen. Tämä siksi että kun rahalliset sankitiot eivät ole oikeasti realistisia, niin olkoon sitten sarjataso vieläkin alempi se oikea paikka joukkueelle joka ei osaa asioitaan hoitaa. Kakkonen on kuitenkin jo tänä päivänä ihan selvä kilpasarjataso vaikka siellä pelaakin “harrastelijoita”. Harrastelijoita Suomessa ovat ihan kaikki. Palkkaa ei oikeesti saa kuin muutama ulkomaanapu. Muut vaan harrasta vaikka kilpailevatkin! Pidän aika lajia alentavana sanoa että joku sarjataso on harrastesarja ja joku kilpasarja. Kaikki ovat kilpasarjoja vain tasoerot toisiaan erottavana tekijänä. Siksi myös nämä hissijoukkueet ovat lajin häiriköitä jotka sotkevat useamman sarjatason dynamiikan kerralla.

 • Vertaus Vaahteraliigan ja 49ersin välillä oli varmasti liioiteltu, mutta ontuu silti. Pori Bearsilla on lähtökohdiltaan liki samanlaiset resurssit kuin vaikkapa Kuopio Steelersilla, Vaasa Vikingsilla, Mikkeli Bouncersilla, Salo Scorpionsilla tai Hämeenlinna Huskiesilla. Kaikilla paikkakunnilla on likimain saman verran ihmisiä, ja kaikkia voidaan pitää lähialueensa keskuksena. Jos Pori Bearsilla on parempi edustusjoukkue kuin jollain toisella vastaavista lähtökohdista ponnistavalla seuralla, se johtuu pääosin siitä, että Porissa on tehty pitkään hyvää työtä joukkueen menestyksen eteen. Ei Poriin soitella “isolla rahalla” puolta joukkuetta jostain toisista kaupungeista, vaan pohjimmiltaan mahdollisuudet pelata voittavaa jenkkifutista ovat siellä aivan samanlaiset kuin muuallakin.

  Toki olisi hauskaa, että meillä olisi enemmän joukkueita, enemmän sarjatasoja ja tasaisempia otteluita. Näillä kuitenkin nyt mennään. Minusta on vähän liikaa ennakoida reilu 3kk ennen kauden alkua miten jokin täysin suomalaisista pelaajista koostuva porukka pilaa toisten pelit ja on varma sarjan mestari. En itse edes henkilökohtaisesti usko, että Bears purjehtii puolivaloilla voitosta voittoon. Kuten sanoit itsekin – harrastelijoita ovat Suomessa kaikki. Mikä ongelma se on kehittää omaa toimintaa sillä tavoin, että pystyy tällaiselle “uber-joukkueelle” laittamaan kampoihin? Ei pitäisi kenenkään selkäranka katketa siihen, jos joskus tulee turpaan. Ei jenkkilänkään college-joukkueet murehdi surkeaa kohtaloaan, jos samassa konferenssissa pelaa Alabama tai Florida. Nämä joukkueet koettavat vain nostaa omaa tasoaan.

  Mulla ei ole ajatuksena mitenkään väheksyä sun kantaa. Ei oo mitenkään pakko ajatella niinkuin minä. Mutta mä en vaan tajua miten Pori Bears on nyt organisaationa jotenkin heikkolaatuisempi ja vähemmän suoraselkäinen kuin esimerkiksi Vaasan ja Kuopion vastaavat. Don’t hate the player, hate the game. Tähänkin ongelmaan voisi ratkaisuna olla parempi divisioonajako, mutta kuten moni tietää, se kysymys ei tosiaan oo sellainen johon löytyy jokin yksiselitteinen ultimate-ratkaisu.

 • Doun jutuissa on pieni järki mutta vain pieni.
  Mitään järeitä seuraamuksiahan ei voi taloudellisesti kyllä antaa 2divariin pudonneelle jengille tai kohta seuroja alkaa putoamaan listoilta pois kokonaan. Mutta miten olisi esim 2-3vuoden kielto nousemiselle takas ylempään sarjaan? Silloin joukkueiden olisi pakko rakentaa sitä joukkueen runkoa se aika. Valmiudet seuraavalle tasolle ja siellä pysymiselle olisi huomattavasti paremmat tämän jälkeen. Uskoisin että haittaa tästä ei olisi ja seuratkin joutus hetken miettimään ennen päätöksiään.

  Ei se nimittäin minusta kovin hyvää markkinointia lajille ole että vuodesta toiseen “katsojien” tarvii arpoa missä sarjassa se oma jengi pelaa. Niin mitkä katsojat? No ne vaikka jotka vois kiinnostua asiasta mutta eivät sitten jaksa selvittää asioita ja jäävät sen vuoksi kotiin. Eikö tässä kuitenkin oman harrastuksen ja urheilun lisäksi haluta myös lajille nostetta. Sillon pitää myös ajatella muuta kun omaa persettä.

  Mitä tulee harrastamiseen ja urheiluun niin kannattaa miettiä mitä harrastaa jos pelkää “parempiaan”. 50-0 voi tulla välillä pataan mutta harvemmin sillon jos jengissä urheillaan eikä harrasteta, vaikka onhan Se hieno harrastus ainakin parin oluen jälkeen. Mutta ei se vielä tee pelaajaa kun on nimi listassa ja seisoo hartiasuojat päällä sivurajalla. Eli jengin asenteista ja pelaajista se on kiinni kehittääkö parempia vastaan pelaaminen ja tuleeko niitä 50-0 matseja. Sen olen itsekin oppinut tästä lajista vuosien aikana.

 • Yritin lukea ajatuksella Doun kirjoituksia. Eli Porin organisaatio on mätä koska sieltä jää runkopelaajia sivuun (kyllä muutamat pelaajat ilmeisesti lopettavat pelaamisen ) eivätkä lähde ykköseen kikkailemaan ja nostamaan kulujaan jenkkien vuoksi. Lisäksi on muka väärin hakea uusille pelaajille joita on tulossa pelikokemusta 2 divarista. Mielestäni Dou on totaalisen väärässä. Onhan meillä onneksi vapaus mielipiteisiimme. Tuskin Porillakaan on resursseja kahteen joukkueeseen eri tasoilla. Minusta Doun kannattaisi ottaa kaikki irti laadukkaista peleistä kesän aikana!! Peleissä kehittyy kuitenkin parhaiten

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *