Kahden passin Schaper-Kotter

jefumaster 8.2.2013 15:29 Ei kommentteja

Robert Schaper-Kotter palaa Vaahteraliigaan pelattuaan välillä kauden Norjassa. Robertin kausi Rajaritareissa jätti jälkeensä keskustelun hänen EU-passistaan.

Gridiron tavoitti Helsinki Wolverinesiin siirtyvän Schaper-Kotterin ja haastatteli häntä muun mielenkiintoisen ohella myös tuosta keskustelua herättäneestä passista. Schaper-Kotter pelasi kauden 2012 stavangerilaisen AFC Shown riveissä monipuolisessa roolissa. Joukkueen kausi päättyi pronssimitaleihin. Nyt Robertin katse on jo tulevassa keväässä ja Vaahteraliigassa.

Hello Robert, olet tietojemme mukaan valinnut ensi kauden joukkueeksesi Helsinki Wolverinesin. Voiko kertoa Gridironin lukijoille mitkä tekijät saivat sinut valitsemaan juuri tuon joukkueen?

– Sopimuksen allekirjoittaminen Wolverinesin kanssa oli minulle helppo päätös. Ensimmäisenä haluan kiittää Coach Garzaa ja Wolverines-organisaatiota heidän minulle antamasta mahdollisuudesta. Joukkue on hyvässä maineessa eurooppalaisessa jenkkifutiksessa. Toissa vuonna minulla oli mahdollisuus scoutata Wolverinesin pelityyliä ja pelata joukkuetta vastaan. Se mitä näin kauden aikana teki minuun suuren vaikutuksen.

Viime vuonna roolisi AFC Showssa ensisijaisesti puolustuksessa. Oletko jo käynyt Wolverines-valmennuksen kanssa tarkempia keskusteluja roolistasi joukkueessa?

Todellakin viime vuonna pääroolini löytyi puolustuksesta. AFC Show hyödynsi osaamistani myös hyökkäyssuunnitelmassaan keskushyökkääjänä, tight endinä ja laitahyökkääjänäkin. Olen henkilökohtaisesti ylpeä siitä että olen oppinut pelaamaan molemmin puolin palloa. Roolini Wolverinesissa on puhtaasti valmennuksen päätös. Pelaan mitä tahansa pelipaikkaa joilla kykenen auttamaan joukkuetta voittamaan otteluja ja lopulta mestaruuden.

Vuoden 2011 vietit Lappeenrannassa Rajaritarien vahvistuksena. Mitä sinulle on jäänyt päällimmäisenä mieleen tuosta kaudesta.

– Minulla on paljon hyviä muistoja kaudesta 2011. Eniten muistelen ottelua jossa isännöimme Seinäjoki Crocodilesia. Tiukka ottelu päätyi jatkoajalle jonka voitimme. Voitto sai joukkueen uskomaan kuuluvansa liigan kärkijoukkueiden pariin ja sama viesti meni läpi koko liigalle.

Edellisen Suomen vierailun aikana oli käsittääkseni jonkinlaisia keskustelua sinun Italian passistasi. Ilkeimmät niistä väittivät, että euro-passia ei ole olemassakaan. EFL-sarjassa johon Wolverines osallistuu, tarkistetaan passit jokaisen ottelun yhteydessä erikseen. Ovatko dokumentit nykyään kunnossa?

– Vaikka olen syntynyt ja kasvanut Kanadassa, äitini on italialaista syntyperää. Olen ollut Italian kansalainen koko elämäni ajan ja siksi minulle on myönnetty myös italialainen EU-passi. Tuota passia on tarkasteltu viimeisen kahden kauden aikana aivan riittävästi ja se on tarjolla tarkasteltavaksi tulevallakin kaudella vaikka jokaisen pelin yhteydessä erikseen.

Pelasit 2012 Norjassa. Itse asiassa Wolverines pelaa keväällä harjoitusottelun AFC Showta vastaan. Miten vertaat Suomen ja Norjan jenkkifutiksen tasoa ja meininkiä ylipäätänsä?

– Eroja on luonnollisesti jonkin verran. Suurin ero on kauden pituudessa. Suomen Vaahteraliigassa pelataan enemmän pelejä. Suuri ero löytyy myös sarjan organisoinnissa. Esimerkiksi Suomessa liigan tilastot ovat korkealla tasolla kun taas Norjassa jopa sarjataulukon seuraaminen tuottaa joskus vaikeuksia. Lisäksi lajin näkyvyys Suomessa on paremmalla tasolla. Kotiväkeni kykeni seuraamaan otteitani internetin välityksellä Suomesta aivan eri tavalla kuin Norjasta.

Milloin olet saapumassa Suomeen ja Wolverinesin riveihin?

– Wolverines kohtaa viimekauden joukkueeni AFC Shown jo maaliskuussa pre-season-otteluna. Niin paljon kuin haluaisin olla tuossa kohtaamisessa mukana, niin tämän hetkisen tietoni mukaan liityn joukkueeseen vasta huhtikuun puolella.

Kiitoksia Robertille haastattelusta. En malta olla kysymättä Wolverines-valmennukselta lisätietoja kanadalais-italialaisen pelaajan roolista ja merkityksestä.

Wolverinesin päävalmentaja Mark Garza kertoo olevansa tyytyväinen kokeneen ja monipuolisen pelaajan värväämisestä.

Coach Garza, voitko tässä vaiheessa kautta kertoa onko Robert Schaper-Kotter hyökkäyksen tai puolustuksen vahvistus?

– Robert on täydellinen all around -pelaaja. Joukkueemme rakentaa suunnitelmaansa sillä oletuksella, että kautemme voi olla jopa 17 ottelun mittainen. Pelaajien pitäminen pelikuntoisena koko kauden tulee olemaan iso haaste. Robert lisää syvyyttä ja pelipaikkakohtaista kilpailua useammallakin suunnalla joukkueessamme. Lisäksi Kotter on erinomainen pitkien snäppien antaja. Tälläkin osa-alueella joukkueessamme on nyt syvyyttä kiitettävästi.

Robert Schaper-Kotterin paluuottelu Suomen kamaralla tulee olemaan huhtikuun 27. päivä Wolverinesin kohdatessa EFL-ottelussaan Tanskan liigan hopeajoukkueen Gold Diggersin klo 18.00.

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *