Rami Lilja Ghosthuntersin valmennukseen

Gridiron Staff 7.2.2013 11:45 Ei kommentteja

Vantaan TAFT:n päävalmentajana toiminut Rami Lilja liittyy tulevalla kaudella Nokia Ghosthuntersin valmennustiimiin.

Nokian päävalmentaja Sami Telenius ei peittele tyytyväisyyttään valmennustiimin tuoreesta vahvistuksesta.

– On erittäin kova juttu, että saimme Ramin kaltaisen menestyneen valmentajan joukkueeseen. Ramilla on loistavat näytöt TAFT:sta ja lisäksi hänet on valittu Vuoden Valmentajaksi (2010), mikä kertoo mielestäni kaiken olennaisen miehen osaamisesta, Telenius kertoo.

– Rami Lilja ja minä puhumme jenkkifudiksesta samaa kieltä ja meillä on yhtenäinen näkemys siitä, miten suomalaisia pelaajia ja suomalaista fudista tulisi kehittää. Ramin mukaantulo helpottaa koko valmennustiimin työtä ja vie varmasti paitsi edustusjoukkueen myös koko seuran tekemistä askeleen eteenpäin.

Rami Lilja kertoo päätöksen syntyneen vasta vuoden vaihteen jälkeen.

– Syksy meni osaltani täydellisessä jenkkifudishiljaisuudessa ja suunnitelmana olikin pitää kausi 2013 taukoa kaikesta aktiivisesta tekemisestä. Sain akut ladattua ja omia ajatuksiani fudiksen suhteen taas kirkastettua. Olen saanut syksyn ja talven aikana useita mielenkiintoisia tarjouksia valmennuspestin suhteen ja olen erittäin otettu jokaisesta tarjotusta mahdollisuudesta, Lilja kertoo.

– Nokia Ghosthuntersin kanssa valmentamisesta on puhuttu jo pitkään ja lopulta juuri tämä oli se projekti, johon halusin nyt tarttua. Näen joukkueessa paljon potentiaalia ja joukkueen sielunelämä ja pelilliset asiat tulivat tutuksi jo viime kesänä farmiyhteistyön kautta. Isossa roolissa on myös päävalmentaja Sami Telenius, johon tutustuin aikoinaan SAJL:n valmentajakoulutuksessa jonka jälkeen olemme ystävystyneet. Hän on värikäs persoona ja meillä on monia samansuuntaisia ajatuksia fudiksesta.

Tulen keskittymään paljon joukkueen henkisen valmennuksen puolelle; ryhmädynamiikkaan, pelipäivään, peleihin valmistautumiseen, taktiikkaan ja tämän tyylisiin asioihin.

Lilja on viime vuosina luennoinut paljon joukkueen henkisestä valmennuksesta ja ryhmädynamiikasta. Nokialla tuore Assistant Head Coach aikookin painottua paljon juuri tälle osa-alueelle.

– Minulle löytyi sopiva pesti Assistant Head Coachin roolissa, joka tuntui sopivalta juuri tähän saumaan. Roolini on varsin vapaa ja laaja-alainen ja tarkentuu vielä, mutta tulen keskittymään paljon joukkueen henkisen valmennuksen puolelle; ryhmädynamiikkaan, pelipäivään, peleihin valmistautumiseen, taktiikkaan ja tämän tyylisiin asioihin. Uskon, että minulla on tällä osa-alueella annettavaa ja saamme puristettua joukkueesta piirun verran kovemman nipun ensi kesälle. X:t ja O:t ovat jo osaavissa käsissä.

Nokian valmennustiimiin kuuluvat päävalmentaja Teleniuksen ja Rami Liljan lisäksi tulevalla kaudella myös Kari Titola sekä puolustuksen takakenttää valmentava Jarno Sainio.

– Tällä kokoonpanolla on tarkoitus ulosmitata joukkueesta kaikki osaaminen irti ja menestyä kaudella 2013, päävalmentaja Sami Telenius sanoo.

Kommentoi