Tommi Pinta siirtyy Braunschweigiin

jefumaster 4.2.2013 17:39 Yksi kommentti

Viime kaudella hopeajoukkue Wolverinesissa vahvan kauden pelannut Tommi Pinta on solminut sopimuksen saksalaisen New Yorker Lionsin kanssa.

Monipuolisena urheilijana tunnetun suurikokoisen Tommi Pintan seuraava jenkkifutis-etappi löytyy Saksasta. Takavuosien suurseura New Yorker Lions, entinen Braunschweig Lions saa vahvistuksekseen monipuolisen urheilijan, joka kykenee pelaamaan dominoivasti hyökkäyksen ohella myös puolustuksen endin paikalla. 

Koripallosta jenkkifutiksen pariin siirtynyt Tampereen Saintsin kasvatti Pinta on pelannut urallaan vaahteraliigaa Jaguaareissa, Crocodilesissa ja Wolverinesissa. Varsinaisen jefu-koulunsa lähes 2 metrinen TE on kuitenkin saanut USA:sta. Tommi pelasi vuosien 2007-2010 aikana Missouri Walley Collegessa sisemmän laitahyökkääjän paikalla. Amerikanvuosiensa aikana Pinta valittiin mm. 2009 Academic All American joukkueeseen ja vuonna 2010 hän sai 2nd team All Conference kunniamaininnan.

Europlayers-profiililla Eurooppaan

Gridiron tavoitti Tommin ja kyseli taustoja miehen seuraavasta uravalinnasta. Maajoukkuehyökkääjän nimeä rosteriinsa tavoitteli varmasti jokainen vaahteraliigajoukkue.

Hei Tommi, erinomaisen vaahteraliigakauden 2012 jälkeen kysyntää taisi olla kaikille liigapaikkakunnille. Harkitsitko pelaamista kotimaassa tai haitko aktiivisesti seuraa kansainvälisitä kentiltä?

-Vaihtoehdot olivat avoinna vähän joka suuntaan. Varteenotettavia vaihtoehtoja Suomessakin oli, mutta tilaisuuden avauduttua päätin lähteä haistelemaan uusia tuulia. Ulkomaille olin useampaankin seuraan yhteydessä.

Miten lopullinen kontakti syntyi sinun ja saksalaisten välillä?

– Kontakti syntyi puhtaasti Europlayersin kautta. Joukkue haki sisempää laitahyökkääjää ja löysivät profiilini.

Mikä sai sinut vakuuttuneeksi New Yorker Lionsista joukkueenasi?

– Asiat hoituivat niin kuin piti ja tunsin että Lions todella halusi minut joukkueeseensa. Panostus tulevaan kauteen vaikutti olevan kunnossa ja toivottavasti pelillinen suunta saadaan käännettyä taas nousuun. Viimeisien vuosien vaikeudet pelillisesti ovat luoneet menestyspaineita takapäivien kestomenestyjälle.

Mitkä ovat tavoitteesi kaudelle 2013?

– Tavoite on auttaa joukkue takaisin voittojen tielle. Omalta kohdaltani pyrin olemaan joukkueen johtava laitahyökkääjä ja sitä kautta antaa joukkueelle mahdollisuus voittaa pelejä.

Braunschweigin kaupungissa pelaava Lions epännistui pahasti kaudella 2012 voittamalla 13 ottelustaan ainoastaan 3. Tänä vuonna joukkue panostanee rosteriinsa ja on Tommin ohella ehtinyt julkaista jo sopimuksensa amerikkalaisten David McCantsin (RB) kanssa. Joukkueen nettisivuilta löytyy ainoastaan 20 hengen vahvuinen kokoonpano johon ainakin Tommin uskomuksen mukaan on tulossa lisää julkistuksia – seuran omien sanojen mukaan viimeistään kuukautta ennen kauden alkua.

Braunschweig Lions on voittanut Eurobowlin kahdesti, vuosina 1999 ja 2003. Tänä vuonna joukkue ei osallistu kansainvälisiin sarjoihin.

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *