AFC Show Norjasta Wolvojen pre-season vastustajaksi

jefumaster 23.1.2013 12:22 10 kommenttia

Norjan Stavangerissa amerikkalaista jalkapalloa pelaava AFC Show saapuu Helsinki Wolverinesin vastustajaksi maaliskuun lopulla.

Norjan liigassa viime kaudella kolmanneksi sijoittunut ACF Show saapuu maaliskuun 23. päivänä Helsinkiin Wolverinesin vieraaksi. Kotijoukkueelle ottelu tarjoaa tilaisuuden hioa pelikuvioitaan kuntoon huhtikuun EFL-sarjan taisteluita varten.

Etelä-Norjassa Stavangerilaisten riveissä pelaa viime kaudelta Suomen ykkösdivisioonassa pelannut pelinrakentaja Reed Gottula, jonka johdolla Sipoo Bulldogs taisteli paikastaan toiseksi korkeimmalla sarjatasollamme. AFC Shown mukaan kansainvälisestä pre season-pelistä tehdään seuralle jokavuotinen perinne ja kauden 2014 osalta on jo sovittu vastavierailusta Wolverinesin toimesta.

Wolverinesin riveissä pelaa 2013 AFC Showssa viime kaudella tukimiehenä taklaillut kanadalais-italialainen Robert Schaper-Kotter, joka julkaisi solmineensa sopimuksen suomalaisseuran kanssa omalla Europlayers-sivullaan.

Kaudella 2013 yksikään norjalainen joukkue ei ole ilmoittautunut EFL- tai EFAF-Cup sarjoihin. Maan mestaria, Oslo Vikinseja pidetään kuitenkin kansainvälisen tason joukkueena ja Eurplayer-sivuston joukkuerankingissa sen nimi on keikkunut 25 parhaan joukkueen listoilla.

Lähde:  AFC Show nettisivut

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Missä ottelu pelataan ja onko yleisölla mahkui tulla kattoo matsii?

 • Tähän mennessä tieto ottelusta on ollut vain AFC Shown sivuilla (jonne löytyy linkitys Wolverinesin FB-sivulta). Luulisin, että kotijoukkue aktivoituu kertomaan tilaisuudesta enemmän viimeistään lähempänä maaliskuuta. Ainakin itse uskon, että kelien sattuessa kohdalleen kansainväliseen otteluun voi saada kohtuullisen katsomollisen väkeä kattamaan kuluja.

 • Kuten kaikki helsingissä toimivat seuraihmiset tietävät, kaupungilta ei saa ylimääräistä kenttäaikaa edes ottelutapahtumiin. Omat harjoitusvuorot ovat puolikkaita kenttiä ja liian lyhyitä otteluiden järjestämiseksi. Ulos ottelun viemisesta ei kannata edes unelmoida, meillä on ollut viime aikoina niin runsaslumisia talvia, että Veloa ei ole edes lapiotalkoilla saatu huhtikuussa käytöön. Näistä syistä tästä ei kannata odottaa kansainvälistä yleistapahtumaa, koska sellaiseen ei ole fasiliteetteja.

 • @Peetja Mannila: Oletteko harkinneet ottelun viemistä esimerkiksi Myymrmäki-halliin?

 • @Peetja Mannila: Miten ISS-stadion? On käsitteekseni ympäri vuoden auki, tosin tietyin pakkasvarauksin.

 • http://www.mup.fi/myyrmaeki-halli/vakiovuorot/9-myyrmaeki-halli/31-vakiovuorot-2 siis tänne vai?

  Ja sinä Kommenttori järjestelisit säävarauksella matseja kun toinen joukkue matkustaa tänne Norjasta?

 • Mikäli asia on niin, että tästä ei edes yritetä tehdä ottelutapahtumaa, niin se kannattanee kertoa myös tuolle vastapuolelle, joka omilla sivuillaan puhuu nimenomaan pelistä Wolverinesiä vastaan.

 • Ja kukahan mahtoi puhua ettei tässä olla peliä järjestämässä? Ottelu tullaan olosuhteiden pakosta järjestämään sisähallissa jota ei ole suunniteltu yleisötapahtumille.

 • Hyvä näin. Ymmärsin itse aiemmista kommenteistasi, että ette saa peliä aikaiseksi, kun kentät ovat niin lyhyitä.

 • Niin, omilla harjoitusvuoroilla Talin hallissa, jossa olisi katsomokapasiteettia, ei puolikkaan kentän tunnin treenivuorolla järjestetä matsia. Paikka treenimatsin pelaamiselle on ollut jo tiedossa, ja tähän uutisointiin ja kuvitelmaan siitä että tätä kansainvälistä kamppailua pääsisi yleisö seuraamaan painoin jarrua. Emme tule uutisoimaan pelipaikkaa siitä syystä, että emme voi yleisöä ottaa vastaan tähän treenimatsiin.