Aalto Predators saapui saalistamaan

Viljami 23.1.2013 13:02 Ei kommentteja

Korkeakoulusarjassamme on tällä kertaa vuorossa uusi helsinkiläisjoukkue.

Nyt se lopulta tapahtui, se mistä on puhuttu siitä asti kun korkeakoulujenkkifutis nykymuodossaan Turussa käyntiin lähti. Meillä on ihkaoikea helsinkiläisjoukkue. Itseasiassa niitä on nyt kaksi, mutta tällä erää keskitymme tulokasjoukkueista Aalto Predatorsiin.

Vantaan TAFTin riveissä vaikuttava Akseli Olin pääsi syksyllä 2011 opiskelemaan Helsingin kauppakorkeakouluun ja silloin pari vuotta kainalopalloa pelanneen nuorukaisen mielessä oli korkeakoulujoukkueen perustaminen. Kuitenkin vasta viime syksynä löytyi samanmielistä seuraa Roostersissa pelanneista Klaus Anjalasta ja Karri Hiekkasesta, lopputuloksena tämän kolmikon ja pari muun kauppatieteiden opiskelijan yhteistyöstä syntyi Aalto Predators. Korvaamatonta apua perustamisessa antoi Turun yliopiston Beaver Huntersin sittemmin helsinkiläistynyt entinen puheenjohtaja Ilkka Marja-aho.

Olin ja kumppanit tiesivät Aalto-yliopistosta löytyvän reilusti nykyisiä ja entisiä jenkkifutaajia, mutta ensimmäiset treenit hoidettiin silti SAJL:n avustuksella nuoriso- ja koulutuspäällikkö Heikki Halttusen kertoessa hieman vajaa 30-päiselle joukolle yleistä tietoa lajista ennen treenien vetämistä. Kyseisestä joukkiosta löytyi kuin löytyikin kokemusta sen verran, että valmennus saatiin omista riveistä, Olinin toimiessa päävalmentajana.

Synkkää, pimeää ja kylmää menoa

Rekisteröimättömän yhdistyksen, joka perustetaan keskellä syksyä ja jolla olisi halu päästä heti treenaamaan kovaa, alku ei ole usein ruusuisin tai helpoin. Predators onkin joutunut treenaamaan ulkona säätiloja uhmaten, mutta väkeä on silti riittänyt kun joka treeneissä on käynyt noin 25 innokasta peluria. Joukkueen perustanut ydinryhmä on peräisin kauppakorkeakoulun puolelta, mutta tekniikan opiskelijat Otaniemessä ovat aivan yhtä olennainen osa joukkuetta kuin Arkadianmäen kylterit.

Yhteistyö pääkaupunkiseudun lukuisten seurojen kanssa on Predatorsin osalta vielä alkutekijöissään, kuten myös yhdistyksen rekisteröitymisprosessi. Toiveet ovat kuitenkin korkealla kaikilla rintamilla ja kuten uuden joukkueen alkuun kuuluukin, tekemisen meininki näkyy otteissa sekä lopputuloksissa.

Toisen helsinkiläisseuran, maanpuolustuskorkeakoulun joukkueen kohtaamista odotetaan kuin RG III:a Washington DC:ssä, ottelu Helsingin herruudesta tulee olemaan se todellinen talviklassikko. Opiskelijoiden SM-kisoihin ja koko helmikuussa käynnistyvään pelisarjaan Predators lähtee nöyrin mielin kokemuksia kartuttamaan. Ymmärrettävästi tämä kausi menee vielä valmistellessa, mutta ei olisi ensimmäinen kerta kun rookie-joukkue jyrää ”kokeneemmat” kilpailjansa.

Kommentoi