Lights järjestää avoimen leirin Oulussa

Gridiron Staff 20.1.2013 18:02 3 kommenttia

I-divisioonan suosikkeihin ensi kaudella kuuluvan Oulu Northern Lightsin leirille on saapumassa pelaajia ympäri Suomea.

Tammikuun viimeisenä viikonloppuna järjestettävä kaksipäiväinen leiri palvelee joukkueelle kahta tarkoitusta. Northern Lightsin ydinjoukkueen taitojen kehittämisen lisäksi joukkue saa leirillä ensikosketuksen muualta Suomesta joukkueeseen tarjolla oleviin pelaajiin. Joukkue on käynyt pitkin talvikautta neuvotteluja useiden eri puolella Suomea viime kaudella pelanneiden pelaajien kanssa. Lightsin joukkueenjohtaja Jyrki Seppälä korostaa, että sopimuksia ulkopaikkakuntalaisten kanssa ei kuitenkaan ole vielä tehty.

– Kyse on lahjakkaista nuorista miehistä ympäri Suomea, Seppälä kertoo.

Kaksipäiväinen leiri on ensimmäinen suurempi tapahtuma joukkueelle tällä talvikaudella. Lightsin uskotaan panostavan voimakkaasti tulevaan divisioonakauteen syksyisen liigapettymyksen jälkeen. Seppälän mukaan joukkue uskoo voivansa tiedottaa tulevan kesän pelaajahankinnoista pian. Ennen joulua Northern Lights julkisti jo viime kesän suomenmestarin Antonio Harrisin sopimuksen. Ulkomaalaisvahvistusten suhteen joukkueen kiikarissa on ensi kesälle vielä ainakin pelinrakentaja. Lightsissa saatetaan myös nähdä yksi tai useampi EU-pelaaja ensi kesänä.

Lights rekrytoi lajin ulkopuolelta

Northern Lightsin juniorityö on kasvanut viime vuosina, mutta edelleen tärkeän osan joukkueen rungosta muodostavat aikuisiällä lajin pariin saapuneet pelaajat. Joukkue on käynnistänyt uusille potentiaalisille pelaajille suunnatun kampanjan, jonka olennaisena osana on myös videomateriaalia sisältävä, jenkkifutiksesta kertova kampanjasivusto seuran kotisivuilla osoitteessa northernlights.fi/love. Kampanja kulkee nimellä Tough Love. Sivustolla tuodaan esille lajin vaatimuksia fyysisten ominaisuuksien lisäksi myös henkiseltä kantilta. Northern Lights tukee kampanjaa paikallisesti kohdistetulla julistemainonnalla ja mahdollisuuksien mukaan eri medioissa.

– Aikuisikäiset pelaajat ovat perinteisesti olleet meille tärkeä voimavara, Seppälä kertoo.

– Jokaisesta ei kuitenkaan tule jenkkifutaria. Perinteikkään ”kaikille on tarvetta” -viestin sijaan olemme halunneet tuoda kampanjalla esiin lajin vaativuutta ja luonnetta. Vaikka kesä lähestyy toki jo kovaa vauhtia, ei meidän nähdäksemme ole lainkaan myöhäistä tulla mukaan. Toivottavasti saamme kampanjan avulla paikalle voittaja-ainesta!

Northern Lightsin talviharjoittelu on sujunut tänä vuonna uusin opein.

Northern Lightsin talviharjoittelu on sujunut tänä vuonna uusin opein. Lights ei ole palkkaamassa ensi kesälle amerikkalaista valmentajaa, mikä avaa joukkueelle uudenlaisia mahdollisuuksia talviharjoitteluun. Valmennustiimi on voinut suunnitella koko talvikauden harjoittelun valmiiksi ilman tulevan päävalmentajan mukanaan tuomaa epävarmuustekijää. Hyökkäystä valmentava Petteri Isokoski ja joukkueenjohdon lisäksi myös puolustusta valmentava Seppälä ovat keskittyneet alkuvuoden ajan perustekniikoihin. Joukkueen linjavalmennuksesta vastaavat jo aiemmilta vuosilta tuttu Kari Viik sekä Rovaniemellä ja Helsinki Roostersissa aikanaan pelannut Tomi Heino. Lights-pelaajilta kuullun viestin mukaan ero viimevuotiseen talviharjoitteluun on kuin yöllä ja päivällä – ja nimenomaan positiivisessa mielessä.

Katso Northern Lightsin Tough Love -kampanjavideo!

Katso myös

Kommentoi

  • hyvä video

  • Voi tosin kyllä karkoittaakin potentiaalisia pelaajia tuollainen lähestymistapa. Nostaa rimaa turhankin korkealle…ja kuinka moni suomalainen liigapelaaja edes täyttää noita ”suosituksia”? :D

  • @ade: Ihan totta, kolikolla on kääntöpuolensakin! Salituloksia korostamalla saavutetaan kuitenkin se hyöty, että saadaan yhteistä kosketuspohjaa punttia nostaneen kaverin kanssa. Ajatuksena on se, että jos joku täyttää tietyn tason, voi hän ajatella soveltuvansa potentiaalisesti hyvinkin tähän lajiin. Toivoa tietysti sopii, ettei kukaan pelästy liikaa noita ”vaatimuksia” :)

    Täytän itse nuo alemman tason vaatimukset, ja tässä maassa on törkeän monta mua kovempaa ja vahvempaa pelaajia. Voittajataso on sitten erikseen :-)