Korkeakoulujenkkifutis lähestyy – haastattelussa Jyväskylä Renegades

Viljami 18.1.2013 21:31 Yksi kommentti

Gridiron.fi:n korkeakoulujenkkifutissarja saa jatkoa, kun Jyväskylän yliopiston joukkueen Renegadesin Mikko Punkari kertoi toimittajalle keskisuomalaisten kuulumisia.

Millä mielellä kauteen?

Erittäin hyvillä mielin. Yhdistyksesemme hallituksessa on tällä kaudella parin puuhamiehen sijaan aktiivinen yhdeksän hengen porukka. Nakkimäärän jakautuminen isommalle sakille on nostanut ainakin omaa fiilistäni toimintaa ja tulevaa kautta kohtaan. Uskon, että hyvin organisoitu sekä hoidettu toiminta ja harjoittelu näkyy myös joukkueessa.

Miten joukkueen kasaaminen on lähtenyt käyntiin? Kuka teitä valmentaa ja teettekö yhteistyötä jonkin jefuseuran kanssa?

Harjoitusvuorolla on käynyt päälle 15 uutta harrastajaa. Laitoimme kamat vuoden vaihteen jälkeen niskaan ja joukkueeseen ilmoittautuminen on käynnissä tammikuun 27. päivään saakka. Rosterimme julkaistaan tammikuun lopussa.

Valmennuksesta päävastuun kantaa Jaguaarien junnumyllyn läpikäyneet Taimo Halme ja Joel Honkonen. Honkosella on lisäksi pelaajakokemusta Vaahteraliigasta ja niin olisi Halmeellakin, ellei loukkaantuminen olisi sotkenut kuvioita. Pelipaikkakohtaisia harjoituksia pitää kaksikon apuna myös muut aikaisempaa jenkkifutiskokemusta omaavat pelaajat.

Teemme yhteistyötä Jyväskylän seudun Jaguaarien ja Jyväskylä Jaguarsin kanssa. Saamme varusteita lainaan ja apua ottelujärjestelyihin. Vastaavasti me olemme auttaneet heitä kevään ja kesän ottelujärjestelyissä. Yhteistyö on luonnollista, sillä kaikki pyrkivät parantamaan jenkkifutiksen tunnettuutta ja saamaan uusia harrastajia, toimijoita ja katsojia lajin piiriin.

Pelaako joukkueessa paljon kokeneita pelaajia, vai oletteko lähteneet pääosin rookie-voimin liikkeelle?

Meillä ykköstavoite on tarjota lajikokeilu uusille harrastajille mahdollisimman matalalla kynnyksellä ja opiskelijan budjettiin sopivalla hintatasolla. Kaikki pääsevät kentälle otteluissa. Toki edellytämme, että pelaaja on käynyt harjoittelemassa jo sen verran, että pelaaminen on hänelle turvallista.

Me aikaisemmin pelanneet täytämme sitten niitä aukkoja rosterista, joille ei ole tarpeeksi tunkua muuten. On mukava pelata välillä muutakin kuin omaa ykköspelipaikkaa. Eli rookiet edellä ja kokeneemmat tukemassa tarpeen mukaan.

Joululomat on lusittu, millä mielin kevään treenikauteen?

Hyvillä mielin. Saimme yliopistoliikunnalta toisen treenivuoron ja harjoituksissa painopiste muuttui perustekniikoiden opettelusta enempi kauteen valmistautumiseen ja varusteisiin totutteluun.

Kauden alku on jo käsillä ja OSM-kisat tulossa, millä ajatuksin kohti kautta?

Koska vakuutusmaksu ei ole jokaiselle opiskelijalle ihan pikkusijoitus opintotuesta lohkaistavaksi, niin jokaisen kiinnostuneen pelaaminen joukkueessa ei ole mikään automaattinen asia. Eli, kun joukkueeseen ilmoittautumisen takaraja sulkeutuu tammikuun lopussa, tiedetään paremmin onko meillä varaa julistautua OSM-suosikiksi vai ei.

Opiskelijoiden SM-kisat ovat ehdottomasti hieno juttu. Toivottavasti mahdollisimman moni joukkue osallistuu ja Tampesterin opiskelijat tulevat sankoin joukoin katsomaan otteluita.

Korkeakoulujefujoukkueita on nyt enemmän, 10 kappaletta, miltä tuntuu kun sisällä talvisin pelattava pallo kasvattaa suosiotaan?

Mahtavalta. Etenkin pääkaupunkiseudun mukaantulo on tärkeä juttu. Toivottavasti muissakin suomalaisissa korkeakouluissa opiskelevat jenkkifutarit innostuvat lukemaan laatimamme Starttipaketin ja laittamaan oman toiminnan pystyyn.

Pistä loppuun vielä pari täkyä siitä, mitä sellaista Renegades tuo pelikentille mitä mikään muu korkeakoulujoukkue ei pysty tuomaan.

Ainakin jyvääskylääläisten alo’iituskokkoukset saaattaavat kestää, kun pittäää venyyytellä vokaaaleita. Lisäksi pystymme näyttäviin peleihin pienessäkin tilassa, koska harjoittelemme Alvar Aallon suunnittelemassa kapeaakin kapeammassa liikuntasalissa. Meidän on myös taisteltava tosissamme voitoista, sillä yliopistossamme ei ole opintopsykologia, joka voisi auttaa meidät yli tappioiden aiheuttaman masennuksen.

Kommentoi

  • Hyvä kuva!

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *