Carpelan ja Kuusisto Hämeenlinnaan

Gridiron Staff 8.1.2013 10:58 Yksi kommentti

Amerikkalaisen jalkapallon II-divisioonassa pelaava Hämeenlinna Huskies on solminut kaksi tärkeää sopimusta kaudelle 2013.

Joukkueen vahvuuteen vuoden vaihteessa liittyivät Teemu Kuusisto ja pelinrakentaja Niclas “Nesi” Carpelan. Molemmat herrat nähdään Huskies -pelipaidan lisäksi myös vahvistamassa joukkueen valmennustiimiä, Kuusiston ottaessa vastuun hyökkäyspelin koordinoinnista ja Carpelanin toimiessa apuvalmentajana vastuualueenaan joukkueen pelinrakentajien ohjaus.

Uusista Huskeista Teemu Kuusiston meriittilista ja kokemus niin pelaajana, kuin valmentajana on erittäin vakuuttava. Pelaajana Kuusisto on saavuttanut kahdeksan Suomen mestaruutta – sekä maajoukkuetasolla EM-kultaa ja -hopeaa. Kotimaisten sarjojen lisäksi Kuusistolla on kokemusta myös ulkomailla pelaamisesta Ruotsista Solna Chiefsin ja tsekistä Prague Panthersin riveistä. Kaudella 2012 Teemu Kuusisto pelasi SM-hopeaa saavuttaneen Helsinki Wolverinesin riveissä. Valmentajana Kuusiston saavutuksina on useita naisten joukkueiden kanssa saavutettuja Suomen mestaruuksia ja menestystä kansainvälisiltä kentiltä.

Niclas Carpelan siirtyy Hämeenlinnaan viime kauden päätteeksi I-divisioonassa toiseksi sijoittuneesta ja Vaahteraliigaan nousseesta Kouvola Indiansista. Pelinrakentajana Carpelan on valittu kolmasti I-divisioonan loppuottelun parhaaksi pelaajaksi. Koko sarjan parhaan pelaajan palkinnon Carpelan pokkasi vuonna 2009 Kuopio Steelersin riveissä. Espoon Raidersista alkaneella pelaajaurallaan Carpelan on saavuttanut pelaajana mestaruuksia ja mitalisijoja aikuisten sarjoissa I-divisioonan lisäksi myös lajin SM-sarjasta Vaahteraliigasta sekä juniorimaajoukkueista EM-tasolla.

Valmennuspuolelta Carpelanin kovimmat meriitit ovat pelaajavalmentajana Golden Spirit Demonsin luotsaaminen tappioitta lähes neljän täyden kauden ajan 2000-luvun puolivälissä. Seura saavutti tuolloin divisioonan mestaruuden kolmesti pelaten neljästi peräkkäin loppuottelussa. Hyökkäyksen koordinaattorina Carpelan on luotsannut I-divisioonan loppuotteluun myös Kuopio Steelersin ja Kouvola Indiansin voittaen mestaruuden 2009 kauden päätteeksi Steelersissä.

Kuusisto ja Carpelan auttavat valmennuskokemuksellaan seuraa rakentamaan Huskiesin peli-identiteettiä.

Jenkkifutiksen uusi tuleminen Hämeenlinnassa on herättänyt kiinnostusta ympäri Suomen.

– Päävalmentaja Juha-Matti Jokisen osaamisen ja verkostojen ansiosta Kuusiston ja Carpelanin kiinnostus Hämeenlinnaa kohtaan ei sinällään tullut yllätyksenä, mutta silti piti haukkoa henkeä kaksi kertaa kun asiasta ensi kertaa kuulin, kommentoi seuran puheenjohtaja Teemu Lahti.

-Kuusisto ja Carpelan auttavat valmennuskokemuksellaan seuraa rakentamaan Huskiesin peli-identiteettiä, jota muu valmennusryhmä on jo aloittanut päävalmentajan johdolla luomaan. Tavoitteena on löytää ja rakentaa hämeenlinnalainen tapa pelata, jota jatkossa voidaan hyödyntää seuran joukkueissa junioreista aikuisiin.

Kommentoi

  • Hitsi, tässähän aukesi uusi mahdollisuus ;)

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *