East City Giants valmistautuu tulevaan kauteen

Tuomo Tomperi 6.1.2013 15:37 Ei kommentteja

Viime kaudella I-divisioonan hännänhuipuksi jäänyt helsinkiläisseura hakee nyt uutta vauhtia II-divisioonatasolta.

East City Giantsin talviharjoittelu on lähtenyt kokonaisuutena käyntiin kohtuullisesti. Päävalmentaja Ari Evwaraye kuitenkin myöntää, ettei joukkue ole päässyt harjoittelussa aivan samanlaiseen kokonaisvaltaisuuteen kuin kahtena edellisenä syksynä.

– Meillä on nyt kaksi vuotta kokeneempi joukkue ja pelaajat, joilla on ollut aiempaa paremmat valmiudet harjoitella omatoimisestikin. Uusia pelaajia on tullut koko ajan lisää ja heidän kanssaan on ollut mukava tehdä sitä tärkeää perustyötä, jota lajin aloittaminen vaatii, Evwaraye kertoo.

Päävalmentajan mukaan vuodenvaihde on tärkeä käänne, koska tässä vaiheessa katseet kääntyvät täysin kohti tulevaa kautta ja joukkueen pelillisen identiteetin rakentamista. Evwaraye on myös tyytyväinen Porvoon Butchersin kanssa tapahtuvasta yhteistyöstä.

– Harjoitus- ja valmennusyhteistyö Porvoon kanssa pääsee myös nyt kunnolla käyntiin, mistä tulee olemaan meille merkittävää hyötyä.

ECG:n valmennustiimi jatkaa jatkossa liki muuttumattomana. Ainoa menetys aiempiin vuosiin verrattuna on takakenttää valmentanut Mikko Sammal, joka jää pois paikkakunnanvaihdon vuoksi. Valmennuksessa jatkavat tutut nimet Karkulahti, Varis, Flink, Alalampi, Korhonen, Tuomi ja pelinrakentaja Niko Bredbackan valmennukseen keskittyvä Jarkko Nieminen. Joukkue hyötyy myös Butchersin valmennusosaamisesta pitkin talvea ja kevättä.

SAJL:n julkaisema II-divisioonan sarjaohjelma lupaa ECG:lle ensi kaudella vain kuusi runkosarjaottelua. Evwarayen mukaan tuleva kausi on runkosarjan puolesta lyhyt ja tiivis.

– Tämä tarkoittaa tietysti sitä, että “taisteluväsymykseen” ei millään joukkueella ole varaa sen aikana. Pelillisinä tavoitteina on vahvistaa vahvuuksiamme ja poistaa heikkoutemme. Mille sijaluvulle sarjataulukossa tämä riittää – se jää nähtäväksi. Mollivoittoisen edellisen kauden jälkeen meillä tietysti on halu ja nälkä näyttää sekä itsellemme ja muille, että olemme menneet eteenpäin ja mihin organisaationa kykenemme.

Lue myös

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *