Ensi kesän kuninkaat

Gridiron Staff 30.12.2012 17:13 14 kommenttia

Koskaan ei ole liian aikaista ajatella kesää! Gridiron arvioi ensi kesän 16 kovinta seuraa uuden vuoden kynnyksellä.

Sydäntalvi on ollut kotimaisen amerikkalaisen jalkapallon seuraajalle perinteisesti hiljaista aikaa. Monessa seurassa syksyn harjoittelu on pitkään hoidettu omatoimisesti paluun lajin pariin tapahtuessa vasta uuden vuoden jälkeen. Seurojen tekemisistä on kuulunut varsin vähän ennen vuodenvaihdetta.

Nykyisellään yhä useammissa seuroissa on kuitenkin ymmärretty yhteisen talviharjoittelun merkitys myös syksyllä, ja tietoa joukkueen tekemisistä tihkuu myös seurojen ulkopuolelle. Tulevan kauden pelaajasopimuksetkin pyritään tekemään aiemmasta poiketen jo syksyllä. Vuodenvaihteen lähestyessä suuri osa liiga- ja divisioonaseuroista on jo julkistanut yhden tai useamman ulkomaalaispelaajan sopimukset ensi kaudelle. Myös suomalaisten pelaajien liikkuvuus joukkueesta toiseen on varsin korkealla.

Miltä maamme kärkijoukkueiden näkymät tulevaan kauteen vaikuttavat? Gridiron otti tarkasteluun Suomen ensi kauden 16 kovatasoisinta ja mielenkiintoisinta seuraa. Täpärästi ulkopuolelle jäivät lupaavat Mikkeli Bouncers, Helsinki East City Giants ja Lappeenrannan Rajaritarit.

Kakkosen kärkinimet

16. Vaasa Vikings
Viime kaudella II-divisioonan välieriin yltänyt Vikings taistelee tulevalla kaudella Rautamaljan voitosta. Pelaajauransa päättymisen jälkeen kotikonnuilleen Vaasaan palannut Seppo Evwaraye on tuonut osaamisellaan Vikingsin toimintaan jälleen uutta puhtia. Joukkue on laajentanut materiaaliaan ja tuonut mukaan myös nuoria, lupaavia pelaajia, joista aloittava pelinrakentaja Walter Vasanoja ja linjamies Hans-Jacob Lindbäck lienevät tunnetuimmat. Korkeakoulujenkkifutista pelaava Wasa Dogs on myös varmasti omiaan tuomaan lisäkiinnostusta Vikingsin toimintaan.

Vikings on seurana ja organisaationa nosteessa. Jos kaikki sujuu kesällä 2013 suunnitelmien mukaan, voi joukkueen sarjataso olla seuraavalla kaudella jälleen astetta korkeampi.

15. Kuopio Steelers
I-divisioonan kauden 2009 päätteeksi voittanut Steelers joutui epäonnistuneen liiganousun jälkeen melkoiseen myllerrykseen. Kolmessa vuodessa seura on kuitenkin onnistunut rakentamaan joukkueelle uuden rungon, joka yhdistää sopivassa suhteessa kokemusta ja nuoruuden intoa. Seuran tehokkaasti kehittynyt juniorityö poikii jatkuvasti uusia taitavia pelaajia myös edustusjoukkueen käyttöön. Mikko Soinisen uran jatkosta ei vielä tässä vaiheessa ole varmuutta. Olisiko nuori, 17-vuotias Jukka Pietikäinen valmis ykköspelinrakentajan rooliin jo tulevalla kaudella?

Joulukuun alussa Steelers tiedotti voimakkaasta panostuksesta joukkueen valmennustiimiin. Kuulopuheiden mukaan Kuopiossa on harjoiteltu koko syksy erittäin kovaa. Pelaajavalmentajaksi Kuopioon saapunut Andy Bezaire tuo myös varmasti oman mausteensa joukkueen pelitapaan. Kasvaisiko perinteisesti juoksupainotteisena joukkueena tunnetun Steelersin heittopelin osuus tulevalle kaudelle? Steelersin kokoonpano saattaa tulevalla kaudella olla jälleen hieman entistä nuorempi, mutta kaikesta huolimatta joukkue on sarjan tulevan kauden mestarisuosikki numero yksi.

Musta hevonen

14. Sipoo Bulldogs
Viime kaudella divisioonan viidenneksi taistellut voitti ECG:n kahdesti häviten kaikki muut ottelunsa. Joukkue pystyi kuitenkin usein pistämään kampoihin isommilleen puoliaikaan asti. Joukkueen ongelmana kaudella 2012 oli pelaajapula. Liian usein otteluihin jouduttiin lähtemään kapealla miehistöllä, mikä väkisinkin söi pelin tehoa. Joukkueen pelinrakentajavahvistus Reed Gottula oli kuitenkin mies paikallaan.

Syksyn aikana joukkue on menettänyt kaksi pelaajaa mestarijoukkue Roostersiin. Ville Roitto ja Joni Ranta-aho kuuluivat viime kaudella ehdottomasti joukkueen parhaisiin pelaajiin, joten ensi kaudeksi joukkue kaipaa uusia vastuunkantajia. Tässä vaiheessa joukkue ilmoittaa pelaajarinkinsä laajuudeksi 30 pelaajaa. Mikäli miespula ei yllätä tulevalla kaudella ja vahvistukset osuvat nappiin, voi Bulldogs taistella divisioonan pudotuspelipaikasta. Sitä suuremmat tavoitteet ovat kuitenkin kehittyvälle joukkueelle utopiaa.

Pirkanmaan piirisarja

13. Tampere Saints
Tamperelaisjoukkue koki marraskuussa ison tappion, kun joukkueen vastuunkantajiin viime kaudella kuulunut Lauri Anttila kirjoitti sopimuksen Seinäjoki Crocodilesin kanssa. Joukkue on kuitenkin nälkäinen ja palaa uudella innolla jälleen takaisin I-divisioonaan kahden kakkoskauden jälkeen. Viime kaudella joukkueen puolustus oli arviolta jopa divisioonan paras. Hyökkäys tulee kuitenkin olemaan tulevallakin kaudella pieni arvoitus. Hankkiiko joukkue jenkkipelinrakentajan?

Saintsin liigavuosista ei jäänyt jälkipolville juuri kerrottavaa, mutta nyt joukkue tekee uutta tulemista kohti korkeinta sarjatasoa. Seuran juniorityö on laadukasta ja tuottaneekin edustusjoukkueeseen uutta verta tasaisesti lähivuodet. Vahvan puolustuksensa avulla Saints taistelee kaudella 2013 tosissaan divisioonan pudotuspelipaikasta.

Mielenkiintoiseksi tulevan kauden tekee kuitenkin ehdottomasti kohtaamiset naapurikaupunki Nokian ylpeyden Ghosthuntersin kanssa. Joukkueet kohtaavat ensi kesänä ensimmäistä kertaa virallisessa sarjaottelussa. Paikalliskamppailuista ei varmasti latausta – tai katsojia – puutu!

12. Nokia Ghosthunters
Päävalmentaja Sami Teleniuksen johdattama Ghosthunters on noussut muutamassa vuodessa erittäin varteenotettavaksi joukkueeksi. Joukkue on pystynyt houkuttelemaan toimintaansa runsaasti uusia pelaajia, joista Teleniuksen johtama valmennustiimi on koulinut kovaa ja loppuun asti pelaavia jenkkifutareita. Viime kauden kaksipäisestä juoksukoneesta Dan O’ConnellChristoffer Anttila ei Anttilan Roosters-siirron jälkeen ole jäljellä kuin muisto, joten tulevalla kaudella palloa kuljettavat toiset miehet. Pystyykö Ghosthunters kehittämään myös heittopeliään tulevalle kaudelle? Lari Siitonen on pystyvä pelinrakentaja, jonka ympärille juoksuhyökkäystä tukevaa heittopeliä on mahdollista rakentaa.

Ghosthunters voi onnistuessaan haastaa tulevalla kaudella kaikki sarjan joukkueet, kuten se teki jo kaudella 2012 voittaessaan vähintään kerran kaikki kohtaamansa vastustajat. Ghosthuntersin on tulevalla kaudella pystyttävä näyttämään, että kauden 2012 menestyksen varaan pystytään luomaan entistäkin kovempi nokialaisryhmä.

Ja ne Saints-ottelut? Get Your Popcorn Ready!

Nousijajoukkue vain nimellisesti

11. Hyvinkää Falcons
Vantaan TAFT opetti divisioonaa seuraaville muutama vuosi sitten sen, että ajoittain nousijajoukkue on otettava suorastaan haudanvakavasti. Falconsilla on tulevan kauden nousijoista ehdottomasti suurempi potentiaali tehdä ”taftit” ja nousta heti divisioonan kärkijoukkueiden joukkoon. Viime kauden divisioonasta on jäljellä vain rippeet, ja Falcons vaikuttaa juuri sellaiselta joukkueelta, joka voi onnistuessaan näyttää kaapin paikan myös entisille liigajoukkueille.

Falconsin viime kauden salaisuus oli nuori ja atleettinen ydin, jota höystettiin erinomaisesti kokeneilla pelimiehillä ja määrätietoisella valmennuksella. Koska suuri osa pelaajista on aloittanut peliuransa joukkueessa nykyisen valmennustiimin alaisuudessa, on joukkueesta pystytty rakentamaan juuri valmennuksen toivoma tehokas koneisto. Viime kaudella Falcons oli ennen finaaliottelua täysin omaa luokkaansa. Muistuttaako joukkue tulevalla kaudella enemmän kauden 2008 Northern Lightsia (välieriin) vai 2010 TAFT:a (Spagettimaljan voitto)? Se jää nähtäväksi.

Liigasta divisioonaan – entä nyt?

10. Turku Trojans
Aikojen alusta saakka Vaahteraliigassa pelannut Turku Trojans tekee tulevalla kaudella historiallisen debyyttinsä I-divisioonassa. Joukkueen putoaminen tapahtui vapaaehtoisesti. Seurassa nähtiin, että palatakseen entisaikojen loistoon joukkueen tulisi hakea ensin hieman vauhtia alemmasta sarjasta. 70-0 -tappiot liigatasolla eivät kehitä joukkuetta eteenpäin.

Tulevan kauden Trojansin menestys divisioonassa on ennakolta melkoinen kysymysmerkki, mutta uskomme nuorentuvan joukkueen taistelevan kuitenkin sarjan kärkisijoista. Joukkue on menettänyt kolme viime kauden avainpelaajaansa liigajoukkueisiin, mutta pelätty joukkopako on jäänyt toteutumatta. Junioreista Trojans saa varmasti lisäpuhtia tulevalla kaudelle. Pauli Ojasen johtaman valmennuksen tehtävänä on nyt jalostaa uudistuneesta Trojansista iskukykyinen nippu, joka pystyy taistelemaan välittömästi divisioonan voitosta.

Joonas Anderssonin jatko pelinrakentajana on yksi mielenkiintoisimmista kysymyksistä talvikaudella. Uskooko Trojans yhä Anderssonin kykyihin tulevana liigapelinrakentajana, vai hankkiiko joukkue tulevalle kaudella amerikkalaisen pelinrakentajan? Monen mielestä yksi Trojansin viime vuosien voittamattomuuden syistä on ollut juuri joukkueen itsepintainen luotto suomalaiseen pelinrakentajaan. Joukkueen ratkaisu tulevalle kaudelle kertoo vahvaa kieltä myös pidemmän tähtäimen suunnitelmista.

9. Oulu Northern Lights
Northern Lightsia on liigalisenssikohun jälkeen riepoteltu seurana melkoisesti. Viime kauden epäonnistuminen niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin voidaan johtaa pitkälti joukkueenjohtoon – tai käytännöllisesti katsoen sen puuttumiseen. Pitkän linjan oululainen jenkkifutiskonkari Jyrki Seppälä otti kauden jälkeen joukkueen komentoonsa, ja seurassa ovatkin puhaltaneet uudet tuulet. Antonio Harrisin signaus ei varmasti jäänyt keneltäkään huomaamatta. Kevätkauden kynnyksellä näyttää siltä, että Seppälän johtama Lights on matkalla kohti isoa kautta Aappo Salorannan ja Stacey Thomasin lähdöistä huolimatta.

Oululaisjoukkueen hyökkäyksestä tulevalla kaudella vastaavan Petteri Isokosken odotetaan palaavan periaatteiltaan kauteen 2011, jolloin Scott Prestonin johtama Lights-hyökkäys takoi kunnioitettavat 26 pistettä peliä kohden Vaahteraliigassa. Viime kaudella yli 15 kiinniottoa ottaneista pelaajista jatkavat vain Joonas Taina ja Tuomo Tomperi, mutta Lights tulee paikkaamaan Salorannan lähtöä nuorilla lupauksilla. Jos joukkue saa paikattua DE Lauri Parviaisen ja OL Jarno Nyrhisen jättämät aukot, voi Lights palata tulevalla kaudella takaisin voittojen tielle isolla tavalla.

Liigan uusi keskiluokka

8. Jyväskylä Jaguaarit
Kahdeksanneksi povatun joukkueen asettaminen ”keskiluokkaan” voi kuulostaa varsin erikoiselta, mutta nimitykseen on selvä syy. Jaguaarit kuuluvat tulevalla kaudella viiden joukkueen ryhmään, jonka jäsenten katto ja lattia vaihtelevat villisti pudotuspeleistä jumbosijaan. Perinteisesti kapealla rosterilla pelaava jyväskyläläisjoukkue kohtaa ensi kaudella painetta joka suunnasta.

Kaudella 2012 niukasti pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt Jaguaarit oli varsin mielenkiintoinen joukkue. Joukkueen valmennus oli onnistunut houkuttelemaan Jyväskylään useita Puolustusvoimain urheilukoulussa palvelevia pelaajia. Esa Vanhoja siirtyi kuitenkin alkusyksystä takaisin Helsinkiin Aleksi Kriivarinmäen kera. Mika Nissisen oletetaan pelaavan tulevalla kaudella Northern Lightsissa. Myös peliään jatkuvasti parantanut Simo Suurkuukka nähdään ensi kaudella toisessa joukkueessa. Valmentaja Benjamin Jensenillä onkin varmasti täysi työ rakentaa ensi kaudelle riittävän laaja joukkue, vaikka suuri osa joukkueen menestyksen tukipilareista ensi kaudella jatkaakin.

Mielenkiintoisin kysymys Jaguaarien osalta lienee kuitenkin pelinrakentaja Santeri Supin kohtalo. Supi koetti viime kaudella palata tositoimiin kauden 2011 loukkaantumisen jälkeen, mutta epäonnisin seurauksin. Pelinrakentajan kärsimä päävamma voi pahimmassa tapauksessa päättää jopa nuoren maajoukkuepelinrakentajan uran. Joka tapauksessa Jaguaarien on vaikea luottaa Supin terveydentilaan varsinkin, kun kyse on epäilemättä joukkueen tärkeimmästä pelipaikasta. Hankkiiko joukkue ulkomaalaisen pelinrakentajan tulevalle kaudelle?

7. Kouvola Indians
Nousun Vaahteraliigaan tehnyt Kouvola Indians on tulevalla kaudella yksi mielenkiintoisimmista liigajoukkueista. Joukkue on asettanut tavoitteekseen nousun liigan kärkijoukkueiden joukkoon parin vuoden sisälläKari Leivojan käskyttämän joukkueen tulevasta pelitavasta on tässä vaiheessa talvikautta vielä vaikea sanoa. Indians on tunnettu perinteisesti heittojoukkueena, mutta viime kauden paikka Spagettimaljassa tapahtui pitkälti erittäin juoksupainotteisella tavalla. Oletettavaa on, että Indians palaa tulevalla kaudella takaisin heittosirkukseen amerikkalaispelinrakentajan johdolla.

Riittääkö Indiansin materiaali kuitenkaan liigan paineessa ilman merkittävää apua? Viime kaudella Kouvolassa nähtiin suomalaisia vahvistuksia Niclas Carpelanin johdolla, mutta toistaiseksi seura ei ole juuri ilmoittanut merkittävistä kotimaisista siirroista Kouvolaan. Indians hankkii varmasti täydet kolme amerikkalaisvahvistusta, mutta kuinka monta europelaajaa joukkueeseen liittyy? Päävalmentaja Leivoja huomioi lokakuisessa kommentissaan yhtenäisyyden tärkeyden, mutta ei suoraan ottanut kantaa ulkomaalaiskysymykseen. Gridiron seuraa joukkueen rakentumista kevätkaudella mielenkiinnolla.

6. Helsinki 69ers
Jo neljä vahvistusta ensi kaudelle palkannut 69ers lähtee historiansa ensimmäiseen liigakauteen kovin odotuksin. Charles McCrean kyvyt tunnetaan liigatasolla jo entisestään, joten 69ersia on vaikea ohittaa kinttaalla. Hieman yllätyksellisesti joukkue on näillä näkymin lähdössä kauteen 42-vuotias Jason Thomas pelinrakentajana. Thomas on toki edelleen atleettinen ja taitava pelaaja, mutta hänen niskaansa asetetaan tulevalle kaudelle melkoiset paineet. Joukkueen hyökkäys elää ja kuolee McCrean myötä, joten joukkueen on keksittävä tapoja saada peliväline tähtipelaajalleen mahdollisimman monella tapaa.

Joukkue kohtaa ensi kaudella kahdesti Helsinki Wolverinesin, Seinäjoki Crocodilesin ja Vantaan TAFT:n, joten sarjaohjelma ei nousijajoukkuetta juuri mairittele. Ottelu Kouvola Indiansia vastaan tulee olemaan epäilemättä äärimmäisen mielenkiintoinen. Avainasemaan nousevat tuttuun tapaan joukkueen linjapeli ja Charles McCrea.

5. Porvoon Butchers
Porvoon ylpeyden nuorennusleikkaus sujui vaikeuksista huolimatta varsin hyvin kaudella 2012. Joukkue taisteli tiensä pudotuspeleihin ja roikkui väkisin Wolverinesin kelkassa puoliajalle asti. Alkukauden epäonnistunut pelinrakentajavalinta oli ajaa teurastajalaivan karille, mutta lopulta joukkue keräsi rivinsä ansiokkaasti. Millainen Butchers nähdään tulevalla kaudella?

Micky Kyein ja Phung Nguyenin puuttuminen Butchersin alustavalta pelaajalistalta on hieman huolestuttavaa, mutta tämänhetkisten tietojen mukaan kumpikaan ei ole lähdössä Porvoosta. Santtu Äyräväisen paluu Butchers-paitaan talvikauden alusta asti ei varmasti haittaa joukkueen valmistautumista tulevaan kauteen. Joukkueen junioritoiminta tuo varmasti tulevallekin kaudella jälleen uusia ratkaisijoita edustusjoukkueeseen. Pertti Lautalan valmentama joukkue taisteleekin hyvällä todennäköisyydellä jälleen pudotuspelipaikasta tulevalla kaudella. Joukkueen amerikkalaisvahvistuksina nähdään Louisvillen pelinrakentaja Bill Ashburn ja pitkään Euroopassa pelannut kokenut Clinton Graham.

4. Vantaan TAFT
Divisioonissa kovaa jälkeä tehnyt TAFT pelasi hieman kaksijakoisen tulokaskauden liigatasolla kesällä 2012. Miro Kadmiryn johtama TAFT-hyökkäys sortui koko kauden alisuorittamiseen, eikä joukkueen koko potentiaalia saatu parhaalla mahdollisella tavalla hyödynnettyä. Puolustus piti kuitenkin joukkueen mukana viikosta toiseen. Kauden päättänyt neljän ottelun tappioputki ei kuitenkaan jättänyt hyvää makua kaudesta, jolta odotettiin varmasti vielä enemmän.

Rami Liljan poistuminen päävalmentajan paikalta nostaa kysymysmerkkejä tulevan kauden TAFT:sta. J-P Kuusiston TAFT-valmennus haluaa epäilemättä jatkaa Liljan viitoittamalla polulla ja nostaa TAFT:n pudotuspeleihin kaudella 2013. TAFT on vahvistunut talvikaudella viidellä suomalaispelaajalla, joista kaksi vahvistaa joukkueen laitahyökkääjäosastoa. Viime kausien luottolaituri Pekka Utriainen ei jatka joukkueessa. Jos Kadmiry löytää uusien laitureidensa kanssa yhteisen sävelen eivätkä pallot polttele käsissä, voi joukkue olla ensi kaudella vahvoilla. Tulevaisuudennäkymiä himmentävät hieman sekä Wolverinesin että Crocodilesin sattuminen samaan lohkoon.

Mestarisuosikit

3. Seinäjoki Crocodiles
Yhdysvaltalaisen Charles Rifenbarkin valmentama Crocodiles kuuluu tulevalla kaudella tuttuun tapaan liigan mestarisuosikkeihin. Joukkue sai I-divisioonaan pudonneesta Oulu Northern Lightsista erinomaisia vahvistuksia, kun kenties maamme paras laitahyökkääjä Aappo Saloranta ja vuosia Oulua vahvistanut Stacey Thomas siirtyivät Seinäjoelle. Jarkko Suokkaan ja Simo Suurkuukan sopimukset täydentävät joukkueen laitahyökkääjäosastoa merkittävästi. Kaikki kolme laituria ovat nuoria ja nälkäisiä pelaajia, jotka pystyvät nopeudellaan haastamaan vastustajien puolustuksen myös syvälle. Saloranta saa tulevalla kaudella rinnalleen uransa parhaat pelitoverit.

C-juniorien SM-kultaa viime kesänä voittanut seura on nostanut viime vuosina myös junioritoimintansa tasoa. Jo vuosia maamme parhaisiin organisaatioihin kuulunut Crocodiles tuo varmasti uusia pelaajia edustusjoukkueen rinkiin tulevalla kaudella, mutta ei voittamisen kustannuksella. Joukkueen kokenut kaarti Tuomas Leinosen johdolla jahtaa edelleen Vaahteramaljan voittoa, mitä ei Seinäjoelle ole suotu sitten kauden 2001. SM-kultaa janoava Stacey Thomas on tulevalla kaudella uransa ensimmäistä kertaa aidosti sellaisessa tilanteessa, jossa taistelu mestaruudesta on mahdollista. Menestys on viime vuodet ollut niin lähellä. Ottaako Crocodiles maljan jälleen takaisin Pohjanmaalle?

1b. Helsinki Wolverines
Viime keväänä liki varmana mestarisuosikkina pidetyn Helsinki Wolverines toinen peräkkäinen Vaahteramaljan voitto jäi lopulta yhden jaardin ja kolmen sekunnin päähän. Kahden Roosters-tappion lisäksi joukkue joutui kertaalleen tiukille keskikastin Jaguaareja ja TAFT:a vastaan, joten aivan odotetun kaltaista dominointia joukkueelta ei viime kaudella nähty.

Kesken kauden puolustuksen koordinaattoriksi palkattu Mark Garza otti vastaan joukkueen päävalmentajan tehtävät tulevalle kaudelle. Garzan ympärille Wolverines on rakentanut Suomen oloissa ennennäkemättömän valmennustiimin, johon kuuluu useita ulkomaalaisia valmentajia. Kaikesta näkee, että myös Euroopan kentillä tulevalla kaudella nähtävä Wolverines panostaa tulevaan kauteen todella voimakkaasti. Liki kaikki joukkueen viime kauden ratkaisupelaajat suomalaisia ja jenkkikolmikkoa myöten jatkavat joukkueessa. Wolverines koki viime talvikaudella suuria muutoksia tuodessaan mukaan runsaasti uusia pelimiehiä, ja lopulta menettäessään useita maajoukkuetason pelaajia EFL-ottelujen välisenä aikana. Tänä vuonna joukkueen valmistautuminen kauteen tulee tapahtumaan huomattavasti aiempaa suotuisammissa merkeissä.

Vaikka paikallisvastustaja Roosters onkin vahvistunut tulevalle kaudelle jälleen merkittävästi, Wolverinesin ponnistukset ovat vähintään samalla tasolla. Hyvällä todennäköisyydellä mestaruus on tulevalla kaudella kahden kauppa.

1a. Helsinki Roosters
Harvoin voi hallitseva mestari vahvistua näin merkittävästi ilman selvää suosikinviittaa tulevalle kaudelle. Wolverines on päättänyt ottaa Vaahteramaljan jälleen itselleen, mutta Roostersilla on asiasta varmasti sana jos toinenkin sanottavana. Loistavan nousun liigan seitsemänneltä sijalta suoraan mestaruuteen tehnyt helsinkiläisjoukkue luottaa myös tulevalla kaudella tuttuun menestysreseptiin. Kauden 2013 Roosters on jälleen nuori ja äärimmäisen määrätietoinen joukkue, joka harjoittelee kovaa vuoden jokaisena päivänä. Päävalmentaja Juha Hakalan johdolla Roosters on onnistunut luomaan seuran edustusjoukkueesta erittäin kiinnostavan ja halutun kohteen myös seuran ulkopuolisille pelaajille. Roosters onkin syksyn aikana ilmoittanut jopa kuuden suomalaisen laatupelaajan liittymisestä joukkueeseen. Joukkueen amerikkalaiskolmikko Robert Johnson, Brandon McElwee ja Stephen Peyton vaikuttaa myös erittäin lupaavilta

Eräs mielenkiintoisimmista uusista pelaajista on aiemmin Jyväskylän Jaguaareja liigatasolla edustanut laituri Rocky Ciasulli. Kahta passia hallussaan pitävän Ciasullin nimissä on kaudelta 2008 useita liigaennätyksiä. Roostersin vahva laitahyökkääjäosasto vahvistuu tulevalle kaudelle siis entisestään. Ciasullin lisäksi joukkueella on heittopelissä käytettävissään Torsten Malm, Markus Lievonen, Julius Majander ja useita nuoria lupauksia. Christoffer Anttilan siirtyminen Roostersiin tuo myös kaivattua syvyyttä keskushyökkääjä Henri Jussilan taakse.

Wolverinesin tavoin Euroopan kentille suuntaava Roosters on tulevallakin kaudella Wolverinesin ohella sarjan suurin mestarisuosikki. On pelottavaa ajatella, että joukkueen nuoren rungon huippuvuodet ovat todennäköisesti vielä edessäpäin.

Gridironin toimitus toivottaa kaikille jenkkifutiksen ystäville menestyksekästä uutta vuotta 2013! Ja touchdowneja. Paljon touchdowneja.

Kommentoi

 • ”harjoittelee kovaa vuoden jokaisena päivänä” jos näin on, niin uskon toimittajan arvioon lopullisesta sijoituksesta, sillähän Roosters tekisi jo muutenkin historiaa Suomalaisessa jenkkifutiksessa.

 • Kyl niist joku reenaa joka päivä :) :)

 • Löytyykö II-divarin ehdoton ennakkosuosikki Bears vasta sijalta 20 vai vieläkö alempaa?

 • On tainut tosiaan jo monelta unohtua, että Bearshan voitti 1 divarin runkosarjan viime kesänä recordilla 8-2. Hyvää arviointia kyllä kaikin puolin jo tässä vaiheessa kautta vaikka voimasuhteiden muuttumista tässä vaiheessa on tietenkin todella vaikea arvioida.

  Hyvä idea myös listata tähän tyyliin 16 parasta jolloin joukkueita rankataan eri sarjatasojenkin kesken. Ehdotus: ensi syksynä vastaava listaus jossa joukkueet voivat myös liikkua ylös-, tai alaspäin sarjatasostaan riippumatta.

 • Toimittajan pahoittelu Bearsista. Ei unohtunut, mutta näemmä jäi sitten kuitenkin kirjoittamatta Rajaritareiden, ECG:n ja Bouncersin lisäksi. Bears voi olla todella kova tulevalla kaudella, mutta liikaa tietoja pudottautumisen syistä ei ole julkisuuteen tihkunut. Bearsiin palataan varmasti tarkemmin kevään mittaan.

 • Kyllä Hermanni saatte pitää ne suosikin paineet itsellä aikuisten oikeasti. Bears tiedottaa tammi/helmikuun vaihteessa seuran tulevan kauden joukkueesta! Katsotaan sitten.

 • Jaahas, vai niin. Taisi siis GI:n myös toimitus osoittaa taas journalististen taitojensa eli hyvän artikkelinsa lisäksi intuititiivisen ylivertaisuutesa suhteessa tällaiseen peruspulliaiseen ja hyvä niin. Jäänemme siis mielenkiinnolla odottamaan helmikuuta (näin ensalkuun).

 • ei pitäisi meikäläisen kirjoittaa mitään ennen kuin on kahvikuppi juotu… (eikä ehkä muulloinkaan)

 • Olethan Teme muistanut myös lähettää sen viitan Surakalle sinne Kuopioon? ;)

 • Surakka hukkas viitan Porin Jazzeilla pari vuotta sitten, ei löytynyt Vaakunan narikastakaan, joten lienee ajelehtinut laskuveden mukana sinne Hangonniemelle;-)

 • Jaaa… ei ole kyl näkynny viittaa täällä päin. Epäilen et noi pasaatituulet ja lämpimät merivirrat on varmaan sit vienneet sen sitten sinne Korsholman rannoille Hermannin haltuun. Ottakaa se nyt talteen sit siellä Vaasassa! Surakka kumminkin alkaa taas sitä jossain vaiheessa kaipaamaan… ;)

 • Vanhojahan on aina mukava muistella :) Ei näköjään mennyt vuodenvaihteessa toimituksen arviot liigan osalta kovin pieleen. Divisioona olikin sitten asia erikseen…

 • No kyllähän sä joo ton liigan osalta aika hyvin vedit… Erityisesti TAFT:n sijoittaminen neljänneksi oli vuodenvaihteen tiedoilla oraakkelimaista arvailua : ) Ainoastaan Indiansin ja Sixtarien sijoitus oli väärin joten voisit menä Ärrälle jättämään tulosvedon vaikka koripallon EM:n loppusijoituksista.