Antonio Harris Northern Lightsiin

Gridiron Staff 15.12.2012 13:39 17 kommenttia

Helsinki Roostersin viime kauden paras taklaaja pelaa tulevalla kaudella divisioonaa Oulu Northern Lightsissa.

Viikko sitten Aappo Salorannan ja Stacey Thomasin Seinäjoelle menettänyt Northern Lights on julkistanut ensimmäisen pelaajavahvistuksensa tulevalle kaudelle. Viime kaudella mestarijoukkue Helsinki Roostersia edustanut amerikkalainen tukimies Antonio Harris palaa Suomeen, mutta pukee punaisen sijaan päällensä oranssia.

Northern Lightsin joukkueenjohtaja Jyrki Seppälä on tyytyväinen saadessaan arviolta Vaahteraliigan 2012 parhaan taklaajan joukkueeseensa tulevalle kaudelle. Heinäkuun runkosarjaottelussa Helsinki Wolverinesia vastaan nilkkansa loukannut Harris on kuntouttanut jalkaansa kotimaassaan. Sekä Northern Lights että pelaaja uskovat, että Harris on täydessä pelikunnossa kaudelle 2013.

– Harris on monipuolinen pelaaja, jota voidaan käyttää useissa eri tehtävissä tarpeen mukaan, Seppälä kehuu puolustuksen lisäksi myös palautuksissa ansioitunutta pelaajaa.

– Lähtökohtaisesti Harris on juuri tarvitsemamme tukimies, joka pystyy pelaamaan laajalla säteellä sivurajalta sivurajalle. Näimme jo viime kaudella kaverin kyvyt Suomessa. Uskoisin, että hänen toimintaansa tulee olemaan hauska seurata ensi kaudella.

Harris kertoo itse nauttineensa pelaamisesta Suomessa menneellä kaudella. Viime kauden päättyessä pelaajan osalta ennen aikojaan hänellä on vielä runsaasti haluja näyttää kykynsä, loukkaantumisesta huolimatta.

– Uskon, että amerikkalaisen jalkapallon taso on nousussa Suomessa. Arvostan suomalaisia pelaajia ja valmentajia, jotka löytävät aikaa lajille perhe- ja työkiireistä huolimatta. Halusin tulla takaisin, koska minulle annettiin siihen mahdollisuus.

Miksi divisioonaan?

Monelle Harrisin valinta pelata tulevalla kaudella I-divisioonassa tulee yllätyksenä. Olihan mies kuitenkin viime kaudella osa mestarijoukkue Roostersia, ja näytti kyvyillään pärjäävänsä loistavasti myös Suomen korkeimmalla sarjatasolla. Harrisin vakava loukkaantuminen viime kaudella pelotti kuitenkin suuren osan potentiaalisista joukkueista pois. Northern Lights uskoi miehen sanaan kuntoutuksen edistymisestä. Harris kiitti luottamuksesta kirjoittamalla sopimuksen joukkueen kanssa sarjatasosta huolimatta.

Joukkueenjohtaja Seppälä kertoo joukkueen olleen aktiivinen Harrisin saamiseksi Ouluun.

– Vaikka sarjatasomme ei olekaan ylin, Harris uskoo organisaatioon ja haluaa tulla Suomeen kaudelle 2013. Vamman kuntoutus on edistynyt hyvin. Harris saapuu maahan perinteiseen tapaan huhtikuun loppupuolella. Tavoitteemme on rakentaa ensi kaudeksi erittäin kilpailukykyinen ja ensiluokkainen joukkue, joka pystyy I-divisioonan voittoon. Se on ainoa tavoitteemme.

Harris on innoissaan tulevasta kaudesta.

– Oulun kaupunki voi odottaa lajille omistautunutta ja ahkeraa pelaajaa. MENNÄÄN!

Kommentoi

 • Oikeus ja kohtuus onkin että Oulu voittaisi ykkösen ja pääsisi sitä kautta takaisin liigaan. Toivottavasti ei ollut ainut kova pelimies joka Ouluun saapuu ensi kaudeksi.

 • Miksi Oulu on ykkösessä? Eikö liigapaikkaa hakenut joukkue joudu kakkoseen mikäli ei valita liigaan?

  Eikö ykkösessä muuten tarvita tilasto-ohjelmia?

 • Parempiakin provoja on nähty :D

 • No varmasti ;)

  Mutta ihan aikuisten oikeasti, eikö ennen ole ollut niin, että kun joukkue hakee liigaan, niin hylkypäätöksen tultua joutuu suoraan kakkoseen. Vrt. Case Steelers (eikö se ollutkin steelers?).

 • Joo, näinhän sitä säännöissä lukee. Tosin jos oikein muistan, Steelersillekin tarjottiin aikanaan paikkaa ykkösestä kauden 2009 jälkeen, mutta seura ei ottanut sitä vastaan. Northern Lightsille on myös tarjottu paikkaa ykkösessä, jonka seura on ilmoittanut ottaneensa vastaan.

  Tähänhän liittyy se, että ymmärtääkseni divarin säännöt sanovat, että sarja pelataan kuudella joukkueella. NL täydentää kuusikon – kakkosestahan ei enempää hakijoita Falconsin ja Saintsin lisäksi ilmennyt.

 • On kyllä hauska lukea näitä itkuja, kuinka “Steelers passitettiin kakkoseen ja Lights sai paikan ykkösestä”. Kuten Tuomo tuossa edellä totesi, Steelersille tarjottiin aikanaan ihan samalla lailla paikkaa ykkösestä, mutta eivät sitä halunneet ottaa vastaan, koska yhteistyö- ja pelaajasopimukset oli solmittu liigaan. Katsoivat sitten itse järkevämmäksi pelata kakkosessa pienemmällä budjetilla ja nuoremmalla joukkueella.

 • Niin muistelin kanssa että Steelers itse hylkäsi 1. divarin kun sopimukset oli liigaan solmittuja. Ja johan tosta on uutisoitu että Oulu otti paikan 1. vastaan kun muita hakioitakaan ei ollut.

 • Steelersille tarjottiin paikkaa ykkösestä, mutta yksi suuri ero tämän vuotiseen tuolloin oli. Päätös piti tehdä parissa päivässä ja elettiin tammikuun alkua. Lights taisi saada kuitenkin reilu pari viikkoa miettimisaikaa ja ajankohta on muutenkin otollisempi näille jutuille. Eteenpäin on siis menty ainakin jossain asiassa.

 • “On kyllä hauska lukea näitä itkuja, kuinka “Steelers passitettiin kakkoseen ja Lights sai paikan ykkösestä”. Kuten Tuomo tuossa edellä totesi, Steelersille tarjottiin aikanaan ihan samalla lailla paikkaa ykkösestä, mutta eivät sitä halunneet ottaa vastaan, koska yhteistyö- ja pelaajasopimukset oli solmittu liigaan. Katsoivat sitten itse järkevämmäksi pelata kakkosessa pienemmällä budjetilla ja nuoremmalla joukkueella”

  Niin oli hauskaa kun koko hallituksen uskottavuus mm. yhteistyösopimusten/kumppaneihin suhteen oli mennyt.
  Pienempi budjetti oli seurausta, että koko rahoitus meni V***ksi ja iso joukko liigakelpoisista pelaajista ilmoitti ettei divari kiinnosta. Kauden alkuun oli vain muutama kuukausi…
  Kyllä sen jälkeen oli “helppo” tehdä päätös ja mennä kakkoseen.¨

  Ex PJ Surakka

 • Hannu, kuinka paljon se on Sinulta pois, jos (ja kun) Oulu pelaa ensi kesana ykkosessa ?

 • @TheRat

  On se sikäli pois, että nyt tuli kesään yksi Oulun reissu. Sen viikonlopun olisin mielummin viettänyt muuten, kuin bussissa istuen.

  Oulunhan vika se ei ole, että olen katkera heidän maantieteelliseen sijaintiinsa omaani nähden.

  Kaikkea hyvää Ouluun tästä huolimatta.

 • Sehän on ikävää, kun sun VKL menee pilalle. Meillä Oululaisilla on etu oikeus matkustaa puoli kautta mukaviin eri paikka kunnille. No, vierivä kivi ei sammaloidu !

 • Nämä on valintojen maailmoja. Jos asuisin Oulussa niin minua harmittaisi noin 6 kertaa enemmän matkustaminen…

 • Juuri näin…

 • Itseänihän tuo matkustelu ei haittaa yhtään. Kun kaikkia Divareita ja Liigaa niin kyllähän sielläkin on pitkiä matkoja. Ei ihan yhtä pitkiä kuin oululla mutta kuitenkin. En pistäisi yhtään pahakseni vaikka minut pestattaisiin Northern Lights:iin pelaamaan. Mikä sen parempaa kuin matkustelu kesäisessä suomessa :)

 • Daken…ei muuta kuin pistä viestiä mulle, niin neuvotellaan !

 • Jyrki Seppälä…laitoin omalla tunnuksellani yksityisviestä sinulle asiasta.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *