Muuttoliikettä etelään

Tuomo Tomperi 9.12.2012 15:21 Ei kommentteja

Northern Lightsin parhaisiin pelaajiin viimeiset neljä vuotta kuuluneet Aappo Saloranta ja Stacey Thomas siirtyvät Seinäjoelle.

Liittohallituksen päätöksellä liigapaikkansa menettänyt Oulu Northern Lights on kärsinyt ensimmäiset pelaajatappionsa. Sunnuntaina tulleen tiedon mukaan laitahyökkääjä Aappo Saloranta ja Texas Southernin kasvatti, takamies Stacey Thomas siirtyvät tulevalle kaudelle Seinäjoen Crocodilesiin. Molempia pelaajia on yhdistetty viime viikkoina useisiin joukkueisiin sekä Suomessa että ulkomailla. Sopimus Crocodilesiin takaa molemmille pelaajille hyvän mahdollisuuden jatkaa Vaahteraliigassa ja tavoitella mestaruutta kaudella 2013.

Pitkään maamme parhaisiin kuuluvat Saloranta sai useita harkitsemisen arvoisia tarjouksia, mutta lopulta Seinäjoen tarjous osoittautui selvästi parhaaksi. Crocodiles ymmärsi miehen tilanteen koulunkäynnin kanssa, ja mahdollisti sekä pelaamisen että opiskelun täysipainoisesti.

– Päädyin tekemään 1+1 -vuotisen sopimuksen Crocodilesin kanssa mietittyäni mahdollisuuksiani kehittyä pelaajana. Seinäjoelta oltiin aika aktiivisesti yhteydessä, ja tuli semmonen reilu ja hyvä fiilis joukkueesta ja ihmisistä siellä, Saloranta kommentoi.

– Nyt viikonlopun leirillä vierailtuani totesin, että tahdon ehdottomasti olla osa tätä joukkuetta ja tehdä parhaani joukkueen menestyksen eteen. Aion tehdä 110-prosenttisesti parhaani joka pelissä ja pyrkiä auttamaan joukkuetta parhaani mukaan. Uskon että minusta on apua jo valmiiksi kovaan laitahyökkääjäporukkaan.

Viimeiset neljä kautta Oulussa pelannut Stacey Thomas oli tulla Seinäjoelle jo kaudella 2009, mutta suunnitelma kariutui viime hetkillä. Thomas pelasi tuolloin ensin kevätkauden Ranskassa Nizzassa, ja solmi myöhemmin kesäkaudesta 2009 sopimuksen oululaisen Northern Lightsin kanssa. Thomas on ollut kahden divisioonassa vietetyn kauden jälkeen myös Vaahteraliigan vahvistusten ehdotonta eliittiä. Viime kaudella Northern Lights otti askeleen taaksepäin, mutta Thomas pelasi silti kovalla sykkeellä jokaisen ottelun loppuun saakka. Mies tunnetaan Oulussa periksiantamattomana ja erittäin kilpailullisena pelaajana. Crocodiles saa Thomasista varmasti luotettavan ja varman takamiehen, joka ymmärtää miten Suomessa toimitaan ja pelataan.

Thomasille lähtö Oulusta ei ollut helppo, mutta kuitenkin ainoa oikea valinta tässä tilanteessa.

– Henkilökohtaisella tasolla tavoitteenani on jatkaa pelaamista korkealla intensiteetillä ja tasolla. Koetan vahvistaa jo valmiiksi vahvaa ja kokenutta puolustusta, Thomas kertoo.

Pelaaminen Salorannan kanssa sopii Thomasille myös jatkossa. Miehen mukaan Saloranta on yksi parhaista suomalaisista laitahyökkääjistä, jolla on kyky saada asioita aikaan kentällä.

Stacey on ollut esimerkki itselleni 17-vuotiaasta asti, kun ensimmäisen kerran yhdessä pelattiin. Siinä on kaveri josta huokuu huippuosaaminen ja ammattimaisuus!

Saloranta pitää Thomasia myös suuressa arvossa.

– Stacey on pelikaverina ja kaverina aivan huippu tyyppi! Meidän suhde on muuttunut tässä vuosin mukana vähän semmoisesta opettaja-oppilas -suhteesta kaverisuhteeksi. Stacey on ollut esimerkki itselleni 17-vuotiaasta asti, kun ensimmäisen kerran yhdessä pelattiin. Siinä on kaveri josta huokuu huippuosaaminen ja ammattimaisuus! Jos tekee ja harjoittelee samalla asenteella kuin Stacey niin varmasti kehittyy pelaajana, Saloranta kehuu.

Thomas ei malta olla piikittelemättä pitkää, mutta hieman kevyenpuoleista pelikaveriaan.

– Toimin Aappon henkivartijana, kunnes saamme lisättyä hänelle 15 kiloa lisää painoa.

Vaikuttiko Salorannan joukkueen valintaan sitten mahdollisuus pelata Thomasin kanssa samassa joukkueessa? Thomashan tunnetaan erittäin kovana ja fyysisenä pelaajana kentällä.

– Sanotaan näin, että Staceyn pelaaminen samassa joukkueessa ei vaikuttanut valintaan. Sen sijaan minusta on tärkeää, että hän ei pelaa minua vastaan, Saloranta nauraa.

Lue myös

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *