Brittiläis-suomalainen Halldorsson Wolverinesiin

jefumaster 6.12.2012 22:16 5 kommenttia

Sussex Thundersissa viime kaudella pelannut Halldor Ari Halldorsson on ilmoittanut solmineensa sopimuksen Helsinki Wolverinesin kanssa kaudesta 2013.

Puolustuksen linjamiehenä pelaava 23-vuotias Halldorsson on Suomen ja Iso-Britannian kansalainen. Menneellä kaudella Halldorsson oli voittamassa Brittbowlia, eli Iso-Britannian mestaruutta Sussex Thundersin riveissä.

Sussexin rosterissa etunimenään Aria käyttävä 188 senttinen ja satakiloinen puolustaja, on Europlayers-profiilinsa mukaan brittiläisen korkeakoulusarjan kasvatteja. Kaudella 2011-2012 hän oli voittamassa BUAFL:n eli korkeakoulusarjan mestaruutta. Samana vuonna hänet palkittiin vuoden linjapelaajana sarjassaan.

Halldorsson täydentää Wolverinesin kovaa linjakalustoa jossa sopimuksensa ovat julkaisseet jo mm. Victor Sarvi, Anssi Nevalainen ja Aaro Eliasson. Sopimuksensa Suomen itsenäisyyspäivänä uutisoinut britti-mestari on ensimmäinen uusi pelaaja, joka vahvistaa Wolverinesin EFL-miehistöä.

Tutustu myös:  Halldorssonin Europlayers-profiili

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

 • Voittiko kaveri tosiaan Britannian mestaruuden? Ihan mielenkiinnosta kyselen, kun en ko. maan sarjajärjestelmään ole allaolevaa lukuunottamatta tutustunut.

  Pisti vain silmään joukkueen kotisivuilla olevassa artikkelissa, kun ko. jengin QB on kommentoinut tähän Britbowliin liittyvää artikkelia: http://www.sussexthunder.com/2012/11/thunder-celebrate-winning-season-in-style/ – josta voi päätellä Sussex Thunderin tosiaan voittaneen Britbowlin, mutta että Britannian mestaruuden…?

  Katselin vielä tuosta innostuneena BAFA:n sivuilta seuraavan uutisjutun: http://www.bafanl.co.uk/britbowl – eli Sussex Thunder tosiaan pelasi (ja voitti) Britbowlissa, kun ko. kilpailu kulkee ilmaisesti sarjatasosta huolimatta samalla nimellä. Tämä voitto tuli kuitenkin divisioonatasolla, kuten ko. jutusta käy ilmi. ”Premier Final”, mikä vastannee meikäläisten Vaahteramaljaa, pelattiin London Blitzin ja London Warriorsin välillä.

  Tarkoitus ei ole ottaa pois mitään kaverin pelitaidoista tai meriiteistä, vaan peräänkuuluttaa sitä kuuluisaa journalistista otetta ja lähdekritiikkiä.

 • Olet oikeassa Ian, tuo Brittbowl nimi on hämäävä ja sitä käytetään näemmä useammassakin ottelussa ko maan sarjoissa. Samoin eri sarjatasoja kuvataan eri maissa eri termein ja yleisesti 1 Division kuvaa korkeinta sarjatasoa. Kiitos tarkennuksesta. Sosiaalisessa mediassa journalistinen ote syntyy pohjimmiltaan kun koko yhteisö kantaa vastuuta, ottaa osaa ja kommentoi näihin kirjoituksiin. Itse lähde (Halldorsson) on kertonut asiat juuri niin kuin asiat ovat täsmällisin termein. Tulkitsija (minä) on ollut termien suhteen osin kuutamolla.

 • Miten olisi vaikka tarkistaminen kahdesta eri lähteestä?
  Olisi hyvä myös tutustua Lähdekritiikkiin.

 • Oppia ikä kaikki ja vapaaehtoisvoimin tätä tehdään, joten ei tässä mitään maisseja nenään ole vedetty asiasta. :) Lähinnä juuri sen takia, että pää jäi täyteen ???-puhekuplia, kun tuosta asiasta luki.

  Mitään käsitystä lajin suosiosta Briteissä mulla ei ole, joten johtopäätöksiä tuosta sarjatasosta turha tehdä. Eiköhän Wolvoilla skauttaus pelaa sen verran, että pelimies, ennen kaikkea kehittyvä sellainen, tulossa tänne pohjolan perukoille…

 • Täällä se sikäläinen sarjajärjestelmä on selitetty: http://en.wikipedia.org/wiki/BAFA_National_Leagues (Sussex Thunder I-divarissa)