Jenkkifutis nousussa Savossa

Tuomo Tomperi 4.12.2012 16:37 Ei kommentteja

II-divisioonan pudotuspeleissä viime kaudella nähdyt Steelers ja Bouncers valmistautuvat hyvää vauhtia kohti tulevaa kesää.

Vuosikausia divisioonissa menestynyt Kuopio Steelers on viime vuosina panostanut voimakkaasti junioritoimintaan ja valmennukseen. Kauden 2009 jälkeinen epäonnistunut liiganousu – ja pudotus II-divisioonaan – kannusti parantamaan toiminnan laatua laaja-alaisesti. Valmennustyön tärkeys Kuopiossa on tiedostettu hyvin.

– Meille on tärkeää, että joka tasolla on nuoria ja toiminta on laadukasta, Steelersin Mikko Soininen kertoi Gridironille jo syyskuussa.

Alkuviikosta seura tiedotti valmennustiiminsä näkymistä kautta 2013 ajatellen. Päävalmentajan roolissa jatkaa viime kaudeltakin tuttu Janne Haapanen. Tulevalle kaudelle Haapanen ottaa erityisvastuun puolustuksesta. Avukseen päävalmentaja saa hyökkäyksen puolelle mielenkiintoisen kaksikon, kun Seinäjoelta ja Tampereelta aiemmin tuttu Andy Bezaire sekä Steelersin kasvatti Ari Hartikainen jakavat vetovastuun. Bezaire palaa valmennuksen lisäksi myös tositoimiin kentälle.

– Andy pystyy pelaamaan tarvittaessa melkeinpä paikkaa kuin paikkaa, vielä ei ole käsittääkseni lyöty mitään lukkoon, Steelersin Soininen kertoo.

Kysyttäessä Bezairen panoksesta tulevaan hyökkäystapaan Soininen on ymmärrettävästi vielä melko vaitonainen. Seinäjoen vuosilta Bezairen arsenaalista löytyy viime kauden monipuolisen pelitavan lisäksi toissavuotinen option. Lopullinen päätös pelitavasta tehdään kuitenkin joukkueen mukaan.

– Keskusteluja hyökkäyssysteemistä on toki käyty, ja siihen tulee varmasti jonkin verran muutoksia. Asioista kuitenkin päätetään lopullisesti siinä vaiheessa, kun uusiutunut valmennus on tutustunut paremmin joukkueeseen ja nähnyt millä vahvuuksilla hommaa kannattaa lähteä viemään eteenpäin ensi kaudella.

Steelers-valmennus jatkaa myös tulevalla kaudella laajalta pohjalta. Mikko Aspinen ja Niko Ruotsalainen toimivat omien pelipaikkojensa apuvalmentajina pelaamisen ohella. Seura on tehnyt myös sopimuksen fysiikka- ja ravintovalmennuksesta vuonna 1999 100 metrin SM-kultaa voittaneen Kim Leschin ja ravintovalmentaja Petteri Kallion kanssa.

Pelkästään valmennukseen ei kuopiolaisseuran tarvitse ensi kaudella luottaa, sillä alustava pelaajatilanne tulevaa kautta silmällä pitäen näyttää jo tässä vaiheessa vahvalta. Pari pelaajaa viime kaudelta on päättänyt tai pitää välivuoden, mutta toisaalta tilalle on jo nyt tullut useita uusia ja aiemmilta vuosilta tuttuja pelaajia. Steelersin runsaslukuisesta B-juniorijoukkueesta vain kaksi kasvoi yli-ikäisiksi kauden päätyttyä.

– Junioreihinkin siunaantui uusia harrastajia marraskuun alun rekryssä, Soininen iloitsee.

– B-junnuista suurin osa tahkoaa myös miesten joukkueessa kuten viime vuonnakin. Miesten rosterissa ukkoja on tällä hetkellä n. 30 ja B-junnujen n. 20. Tarkoitus on uutisoida myös tuosta pelaajapuolesta tässä joulukuun aikana jonkinlaista tilannekatsausta.

Mikkelissä tapahtuu

Viime kaudella yllätyksellisesti pudotuspeleihin yltänyt Mikkeli Bouncers haluaa parantaa entisestään tulevalle kaudelle. Seura on panostanut syksyllä voimakkaasti uusien pelaajien rekrytointiin. Bouncers järjesti kokeilutapahtumia kolmen viikon intensiivikurssin muodossa, johon osallistui parhaimmillaan yhteensä 60 miestä ja naista. Koko kurssin kävi läpi jopa 30 uutta amerikkalaisen jalkapallon harrastajaa.

– Huikea luku, varsinkin kun sen suhteuttaa kaupunkimme kokoon, Lady Bouncersin Susanna Latvala kertoo.

– Meillä toiminta elää ja voi hyvin!

Gridiron seuraa joukkueiden valmistautumista kohti tulevaa kesää pitkin talvea. 

Lue myös

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *