Saints ja Falcons ykköseen ensi kaudeksi

Gridiron Staff 19.11.2012 13:56 11 kommenttia

Viime kauden II-divisioonan parhaat joukkueet nousevat molemmat sarjaporrasta ylemmäs.

SAJL:n julkaiseman tiedotteen mukaan I-divisioonassa pelaavat ensi kaudella Turku Trojans, Nokia Ghosthunters, Sipoo Bulldogs, Hyvinkää Falcons ja Tampere Saints. Kuudes paikka saatetaan täyttää myöhemmässä vaiheessa. Paikalle on tarjolla ainakin liigapaikasta luopumaan joutunut Oulu Northern Lights.

Gridiron tavoitti Falconsin Olli Hautalan ja onnitteli joukkuetta sarjapaikan varmistumisesta.

– Fiilikset on hyvät. Tokikin tämä vaatii suurempaa sitoutumista ja tekemisen tasoa kaikilla osa-alueilla, Hautala kertoi.

– Itse joukkueen valmistautuminen uuteen kauteen on jo alkanut ennen tämän tiedon tuloa. Mutta nyt kun on tiedossa I-divisioonan paikka, motivaatio treenaamiseen varmasti vain kasvaa.

Falconsille Rautamaljassa niukasti hävinnyt Tampere Saints tekee myös paluun ylemmälle sarjatasolle kahden II-divisioonakauden jälkeen. Kaudella 2010 Saints pelasi vielä Vaahteraliigaa.

Kommentoi

 • “Kuudes paikka saatetaan täyttää myöhemmässä vaiheessa”

  Miksi sitä 1 divaripaikkaa ei voinut nyt sitten tässä samassa yhteydessä antaa suoraan Northern Lightseille?

  Vai oliko syynä ainoastaan se, että he eivät sitä olleet vielä anoneet kun olivat hakeneet liigapaikkaa?

  Ja nyt heidän pitää sitten hakea sitä divaripaikkaa ja sen jälkeen tutkitaan josko he täyttävät 1 divisioonan kriteerit siitä huolimatta, että kaikki liigadirektiivit eivät heidän osaltaan täyttyneet.

 • Mun ymmärrys on se, että NL saa divaripaikan, jos sen haluaa. Asia selviää varmasti pian.

 • Eikö se mennyt niin, että jos on hakenut VL paikkaa ja jos sitä ei saa niin joukkue on automaattisesti
  II-divisionassa ?

 • Näin se sääntöjen (kriteerien tms) mukaan menee. Mutta liitolla on mahdolisuus tarjota kyseisessä tapauksessa VL:stä tippuvalle seuralle paikkaa 1-divarissa jos:
  – 1-divariin hakijoita ja kriteerit täyttäviä on alle kuusi joukkuetta
  – tuo VL:stä tippuva täyttää 1-divisioonan kriteerit

 • Nooh, eiköhän sieltä joku kriteeri ja ehto löydy ettei täyty.

 • Yleisenä huuhana voin todetä, että

  Kilpailusäännöissä sanotaan
  “Seurat, jotka eivät täytä lisenssien ehtoja tai joilta on evätty tai poistettu lisenssi voivat osallistua
  vain II-divisioonaan tai seuran niin toivoessa, sitä alemmalle sarjaportaalle. Ilmoittautuakseen
  sarjoihin seuran tulee anoa lisenssiä haluamaansa sarjaan.”

  Sääntöjen kohtahan on varsin yksiselitteinen, mutta tokihan Harrinkin mainitsemalla “liitolla” (tässä yhteydessä kai liittohallitus, ellei sitten tarkoitettu tulevassa liittokokouksessa mahdollisesti tehtäviä asiaan liittyviä päätöksiä, en tiedä voiko sitä ottaa asialistalle) on asiasta riippumatta mahdollisuus tehdä ihan minkälaisia päätöksiä haluaa ja pitää tapaus/asiakohtaisesti kiinni tai joustaa yhdessä sovituista säännöistä parhaaksi katsomallaan tavalla. Haluaako päätöksistä sitten valittaa ja mikä valituksesta on lopputulos niin sehän on sitten aina asia erikseen ja demokratian suoma oikeus.

  Itse koitin mielenkiinnosta etsiä Harrin mainitsevan mahdollisuuden antavaa ja SAJL:nkin uutisessa mainittua sääntöä/sääntökohtaa, siis sitä missä mainitaan se järjestys, jonka mukaan I-divarin 6:tta paikkaa tarjotaan haettavaksi. En siinä onnistunut.

  Lähin mitä löysin oli Sarjajärjestelmissä “II-divisioonan voittanut joukkue (Falcons) nousee suoraan I-divisioonaan, jos se täyttää I-divisioonan kriteerit. Jos se ei näitä täytä tarjotaan paikkaa I-divisioonaan ensin Vaahteraliigasta vapaaehtoisesti alaspäin I-divisioonaan siirtyvälle (Trojans), toiseksi II-divisioonan loppuottelun hävinneelle (Saints) ja kolmanneksi I divisioonasta putoavalle joukkueelle (ECG).”

  Tähän se sitten loppuu, suluissa olin lisännyt sen joukkueen mikä kuhunkin kohtaan tällä hetkellä ymmärtääkseni istuu, onko seuraavaksi sitten jonossa Steelers, Vikings, Wolvot II, Bouncers,….. vai
  NL?

  Ei tokikaan ole ensimmäinen kerta kun yritän tulkita sääntöjä siinä surkeasti epäonnistuen. Tästä johtuen minulle nousee tuskanhiki pintaan aina kun näen liittohallituksen materiaaleissa ilmoituksen “sääntöjen mukaan”, ilman viitettä ko. pykälästä tai edes kommentti mistä tuon sääntökohdan löytää. Onko se Sarjajärjestelmässä, Kilpailusäännöissä Sarjamääräyksissä, Pelisäännöissä vai Toimintasäännöissä?

 • Mitäs Porille tapahtui, eikös ne hakenut myös I-divariin? Mitä tapahtuu jos Pori hakee nyt I-divariin niin miten käy Oulun?

 • Kyllä Oulun puolessa voidaan katsoa peiliin, ja ei pitäisi lähteä turhan syvällisesti spekuloimaan ennen kuin tietää faktat.

 • Steelers taisi aikoinaan joutua kakkoseen kun VL paikka ei auennut liigan, monella tapaa tulkittavan kriteeristön puolesta. Näin ollen jos Oulu on hakenut paikkaa liigasta ja ei täytä sen ehtoja niin eikös kakkonen ole Oulun paikka? Vai pitikö tämän olla joku kaikille samat säännöt- peli tai onko tässä taastulkinnallisia eroja kuten joka syksy?

 • No käytännössähän Oulu tippuu sinne kakkoseen, mutta koska ykköseen on ainoastaan viisi hakijaa tällä hetkellä, tultaneen Oululle tarjoamaan sitä kuudetta paikkaa ykköseen. Jos esimerkiksi ECG olisi hakenut paikkaa ykkösestä, ykkösestä putoajana ECG:llä olisi ollut mahdollisuus nousta sinne Hyvinkään ja Tamperaan jälkeen, mutta koska ECG on ilmoittanut pelaavansa kakkosessa, niin Oulusta itsestään riippuu millä sarjatasolla pelaavat.

  Oulu ei voi käsittääkseni vielä ilmoittautua ykköseen, sillä jos näin tekisi, vaatisi se minun käsittääkseni Vaahteraliigan haun poisvetämistä ja valituksella ei silloin olisi mitään pontta?

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *