Pertti Lautala ottaa vastuun Butchers-valmennuksesta

jefumaster 28.10.2012 16:26 Ei kommentteja

Mikäli Vaahteraliiga pelataan 8 joukkueella, tullaan kentän laidoilla näkemään poikkeuksellisen monta ensimmäisen kauden päävalmentajaa. Tuorein nimitys julkaistiin Porvoossa Pertti Lautalan ottaessa Butchersin päävalmentajan pestin haltuunsa.

Butchers pelasi itsensä Vaahteraliigan neljännelle sijalle viime kaudella. Takkuinen alkukausi vaihtui voitokkaaseen syyskesään kruununaan mestarijoukkue Roostersin kaataminen viimeisellä ottelukierroksella. Tulevaan kauteen lähdettäessä paljon ehtii kuitenkin muuttua teurastajien leirissä veden aina vaan virratessa Porvoonjoessa. Pertti Lautala löytää edestään nuoren joukkueen, jonka haasteet ovat samat kuin kauden 2012 alussa. Onko materiaalia riittävästi leveään rosteriin ja mistä kentälle taitavat Amerikan avut.

Uusimaa-lehdessä julkaistussa haastattelussaan Lautala kertoo sopimuksensa taustoista enemmän:

– Minulta kysyttiin kiinnostusta jo vuosi sitten, mutta silloin ei ollut oikein mahdollisuuksia. Halusin nimen omaan päävalmentajan tehtävän, koska silloin pääsee parhaiten vaikuttamaan kokonaisuuteen. Kaikki ovat ikään kuin omissa käsissä.

Butchersia viime kaudella luotsanneesta kolmikosta Lind, Lind + Leivoja, ainoastaan Leivoja on ehtinyt julkaista kauden 2013 roolinsa. Butchersissa vahvaa valmennustyötä tehneiden Lindien jatkosuunnitelmista ei ole tähän mennessä tiedotettu. Kouvola Indiansin päävalmentajaksi nimitetyn vahvatahtoisen Leivojan mukana saattaa useampikin Porvoossa keikkatyönä pelannut pelimies siirtyä tulevaksi kaudeksi Kymenlaakson puolelle. Tähän mennessä lähtijöiksi ovat ilmoittautuneen Indiansiin siirtyvä Aku Kuhlman, sekä Crocodilesin värväämä takakenttämies Toni Haukkamaa. Myös Rajaritareiden päävalmentajaksi siirtyvä Esa Suhonen on menetys viimekautiseen Butchers rosteriin.

Butchersia ennen uudesta päävalmentajastaan ovat uutisoineet mm. Taft ja Wolverines. Myös Crocodilesia johtaa ensi kaudella uusi mies.

Lue myös:

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi