U19-maajoukkue Ruotsissa viikonloppuna

Tuomo Tomperi 16.10.2012 14:18 Yksi kommentti

U19-ikäluokan Pohjoismaiden mestaruusturnaus järjestetään Ruotsissa 18.-20.10. Suomi kohtaa turnauksessa Tanskan ja Ruotsin.

Ruotsin Örebrossa järjestettävät ikäluokan PM-kisat ovat Suomen joukkueelle välitavoite ennen ensi kesänä Venäjällä pelattavia EM-kisoja. Suomi kohtaa ratkaisevassa EM-karsintaottelussa Tanskan ensi keväänä, joten PM-kisat toimivat joukkueelle tärkeänä harjoitteena päätavoitetta ajatellen. Hyökkäyksen koordinaattori Jens Holmström haluaa nähdä, miten pelaajat reagoivat kansainvälisessä pelissä.

– Uskaltavatko pelaajat ottaa vastuuta, ja miten paineeseen reagoidaan? Haluamme laittaa pelaajat sellaisiin rooleihin missä heillä on mahdollisuus onnistua, Holmström toteaa SAJL:n ennakossa.

Örebron turnauksessa Suomen ottelut ajoittuvat perjantaille ja lauantaille. Molempia otteluja on mahdollista seurana suorana internetissä. Perjantain ottelu Tanskaa vastaan pelataan klo 20 Suomen aikaa. Lauantain ottelussa klo 13.30 Suomi kohtaa Ruotsin.

PM-kisajoukkue on leireillyt Helsingissä ja Pajulahdessa kahteen otteeseen ennen tulevan viikonlopun otteluja. Lopulliseen joukkueeseen valittiin 40 pelaajaa ikäluokista 93-96. Eniten pelaajia, 21kpl, on ikäluokasta 1994. Ylivoimaisesti suurin edustus, 10 pelaajaa, löytyy Helsinki Roostersilta. Yhteensä Suomea edustaa pelaajia 16 eri seurasta. Usealla pelaajista on jo liigakokemusta menneeltä kaudelta.

– 1994-1996 -ikäluokat näyttävät erittäin lupaavilta ja siinä mielessä meillä on hyvä tilanne joukkueen suhteen, koordinaattori Holmström kertoo.

1994-1996 -ikäluokat näyttävät erittäin lupaavilta.

Suomen pelitavasta on pyritty luomaan sellainen, että se nojaisi joukkueen vahvuuksiin. Maajoukkue tulee pelaamaan pääosin yhden keskushyökkääjän muodostelmasta, mutta sekä heitto- että juoksupelit tulevat olemaan tärkeässä roolissa.

Suomen pelinrakentajina pelaavat kovakätinen Henri Kauhanen Kouvolasta sekä Roostersin paremmin keskushyökkääjänä ja laitahyökkääjänä tunnettu Kimi Linnainmaa. Pelinrakentaja-akatemiassa mukana oleva Kauhanen pelasi viime kaudella satunnaisesti Indiansin kapellimestarina. Molemmilla on kokemusta pelinrakentajan tehtävistä tältä kaudelta. Joukkue tuleekin todennäköisesti hyödyntämään molempien kykyjä monipuolisesti.

Keskushyökkääjistä suurelle yleisölle tutuimmat nimet lienevät Northern Lightsin Joona Törmänen, Wolverines II:ssa vastuuta saanut nopea Sebastien Sagne sekä Butchersin liigajoukkueessakin esiintynyt Andreas Lindo. Laitahyökkääjäosastolta löytyvät mm. Jaguaarien liigajoukkueen Pasi Raatikainen sekä U17-sarjassa hopeaa voittaneen Helsinki Roostersin monipuolinen, vuonna 1996 syntynyt Yannick Chaudhary. Myös laitahyökkääjänä urakoiva Sagne ja Jyväskylän Raatikainen ovat vakuuttaneet erityisesti kisoja edeltävillä leireillä.

Suomen linjamieskalustolla on myös kokemusta aikuisten sarjoista menneeltä kaudelta. Ainakin TAFT:n Ville Siiskonen, Northern Lightsin Emil Vänskä ja Jaguaarien Aleksi Kriivarinmäki pelasivat kaikki joukkueidensa avauskokoonpanoissa liigatasolla viime kaudella. Hyökkäyksen linjaa pidetäänkin joukkueen todennäköisenä vahvuutena.

Lue myös

Kommentoi

  • Don Kaitainen on aika kova luu