Wolverines panostaa rajusti valmennukseen

jefumaster 7.10.2012 20:51 Ei kommentteja

Hopeajoukkue Helsinki Wolverines panostaa valmennustiimiinsä rajusti. Päävalmentaja Garza kertoi joukkuetta valmentavan kaudella 2013 peräti seitsemän valmentajaa.

Mark Garza ei ole jäänyt tuleen makaamaan tappioon päättyneen Vaahteramaljan jälkeen. Valmennustiimin rakentaminen alkoi välittömästi tappion pölyjen laskeuduttua ja tänään seura tiedotti uusista valmentajistaan. Samassa yhteydessä Wolverines-manageri Peetja Mannila kertoi viime kaudella päävalmentajana toimineen Janne Sepän vetäytymisen syistä. Miehen siviilielämä ei tulevana kesänä tarjoa mahdollisuutta päävalmentajana toimimiseen.

Garza on kerännyt ympärilleen kokeneen ja kansainvälisen miehityksen. Viime kaudella joukkueen apuvalmentajana toiminut ja erikoistiimien valmentajana jatkava Mika Ahonen saa kolleegoikseen kaksi amerikkalaista ja yhden saksalaisen apuvalmentajan. Julkaistujen kolmen valmentajan lisäksi Garza kertoo pyrkivänsä saamaan avukseen vielä kaksi apuvalmentajaa joiden nimet julkaistaan myöhemmin.

Wolverines hyökkäyksen koordinaattirina toimii kaudella 2013 yli 30 vuoden valmentajakokemuksen omaava Randy Block (kuva vasemmalla). Block on valmentanut Yhdysvalloissa jenkkifutista lukio- sekä juniorcollege-joukkueissa. 53-vuotias Block kertoo Europlayers-sivullaan johdattaneensa useammankin lahjakkuuden High School-uralta aina NFL-sarjaan saakka. Motivaatiostaan siirtyä Eurooppaan valmentamaan Block avaa profiilissaan näin:

I am an experienced veteran coach (been coaching or playing for over 40 years) looking for a new challenge and opportunity coaching in Europe. I have a positive personality which allows me to work well with my players and build strong relationships with them. My players trust and respect me, and as a result I am able to help them to reach their potential. That is why I have been able to turn losing programs into winners!

Puolustuksen koordinaattorisi Garza on värvännyt Michael Trainorin, jonka 15 vuoden valmennusura pitää sisällään kokemusta niin ikään high school- ja junior college-peleistä. Tiimin saksalainen jäsen Andre Miersch (kuva alempana) on saanut oppinsa Dresden Monarchsin pelaajana, sekä valmentajana. Miersh on Garzalle vanha tuttu Ljubljana Silverhawksista, jota Garza valmensi ennen siirtymistään Wolverinesin hyökkäyskoordinaattoriksi kesken viime kauden. Wolverinesin tiimissä Miersh vastaa linjapelaajien valmentamisesta.

Päävalmentaja Garza kertoo innostuneena uuden tiiminsä kokoonpanosta:

– All four coaches has had unparalleled success over the last decade in not only contributing to team and unit success, but also in their ability to motivate and develop individual talent. Coach Ahohen, Block,Trainor, and Miersch combination of football knowledge, high-energy personality, ability to connect with players, and personal integrity and character make all four an exceptional fit to the Helsinki Wolverines. We will be adding two more coaches to be announced at a later date. Bringing a total of qualified coaches too seven for the 2013 season.

I will be coming back in november for my first Finnish winter (Mark Garza)

Menneellä kaudella monet arvostelivat Wolverinesia nimenomaan sen ohuesta valmennustimistä. Spekuloinnin kohtaana oli se, miten joukueen nimekkäät “tähdet” onnistutaan pitämään ojennuksessa kauden aikana. Erityisesti Kari Leivojan sopimuksen purkamisen jälkeen joukkue tuntui olevan hetken lähes tuuliajolla ennen Garzan saapumista puolustuksen koordinaattoriksi. Vaahteramaljan alla haastatellessani Janne Seppää hän kertoikin että Wolverinesin amerikkalaiset, Cedric Johnson sekä Stephen Stokes toimivat pelaajavalmentajina joukkueen iskukykyä varmistamassa.

Ensin julkaistaan valmennus, sitten sitoutetaan pelaajat tavoitteeseen

Tulevaan kauteen valmistautuessaan Wolverines on aloittanut joukkueen nimeämisen valmentajista. Ennen kuin yhtään uutta pelaajasopimusta on julkistettu, on joukkueella kasassa Wolverines-perspektiivistä kaikkien aikoen vahvin valmennustiimi. Nyt julkistetut valmentajat ovat kokeneita ja omaavat juuri riittävän määrän auktoriteettia pitämään suuriakin egoja ruodussa tilanteessa kuin tilanteessa. Joukkueen manageri kertoo, että ennen kuin julkisuuteen puhutaan tavoitteista niistä käydään riittävät keskustelut pelaajien kanssa.

Vaikka Wolverinesin nettisivuja vilkaisemalla ei välttämättä uskoisikaan, on joukkue jo valmistautumassa seuraavan kauden haasteisiinsa määrätietoisesti. Garza kertoo syksyn ohjelmasta Gridironille valmistautuessaan viettämään ensimmäistä talveaan Suomessa:

– Players are in winter strength lifting program from october to febryary. Coaching staff is recruiting and getting the 2013 roster set with players and pre season games. Starting in November we have a combine to test players on bench press, shuttle, 300 yard endurance, vertical jump. Players will take their results and have a starting base to get better at before we retest in Febryary. I will be coming back in november for my first Finnish winter to do off season work out program. 2 day a week training plan speed-agillity on tuesday. Wednesday 7 on 7/1 on 1/basic fundamental work outs.

Garzan mukaan koko valmennustiimi osallistuu aktiivisesti kauden 2013 rosterin rakentamiseen. Seura on jo ehtinyt hakea liigalisenssiä tulevalle kaudelle. Vaikka mitään muuta ei ole vielä julkistettu, vaikuttaa panostus valmennukseen sellaiselta, ettei ilmoittautumiset jää yksinomaan kotimaan kenttiä koskeviksi. Ilmoittautuminen ensi kauden EFL-sarjaan menee umpeen 31. lokakuuta. Tähän mennessä yksikään suomalainen joukkue ei ole ilmaissut aikeistaan euro-sarjaan osallistumisesta, joten odotellaan ja arvaillaan aktiivisesti tuohon takarajaan saakka.

Lue myös:

 

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *