Sun Cityn valmennus vahvistuu

Tuomo Tomperi 1.10.2012 12:27 Ei kommentteja

Hanko Sun Cityn valmennusryhmä vahvistuu tulevalle kaudelle. Päävalmentajaksi valittiin kokenut Kari Ketonen.

2minuutinvaroitus.com:sta ja Gridironista monelle tuttu Kari Ketonen palaa valmennustehtäviin pienen tauon jälkeen. 80-luvulla Eurobowl II:a Roostersille voittamassa ollut Ketonen on valmentanut viime vuosina ykkösdivisioonan Kouvola Indiansia. Ketonen tunnetaan pitkän linjan jenkkifutismiehenä, jonka panoksesta varsinkin hyökkäyspeliin päästään Hangossa tulevalla kaudella nauttimaan.

Ketosen lisäksi Sun Cityn valmennusryhmä vaikuttaa muutenkin vahvalta. Viime kauden päävalmentaja Jari Nippala jatkaa puolustuksen koordinaattorina ja kakkospäävalmentajana. Tony Andersson jatkaa viime kauden tapaan hyökkäyksen koordinoimista. Andersson vastaa myös offseason-treenaamisen suunnittelemisesta. Nippalan ja Anderssonin johdolla Sun City aloitti kauden 2012 varsin kehnosti, mutta piristyi kesän lähestyessä loppuaan. Alkukaudesta Fly Option -hyökkäykseen luottanut Sun City sai tulosta yksinkertaistamalla peliään.

Jan Österlund jatkaa tulevalla kaudella Sun Cityn valmennuspäällikkönä. Tehtävän lisäksi Österlund auttaa Nippalaa puolustuksen puolella ja tarvittaessa myös Ketosta ja Anderssonia hyökkäyksessä. Valmennustiimistä löytyy myös pelipaikkakohtaista osaamista.

– Tomson Holmlund ja Harri Kosonen ovat lupautuneet valmentamaan linjaa. Se on minusta erittäin tärkeä asia, uusi päävalmentaja Ketonen kommentoi.

– Näin pystymme linjavalmennuksessakin keskittymään entistä paremmin henkilökohtaisten tekniikoiden ja taitojen kehittämiseen, kun meillä on parhaimmillaan treeneissä linjavalmentajatkin molemmilla puolilla palloa.

Uutena kasvona Aki Syrjälä tulee valmennusporukkaan mukaan puolustuksen takakentän valmentajaksi. Syrjälän mukana Turusta kulkeva Eemeli Sainio auttaa tukimiesten valmentamisessa. Sun Cityn toiveena on saada Turun suunnasta myös vierailevia valmentajia mukaan joukkueen leireille.

– Olen erittäin tyytyväinen kokoonsaatuun valmennusryhmään. Siitä löytyy paitsi rutkasti kokemusta, niin myös sitä nuoruuden intoa, Ketonen myhäilee tyytyväseinä.

Sun Citylla on edustusjoukkueessa hyvä runko, josta valmennuksen on pystyttävä kehittämään ensi kaudelle kilpailukykyinen nippu. Joukkueen ja seuran toiminnan kehittäminen kokonaisuutena on asetettu seuran sisällä yhdeksi tärkeäksi tavoitteeksi ensi kaudelle. Toiminnan laajentaminen junioritoiminnan kautta tulee myös olemaan tärkeässä roolissa Hangossa.

– Pyrin itse auttamaan siinäkin parhaani mukaan mm. juniorivalmentajien mentorina toimimalla, Ketonen valaisee.

– Yksi vanhoista ”junnuistani” Roosters-ajoilta, Jyri Sihvo, on lupautunut auttamaan junioripuolella. Juniorivalmentajia tarvitsemme toki toimintaamme lisää. Jos Hangon suunnalla tehtävä kiinnostaa, ottakaa ihmeessä yhteyttä Sun Cityyn!

Pelilliset tavoitteet?

Sun Cityn Ketonen ei halunnut asettaa tässä vaiheessa kautta liian yksityiskohtaisia pelillisiä tavoitteita joukkueelle.

– Tavoitteena on ensi kaudella lähteä yritys kerrallaan pelaamaan perusjenkkifutista. Pyritään voittamaan jokainen kaksinkamppailu ja katsotaan sitten mihin se riittää. Vakavasti puhuen, ensimmäisessä valmentajapalaverissä tästä porukalla jo keskusteltiin ja Jari (Nippala) sanoi minusta hyvin, kun hän esitti, että ”Sun Cityn tavoitteena on pitkällä tähtäimellä pystyä taistelemaan II-divisioonan voitosta vuosittain.

Päävalmentajan tehtävässä Ketonen haluaa pyrkiä siihen, että pelaajat saavat Sun Cityssa parasta mahdollista valmennusta II-divisioonatasolla.

– Vastavuoroisesti haluan saada pelaajat sitoutumaan yhteiseen toimintaan ja myös ymmärtämään työnteon merkityksen tässä lajissa. Et voi pärjätä ellet treenaa, niin se vaan on. Yhtenä itselleni asettamanani tavoitteena on myös se, että Sun City pystyy tarjoamaan ensi kesänä yleisölle erittäin viihdyttävää jenkkifutista.

Seuralla on käytettävissään hyvä kannattajaryhmä entisiä Sun Cityn pelaajia, vanhempia, vaimoja/tyttöystäviä ja tukijoita. Tarjoamalla kovaa ja vauhdikasta jenkkifutista – sekä erinomaisia ottelutapahtumia – Sun Citylla on hyvät kasvumahdollisuudet. Mallikkaasti hoidettu työ on tuonut jo tähän mennessä runsaasti uusia katsojia ja kannattajia mukanaan.

Joukkueen valmistautuminen tulevaan kauteen alkaa omalta osaltaan kahdella Hard Knocks- tilaisuudella marraskuun alussa, joiden tarkoituksena on saada toimintaan mukaan lisää uusia pelaajia. Toinen tilaisuuksista järjestetään Raaseporissa ja toinen Hangossa. Joukkue harjoittelee luonnollisesti kuitenkin jo sitä ennen.

– Parin viikon sisällä käynnistämme peruskuntoharjoittelun. Tammikuusta aloitamme koko joukkueen kesken tapahtuvan harjoittelun leirityksillä. Pyrkimyksenä on saada vuoroja näitä minileirejä varten Raaseporissa olevasta jalkapallohallista. Keväällä tavoitteenamme on saada ainakin pari yhteistä treeniä ja scrimmagea muiden seurojen kanssa. Jos kiinnostusta sellaiseen löytyy, ottakaa yhteyttä!

Kommentoi