Trojans ei pelaa Vaahteraliigassa kaudella 2013

jefumaster 26.9.2012 22:49 3 kommenttia

31 vuotta yhtäjaksoisesti Vaahteraliigassa pelannut Turku Trojans ei hae liigalisenssiä kaudelle 2013. Syyksi liigasta vetäytymiselle turkulaiset ilmoittavat urheilulliset syyt.

Trojans tiedotti keskiviikkoiltana hakevansa paikkaa tulevan kauden I-divisioonasta. Joukkue on pelannut useamman tappioden sävyttämän kauden perättain Vaahteraliigassa. Vuoden 2003 mestarijoukkue sivusi kesällä kaikkien aikojen kolmanneksi pisintä tappioputkea kotimaisessa liigassa häviämällä 17 perättäistä ottelua kausien 2010-2012 välisenä aikana. Trojansin tiedotteen mukaan seuran talous on kohtuullisessa kunnossa ja jatkuvuus varmistettu laajan junioriohjelman turvin. Edellytykset liigalisenssin hakemiselle olisivat kriteerien osalta olleet hyvällä mallilla, mutta pelaajamateriaali ei ole riittävän laaja liigassa menestymiselle.

Kirjoitin aiemmin oman arvioni kauden 2013 liigajoukkueista ja sijoitin Trojansin I-divisioonaan. Seuran nyt ilmoittama ratkaisu on järkevä pitkän aikavälin tarkastelussa ja luo pohjaa turkulaisen jenkkifutiksen uudelle tulemiselle tulevaisuudessa. Gridiron onnittelee Trojansia hyvästä pitkäjänteisyyttä osoittavasta päätöksestä ja toivottaa onnea kauden 2013 divisioonamittelöihin.

Trojansin tänään ilmoittama ratkaisu merkitsee liigalisenssiä hakevan Helsinki 69ersin prkimyksille merkittävää askelta lähemmäs haaveen toteutumista.

Lue myös:

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

  • Ei huonompi päätös. Jälleen uuteen liigakauteen voisi olla vaikea lähteä asennoitumaan, kun pohjalla on kahden vuoden ajalta 1-19 recordi ja ~6 pistettä tehtynä per peli. Mun käsittääkseni Trojansin junnutyö on varsin hyvissä kantimissa, joten divariin ei välttämättä jäädä pitkäksi aikaa.

  • Tämän aika olisi ollut jo muutama vuosi sitten.

  • No huh-huh. Sanotaanko että vaikka aihe on ollut tapetilla, niin kyllä se silti yllätti.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *