Lippupallon harrasteturnauksen voitto Espooseen

kalle 21.9.2012 20:01 Yksi kommentti

Syyskuun alussa kisattiin Espoon Tapiolassa harrastelippupalloturnauksessa neljän vastaperustetun joukkueen voimin. Tavoitteena on järjestää tapahtuma myös ensi vuonna.

Lippupallon harrastelijoille ja alottelijoille löytyy pelitapahtumia Suomesta vielä harvakseltaan. Kiinnostusta ja intoa lajin harrastamiseen maastamme kuitenkin löytyy. Sen todisti syyskuun ensimmäisenä lauantaina Espoon Tapiolassa järjestetty harrastelijaturnaus, jonne saapui viisi osanottajajoukkuetta kolmesta eri kaupungista.

Mestaruusmittelössä voittajaksi selviytyi Espoon Rookies. Hopea ja pronssi taisteltiin pääkaupunkiseudulle järjestäjäjoukkue Tapiolan joukkueiden voimin.

Peli-iloa Kuopiosta saakka

Sosiaalisessa mediassa kuukauden päivät markkinoitu turnaus tavoitti lippupallosta kiinnostuneet myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Mukana olivat joukkueet Kuopiosta (Kuopio Diilers) ja Turusta (Aurajoki Alligators). Espoosta osallistui 3 joukkuetta: Espoo Rookies Pohjois-Espoosta ja kilpailijoihinsa nähden hieman mielikuvituksettomasti nimetyt Tapiola 1 ja Tapiola 2.

Turnauksen kulku

Neljän hengen joukkuein pelatussa turnauksessa pelattiin alkuerät, joista neljä parasta joukkuetta jatkoi välieriin ja finaaleihin.

Finaalissa pelasivat vastakkain Tapiola 2 ja Espoo Rookies, joista voiton korjasi Rookies rohmuamalla huiman 20–6-pistesaaliin. Suhteellisen selvä peli ratkesi viimeistään, kun Tapiolan pelinrakentaja heitti 3–4 helppoa syötönkatkoa, joista vastustaja pääsi iskemään maaleja. Myös Rookiesin tasapainoinen juoksu- ja syöttöpeli toimi tehokkaasti.

Pronssiottelussa kohtasivat Tapiola 1 ja Kuopio Diilers. Ottelu päättyi 13–15 Tapiola 1:n voittoon. Ottelun lopputulos pysyi jännityksenä viime sekunneille asti. Mitali varmistui vasta viimeisessä pelissä, kun Kuopion pelinrakentaja epäonnistui pitkässä heittopelissä.

Palkinnot paikallisilta sponsoreilta

Sponsoreista ABC lahjoitti kaikille mitalijoukkueiden jäsenille tuotepalkintoja ja Jokerit lahjoitti kaikille osallistujille vapaaliput European Trophy -turnauksen otteluun.

Tavoitteena järjestää turnaus myös ensi vuonna

Järjestäjän näkökulmasta osanottajien määrä oli positiivinen yllätys. Lyhyestä varoitusajasta huolimatta tapahtumaan löytyi riittävästi innokkaita pelaajia, joista suurin osa oli pelannut lippupalloa vasta alle vuoden ajan. Nyt järjestetylle turnaukselle on varmasti tilausta tulevaisuudessakin. Turnauksen jälkilöylyissä ehdittiin osallistujien kesken keskustella ensi kesänä 2–3 turnauksen pelaamisesta. Ajankohdat turnauksille varmistuvat ensi kevään aikana.

Kiitokset turnaukseen osallistuneille pelaajille ja sen mahdollistaneille järjestelyihin osallistuneille henkilöille sekä sponsoreille.

Runkosarjan ja välierien ottelut:

Kierros 1:
Aurajoki Alligator – Espoo Rookies 6-32
Kuopio Diilers – Tapiola 1 0-20

Kierros 2:
Tapiola 2 – Aurajoki Alligators 14-6
Tapiola 1 – Espoo Rookies 13-22

Kierros 3:
Tapiola 2 – Kuopio Diilers 12-6
Aurajoki Alligators – Tapiola 1 6-12

Kierros 4:
Tapiola 2 – Tapiola 1 20-9
Espoo Rookies – Kuopio Diilers 20-6

Kierros 5:
Tapiola 2 – Espoo Rookies 6-29
Aurajoki Alligators – Kuopio Diilers 0-18

Välierät:
Espoo Rookies – Tapiola 1 24-6
Tapiola 2 – Kuopio Diilers 20-6

Pronssiottelu:
Tapiola 1 – Kuopio Diilers 15-13

Loppuottelu:
Espoo Rookies – Tapiola 2 20-6

Valtteri Lehtinen

Kommentoi

  • Oli kyllä hyvä turnaus, kiitos järjestäjille! :D t. Kuopion epäonnistunut pelinrakentaja