Falcons luottavaisena Rautamaljaan

Gridiron Staff 11.9.2012 16:23 Ei kommentteja

(9-0)

39

(7-3)

07
1 2  
19 20 39
0 7 7

09.09.2012 klo 14:00 Hyvinkää

Vierailevan Vaasa Vikingsin selvin lukemin kukistanut runkosarjan voittaja lähtee suosikkina kakkosen finaaliotteluun.

Kolme maalia tehneen Dan Puhan johdolla hyökännyt Falcons oli ottelussa niskan päällä ja ratkaisi kamppailun lopullisesti viimeisen neljänneksen alussa. Joukkueen päävalmentaja Olli Hautala oli syystäkin tyytyväinen joukkueensa taisteluun.

– Joukkueen esitys oli erinomainen, kuten tuloksestakin näkyy. Lauantaina saatiin aikaiseksi hyvät ja rennot kypärätreenit, joiden jälkeen osa porukasta irtaantui kohti Saints-Steelers -peliä. Launtain treenien aikana viikolla näkynyt puristus oli tipotiessään ja kaikilla oli selkeästi rento ja varma olo. Omaan osaamiseen voitiin jo siinä vaiheessa luottaa, Hautala kertoi.

– Pitkä pelitauko näkyi kuitenkin selkeästi 1. neljänneksen hermostuneena pelinä, mutta siitä eteenpäin kone alkoi toimimaan.

Hautala ei halunnut nostaa esiin yksittäisiä pelaajia, vaan toi esiin joukkueen toiminnan kokonaisuutena. Koko joukkue pelasi päävalmentajan mukaan välieräottelussa erinomaisesti suunnitelman mukaan. Pelivuosiltaan nuori pelaajisto on antanut joukkueen valmennukselle mahdollisuuden muokata kaikki pelaamaan tiivisti samaa sovittua tapaa pelata. Jo heti viime kauden jälkeen joukkueessa aloitettiin suunnitelmallinen talviharjoittelu, jonka tähtäimenä oli tuleva Rautamalja.

– Falconsin tavoitteena tällä kaudella on ollut se, että koko ajan pidetään kiinni fyysisistä harjoituksista. Olemme vielä näin alkusyksystäkin “hakanneet” täysissä varusteissa vähintään 2-3 krtaa viikossa. Varsinaisia kontaktittomia kypärätreenejä on ollut vain kourallinen ja silloinkin harjoitteet ovat ollut rentoa frisbeenheittoa ja muuta sellaista, joissa ei jefusta juuri olla puhuttu.

– Vapaaehtoisvoimin toimiva, pieni mutta ahkera porukka on auttanut suuresti joukkuetta. He ovat saaneet peleistämme aikaan hienoja tapahtumia, joten suuri hatunnosto myös tälle porukalle, Hautala kiitteli.

Tulevasta finaalivastustajasta Hyvinkäällä tiedetään sen verran, ettei viime vuoden joukkueella juuri ole nyky-Saintsin kanssa tekemistä.

– Viime vuoden Saints on aivan eri porukka kuin lauantaina vastaan asettuva Saints. Tampereella on tehty hienoa työtä vanhan jenkkifudiskaupungin nostamiseksi takasin jefukartalle. Se mitä tämän vuoden Saintsista tiedämme, kertoo lauantain pelin tulos.

Lue myös

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *