Kestääkö Falconsin kotitaika?

Tuomo Tomperi 7.9.2012 11:17 8 kommenttia

(8-0)

(7-2)

09.09.2012 klo 14:00 Hyvinkää

Hyvinkää Falcons ei ole hävinnyt kotonaan sitten kauden 2009. Nälkäinen Vaasa Vikings haluaa tehdä poikkeuksen sääntöön.

Sunnuntain II-divisioonan toisessa välierässä kohtaavat runkosarjan ykkönen Hyvinkää Falcons ja nelonen Vaasa Vikings. Tavallisesti runkosarjasijoitusten perusteella olisi helppoa asettaa otteluun ennakkosuosikki, mutta tämän kauden äärimmäisen kovassa sarjassa tilanne on toinen. Falcons pyöritti B-lohkon muita joukkueita miten tahtoi koko kesän. Vikings joutui pelikentällä nöyrtymään runkosarjassa vain kerran joukkueen vieraillessa Kuopion Väinölänniemellä. Tällöinkin ottelu päättyi jännittävien vaiheiden jälkeen isäntien niukkaan kahden pisteen voittoon. Sunnuntain välieräkamppailussa tullaan näkemään ennakolta varsin tasaiseksi arvioitu ottelu, jossa kummankaan voitto ei olisi yllätys.

Falconsin päävalmentaja Olli Hautala oli tyytyväinen joukkueensa valmistautumiseen ottelun alla.

– Valmistautuminen on sujunut hyvin, olemme saaneet pidettyä runsaalla miehityksellä harjoituksia ja henki joukkueessa on erinomainen. Tämä kausi on ollut pitkä ja tälle joukkueelle, josta suurin osa pelaa joko ensimmäistä tai toista kauttaan jenkkifudista, onnistuminen näinkin hyvin sarjassa on vain lisännyt joukkueen sisäistä voimaa.

Pieni kysymysmerkki Falconsille on kovien, tasaisten pelien puute tämän kauden sarjassa. Asia ei toki ole joukkueen oma vika – Falcons oli vain yksinkertaisesti muutamaa kertaluokkaa muita lohkonsa joukkueita parempi tänä vuonna. Vikings-ottelu on joukkueen selvästi kovin koitos tällä kaudella, eikä asiaa auta runkosarjan jälkeen syntynyt pitempi tauko tositoimista. Miten Falcons reagoi, jos peli ei lähdekään heti kulkemaan odotetusti?

– Pitkä ottelutauko on aina ongelma, koska pelituntuma hiukan katoaa. Meillä on ollut onni, että suuremmilta loukkaantumisilta ollaan säästytty sitten alkukauden ja tällä hetkellä kaikki pelaajat alkukauden loukkaantuneita lukuunottamatta ovat pelikuntoisia, Hautala kertoi tyytyväisenä.

Kuten jenkkifutiksessa yleensä, myös sunnuntaina ottelu ratkaistaan pitkälti linjoissa. Kumpikaan joukkue tuskin voittaa ilman toimivaa juoksupeliä. Falconsin Hautala piti todennäköisenä, että sekä hyökkäyksen että puolustuksen linjojen täytyy pelata parasta peliään tälllä kaudella.

– Hyökkäyksessä juoksupelimme on avainasemassa. Hyvällä juoksupelillä pehmitetään Vaasan puolustus. Jyri Kontiaisen johdolla koko kauden erinomaisia esityksiä esittänyt puolustus tulee olemaan yllätys Vaasan hyökkäykselle. Puolustuksen ryhmittymälle ei ole enää loppukaudesta riittänyt yhteisharjoitukset, vaan he ovat omatoimisesti vielä harjoitelleet useita kertoja keskenäänkin.

Falcons aikookin keskittyä omaan pelaamiseensa vastustajan pelitapojen tutkimisen sijaan.

Joukkueet ovat ennalta varsin vieraita toisilleen. Jos Vikings on joutunut valmistautumaan tulevaan vastustajaan puoliksi sokkona, sama pätee myös isäntäjoukkueeseen. Joukkueen päävalmentaja myöntääkin, ettei Falconsilla ole Vikingsin pelitavasta tarkkaa kuvaa. Juokkue on pystynyt käymään yhden Vikingsin ottelun läpi, mutta sen perusteella ei ole ollut mahdollista kirkastaa pelisuunnitelmaa ratkaisevasti. Falcons aikookin keskittyä omaan pelaamiseensa vastustajan pelitapojen tutkimisen sijaan. Hyvinkäällä on kuitenkin varmasti laitettu merkille Vikingsin viime viikonlopun ottelu, jossa Mikkeli Bouncers kaatui pääosin heittopelillä.

Tuleva viikonloppu on epäilemättä tämän kauden tasokkain II-divisioonatasolla. Jokainen neljästä joukkueesta ansaitsisi voittaa Rautamaljan, ja halutessaan myös nousta ensi kaudeksi seuraavalle sarjatasolle I-divisioonaan. II-divisioonan kärkeen on tänä vuonna muodostunut selvä johtoryhmä, jonka jäsenet ovat päätä muita joukkueita pitempiä. Joukkeita ei sarjatasolla pidättele niinkään pelin taso, vaan enemmänkin korkeampien sarjatasojen korostetut vaatimukset talous- ja organisaatiopuolella.

Useampi kuin yksi välieräjoukkueista ei kuitenkaan pelkäisi ottaa seuraavaa askelta, jos sellainen joukkueelle tarjottaisiin. Siksi sunnuntain ottelussa panoksena voi olla enemmänkin kuin vain maine ja kunnia, mikä saattaa hyvinkin näkyä joukkueiden pelissä. Virheitä halutaan varmasti välttää viimeiseen asti. Myös Falconsin Hautala odottaa ottelusta vähämaalista.

– Kummallakin joukkueella on hyvä puolustus ja hyökkäys, jonka takia peli jää vähämaaliseksi. Uskon, että peli ratkeaa yhden pistesuorituksen erolla.

Perttulan nurmikentällä pelattava ottelu tuleekin tarjoamaan hyvin todennäköisesti kauden parasta jenkkifutisviihdettä Hyvinkäällä. Falconsin päävalmentaja Hautala toivottaa kaikki kiinnostuneet seuraamaan ottelua.

– Perttulassa on ollut tällä kaudella erinomainen tunnelma. Onkin hieno tilaisuus osallistua tapahtumaan ja esittää hyvinkääläiselle jenkkifudisyleisölle kovaa ja vauhdikasta peliä. Uskon, että pelistä tulee äärimmäisen fyysinen ja tunteita herättävä. Kummankin joukkueen tavaramerkkinä on kova ja periksiantamaton tapa pelata. Sunnuntaina Perttulassa tullaan varmasti näkemään tämän kauden parasta II-divaripeliä.

– Vili Vuorisen mottoa lainaten – “Turha koittaa Hyvinkää voittaa”

Ottelu pelataan Hyvinkäällä Perttulan nurmikentällä sunnuntaina 9.9. klo 14 alkaen. Otteluun on vapaaehtoinen pääsymaksu.

Kommentoi

  • 48-6, Falcons. Ottakaa tulosvedosta helpot rahat pois.

  • 14-21 Vaasalle koska, Vaasan veri ei vapise! (paitsi Savossa)

  • 13-35 peli pysyy tasaisena puoliajalle, jonka jälkeen Vaasa painelee tasaisen varmasti Rautamaljaa.

  • Mikä tahansa joukkue voittaa välieränsä ja finaalin, saa sitten ihan yhdessä painella Rautamaljaa. Jos menee Vaasaan niin laita kuvia Gridironiin, kun painelette!

  • 13 – 27 Vikingsille!

  • Lopputulos 39-7 (0-0, 19-0, 0-7, 20-0). II Rautamalja Hyvinkäällä Perttulan kentällä lauantaina 15.9. kello 14:00. Vastakkain Hyvinkään Falcons ja Tampere Saints.

  • Onpas porukka täällä kännissä huudellu vikingsia. Eipä ollu sanomista ilmeisesti.

  • Onneksi olkoon Falconseille ja onnea Rautamaljaan!

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *