Finaalipaikka tarjolla Pyynikillä

Tuomo Tomperi 5.9.2012 12:04 17 kommenttia

(8-0)

(9-0)

08.09.2012 klo 16:00 Tampere

Omasta puolivälierästään puhtain paperein selvinnyt Kuopio Steelers matkustaa Tampereelle mittaamaan Saintsin kunnon.

A- ja C-lohkojen ykkösten kohtaaminen on Steelersin ja Vikingsin kohtaamisten ohella kauden ensimmäisiä todellisia kärkiotteluja. Saints pelasi runkosarjansa II-divisioonan kenties tasokkaimmassa ja tasaisimmassa lohkossa C. Steelers joutui kesän aikana koville ainoastaan Vaasa Vikingsia vastaan. Molempien joukkueiden tappiosarake näyttää lauantain ottelun alla puhdasta nollaa. Kumman joukkueen kantti kestää ratkaisevalla hetkellä?

Tampere Saintsin viimeisestä runkosarjaottelusta on ehtinyt jo kulua tovi, mutta joukkue on silti pystynyt valmistautumaan tulevaan kamppailuun tehokkaasti. Saintsin päävalmentaja Teemu Majander ei pidä pelitaukoa suurena uhkana joukkueen esitykselle.

– Valmistautumiseen on ollut hyvin aikaa ja olemme pyrkineetkin käyttämään sen hyödyksi. Pitkässä tauossa tietty piilee aina se vaara, että pelituntuma heikkenee, mutta näkisin sen ennemmin hyvänä mahdollisuutena nuolla runkosarjan haavat. Olemme pystyneet pitämään hyvää rytmiä yllä harjoituksissa. Liikaan lepoon emme kaadu, Majander kommentoi.

Liikaan lepoon emme kaadu.

Ottelusta odotetaan ennalta varsin tasaista kamppailua, joka saattaa ratketa pienellä marginaalilla. Sekä Steelersin että Saintsin juoksupelit ovat sarjan eliittiä, eikä joukkueiden heittopelejäkään tule väheksyä. Mikko Soinisen Steelers näytti heittopelinsä tason elokuussa Vikingsia vastaan. Jarkko Parikan johtama Saints-hyökkäys pystyy sekin tarvittaessa hyvään heittopeliin, jos juoksuun keskitytään liikaa. Saintsin kotikenttäetu tasapainottaa kamppailua siten, että varsinaista suosikkia on vaikea ennen ottelua nimetä. Ottelu saattaa hyvinkin ratketa vain yhden maalin erolla. Linjatyöskentely nousee arvatenkin erittäin tärkeään rooliin.

Juoksupeleissä tärkeissä rooleissa nähdään Saintsin Matti Airaksinen ja Steelersin Altti Kuronen. Viime kaudella Vaahteraliigaa Lappeenrannan Rajaritareissa hyvällä menestyksellä pelannut Airaksinen on kokenut pallonkantaja, joka on useana vuotena kuulunut nuorten maajoukkueen vakiokalustoon. Kuronen on puolestaan muutamassa vuodessa noussut Steelersin ykköspallonkantajaksi. Nopea ja periksiantamaton keskushyökkääjä tekee varmasti jälleen lauantainakin parhaansa joukkueensa eteen.

Saintsin Majander odottaa ottelusta ennakolta vähämaalista.

– Molemmat pyrkivät varmasti tarkkaan puolustuspeliin ja pitämään ns. isot pelit kurissa. Pudotuspeleissä niillä on enemmän merkitystä henkiselläkin puolella kuin runkosarjassa. Kun paremmuus ratkaistaan yhden kohtaamisen perusteella, jokainen onnistuminen tai epäonnistuminen nousee hivenen isompaan asemaan.

Tampereen salainen ase, potkaisija Jarkko Ylä-Häkkinen voi nousta lauantaina ratkaisijan asemaan. Ylä-Häkkinen on pystynyt tällä kaudella jopa 50-jaardiseen potkumaaliin, mikä on maassamme harvinaista herkkua. Tasaisessa ottelussa potkupelien merkitys korostuu. Jos Saints pystyy tekemään pisteitä hieman lyhyeksi jääneistä hyökkäysvuoroista ja pitämään kuopiolaisten kenttäaseman kehnona, joukkueen osakkeet nousevat huomattavasti.

Saintsin Majander on samaa mieltä.

– Hyvät potkaisijat näyttelevät aina isoa roolia millä tahansa sarjatasolla. Jos joukkueet ovat tasaisia hyökkäyksessä ja puolustuksessa, erikoisjoukkueiden merkitys kasvaa. Kovajalkainen potkaisija antaa meille mielenrauhaa pisteidenteossa, koska emme epäröi yrittää pidempääkään potkumaalia. Se auttaa myös kenttäasemapelissä: lento- ja aloituspotkuilla on iso merkitys siinä kuinka vaikeaksi vastustajan maalinteon voi tehdä.

Tampere Saints ja Kuopio Steelers eivät ole viime vuosilta niitä kaikkein tutuimpia vastuksia toisilleen. Molempien joukkueiden pelaajat ja kannattajat odottavat varmasti omalta joukkueeltaan voittoa, mutta kuinka käy?

– Saints ja Steelers eivät viime aikoina ole pelanneet vastakkain, mutta muistot menneistä kohtaamisista ovat hyviä. Olemme molemmat fyysisiä joukkueita, joten pauketta ja tunnetta pelistä ei jää puuttumaan. Pleijarifiilistä löytyy aivan varmasti, Saintsin Majander myhäilee.

Ottelu pelataan lauantaina 8.9. Tampereen Pyynikillä klo 16 alkaen. Liput 5€, alle 16v ilmaiseksi sisään.

Kommentoi

 • Ei tuo kalakukko oikein iske. Siivet ja mustamakkara :)

 • Antakaas kuopion pojille kunnolla kyytiä siellä tampereella :)

 • Steelers kaataa tiukassa väännössä Saintsin ja Vikings yllättää Falconsin! Loppuottelu Vänärillä!!

 • Erik näkee nyt jotain ihan omituisia päiväunia?

 • Omat veikkaukseni:

  Saints – Steelers 21-7 (7-0)
  Falcons – Vikings 35-21 (14-14)

 • Saints-Steelers 14-28
  Falcons-Vikings 14-21

 • Taisi ottelu päättyä 21-7. Ainakin Facebookin ottelusivun mukaan..

  http://www.facebook.com/events/462154160471614/

 • Kyllä Saints voitti 21-7 (7-0).

 • Mahtavaa tampere ja tämä osoitti jälleen kuinka kovassa lohkossa tampere pelasi. Onnea finaaliin.

 • Pieni raportti ja muutama Riku Flinkin hyvä kuva : http://www.tamperesaints.fi/uutiset.html?43
  Samalla kiitokset Steelersille hyvästä vastuksesta!

 • Melkoinen yllätys, mutta nälkäisemmät pelailee ykkös divarin paikasta.

 • mikä yllätys?

 • Jaahas, tarttee tilata linja-auto pojille. Rautamalja Hyvinkäällä 15.9 klo 14.00 alkaen. Falcons vei Viikinkien eväät 39-7.

 • Yllätys, että Tampere kykenee voittamaan oikeat pelimiehet. Muutama vuosi sitten Tampereella ei osattu vielä pelata lainkaan.

 • Miten monta kertaa olet Oldschool nähnyt Saintsien peliä tänävuonna livenä vai perustatko “yllätyksesi” vanhoihin näyttöihin? Nähtävästi nämä pari vuotta sitten Tampereella jefu-uriaan aloitelleet herrat ovat onnistuneet muutamassa vuodessa treenaamaan itsensä pelimiehiksi. Roosters voitti viimevuonna yhden ottelun. Tänävuonna Roosters voitti vaahteraliigan mestaruuden. Yllätys vai harjoittelun tulosta?

 • Joo kyllä treenaamalla kehittyy ilman muuta. Ja minähän kirjoitin, että pari vuotta sitten ei osattu pelata lainkaan joka taas nojasi ihan ottelu tuloksiin ja tilastoihin.

 • En siltikään näe yllätystä siinä, että 8-0 joukkue voittaa 8-0 joukkueen (Oulusta viis) tiukassa pelissä jossa voittaja ratkeaa 2 maalin erotuksella. Kyllähän tuo 8-0 varmastikin jo kertoo, että jotakin kehitystä on pelaajistossa tapahtunut 2 vuoden takaiseen tilanteeseen.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *