Kuopio Steelers neljän sakkiin

Gridiron Staff 3.9.2012 10:35 14 kommenttia

(9-0)

28

(5-4)

00
1 2  
14 14 28
0 0 0

2.9.2012

Kuopio Steelers selvitti odotetusti tiensä tämän kauden II-divisioonan välieriin. Ensi viikonloppuna vastaan asettuu tappioton Tampere Saints.

Kuopioon matkustanut C-lohkon kakkonen Helsinki Wolverines II taisteli kovaa, mutta ei lopulta pystynyt haastamaan isäntiään ottelun voitosta. Varsinkin kuopiolaisten puolustus oli sunnuntain ottelussa tulessa pitäen vieraansa nollilla. Steelers-hyökkäys joutui Wolverines II:n puolustuksen kanssa varsin koville tehden lopulta kolme touchdownia. Tukimies Mikko Aspisen syötönkatkon palautuksesta syntyivät loppulukemat 28-0.

– Peli oli puolustuksen osalta yleistä vahvaa Steelers-tasoa, eli juoksu pysäytettiin yhtä draivia lukuunottamatta tappavan tehokkaasti, Steelersin keskushyökkääjä Altti Kuronen kommentoi.

– Heittopuolustus oli varmaa, eikä vastustaja pystynyt muutamaa lyhyttä heittoa isompiin suorituksiin. Hyökkäys teki tarvittavan määrän hyviä pelejä, mutta yleisesti hyökkäyksen pelissä oli aikaisempaa enemmän uneliaisuutta ja välillä pelivirettä sai etsimällä etsiä. Lyhyet heitot olivat jälleen myrkkyä.

Kolmannella neljänneksellä maalin makuun päässyt Kuronen oli kohtuullisen tyytyväinen joukkueensa juoksupeliin. Vaikka Steelers ei päässytkään rokottamaan vastustajaansa kiertopeleillä halutusti, juoksu aukesi aika-ajoin varsin mallikkaasti. Steelersin hyökkäyksen linja pystyi sunnuntaina tekemään juoksupelille tarvittavan tilan, vaikka varsinaisesta ilotulituksesta ei voidakaan puhua.

Wolverines II:n juoksupainotteinen hyökkäys oli ottelussa vaikeuksissa. Steelersin kova puolustuksen keskusta sai pidettyä helsinkiläisten hyökkäyspelin aisoissa. Puolustus pystyi myös useisiin pallonriistoihin.

– Puolustuksella taisi olla yksi huonompi draivi, mutta silloinkin nolla pysyi taulussa. Jos puolustus tekee enemmän pisteitä kun päästää, niin hyökkääjillä on aika helppoa. Puolustukselle siis kiitettävä, Steelersin Mikko Soininen kertoi.

Isännät halusivat kuitenkin nostaa hattua raivoisasti taistelleelle helsinkiläispuolustukselle. Wolverines II pystyi hidastamaan Steelersin menoa kohtuullisesti, ja ottipa joukkue myös kaksi syötönkatkoa. Pelinrakentaja Soininen kirmasi ottelun alussa pitkän touchdownin, mutta muuten mies ei omaa peliään juuri arvostanut.

Wolverines II pelasi myös vähän eri tavalla mitä odotettiin – se sekoitti hommaa jonkin verran linjapelissä.

– Henkilökohtaisesti pelasin todella huonosti ja tuntui, että muutenkin meidän yksikkö pelasi vähän alakanttiin. Wolverines II pelasi myös vähän eri tavalla mitä odotettiin – se sekoitti hommaa jonkin verran linjapelissä. Spessuissa oli todella hyviä suorituksia ja sitten vähän huonompia. Sillä osastolla ei voitettu eikä hävitty mitään tänään. Eli vähän kaksijakoinen suoritus. Parannettavaa jäi.

Vaasa Vikingsin voittaessa oman puolivälieräottelunsa II-divisioonan välierävaiheeseen mennään ilman yllätyksiä. Liki ensimmäisestä kierroksesta asti juuri Hyvinkää Falconsia, Tampere Saintsia, Steelersia ja Vikingsia on pidetty todennäköisinä välieräjoukkueina. Joukossa ei ole yhtään yllättäjää, vaan jokainen joukkue on tottunut menestymään ja olettaa pystyvänsä Rautamaljan voittoon. Tilannetta kiristää se, että useammalla joukkueella saattaisi hyvinkin olla nousuhaluja ensi vuoden I-divisioonaan.

Voikin olla, että tulevan kahden viikon aikana nähdään kaikkien aikojen kovatasoisin II-divisioonan ”Final Four”. Runkosarjan nelonen Vaasa Vikings pelasi Steelersia vastaan kaksi erittäin tasaista ottelua runkosarjassa, joista toisen joukkue jopa voitti ennen voiton mitätöintiä kentän ulkopuolisista syistä johtuen. Vikingsilla on kasassa kenties seuran paras joukkue vuosikausiin – yhdistyyhän joukkueessa sopivassa suhteessa kokemus ja nuoruuden into. Steelers on tällä kaudella osoittanut pysyvänsä vaasalaisten kelkassa – ottihan joukkue muutama viikko sitten erittäin jännittävän 28-26 -kotivoiton Vikingsista.

Unohtaa ei sovi myöskään kahta muuta välieräjoukkuetta. Hyvinkää Falcons on tehnyt B-lohkossa tuhojaan koko kauden. Joukkue pelasi tällä kaudella selvästi heikompiaan vastaan. Onkin jännittävä nähdä, miten joukkueen peli puree viikon kuluttua Vikingsin puolustukseen. Falcons on nousujohteinen seura, joka saattaisi haaveilla sarjanoususta kauden päätteeksi. Neljäs välieräjoukkue Tampere Saints sen sijaan voitti lohkonsa puhtaalla pelillä vaikean viime kauden jälkeen. Usealla Saints-pelaajalla on liigatason kokemusta, joten Saintsin näkeminen Rautamaljassa ei todellakaan olisi yllätys.

II-divisioonan välierät pelataan ensi viikonloppuna. Saints isännöi Steelersia lauantaina 8.9. klo 16 Pyynikin kentällä. Sunnuntaina 9.9. klo 14 Falcons saa vastaansa Vaasa Vikingsin Perttulassa. Gridiron ennakoi tulevia otteluja viikon mittaan.

Lue myös

Kommentoi

 • …ja kahvinporoista näkyy, että finaalissa Kuopio isännöi Vaasaa Väinölänniemellä. Kaikki paikalle kannustamaan Steelers Rautamaljan voittoon!

 • Kahvinporot kuuluu biojätteisiin. Maljaa nostellaan Hyvinkään Perttulassa. =)

 • Hevosmiesten tietotoimiston savon ala-jaoston oraakkelina olen varma prognoosistani. Anssi->Pullo Savon Viinaa vetoa, että rautakannu jää kauden päätteeksi Kuopioon! Kättä päälle?

 • Se on kättä päälle ja pullo pottiin, että Hyvinkää vie Rautamaljan! Jos pääsette finaaliin asti niin ota pullo mukaan Hyvinkäälle. Ei tarvitse lasinsiruja lähetellä postissa perästä. =)

 • Jarkko; Voisit lauantain pelin jälkeen jättää sen selkääsi laminoidun ennakkosuosikin viitan tänne Tampereelle niin voimme sitten näyttää sitä Vaasalaisille kun tulevat kylään finaaliviikonloppuna. =) Kiitos.

 • Ei kannata viä niitä pulloja ostaa. Säästyy rahat..

 • No nyt on Tampereen huumorimiehetkin intoutuneet vitsinheittoon! =D

 • Kaikkea sitä kirjoitellaan ja puhutaan, mutta antaa karhun kävellä vielä metsässä. On meinaan fiddumaista nylkeä kävelevää saati juoksevaa karhua.

  Kannattaa varmaan ottaa kuppi kahvia lisää ja laittaa jäitä hattuun …..

 • Kato hämäläisetkin heräs :) Mitä muuta iloa on tällaisella geriatrikolla kun hypetellä (yli)itsevarmasti mestaruudesta jo nyt? Itse kun en ole koskaan ymmärtänyt suomalaista mentaliteettia jossa kukin ”tekee parhaansa ja katsotaan mihin se riittää”. Mestaruudesta tässä pelataan eikä muu todellakaan kelpaa! (kun on tarpeeksi vanha, voi puhua mitä haluaa, eikä tarvitse miellyttää enää muita)

 • Pakko kompata Surakkaa. Valmentaja Ollie Guidry aina toitotti, että: ”Näytä mulle hyvä häviäjä, niin näytän sulle huonon pelaajan”. Ainiin Guidryhän tais tulla Tampereelle, kun Steelers jotenkin pysty tyriin liigaan nousemisen ja löysi itsensä kakkosesta. Noh, tekevälle sattuu. Toivottavasti Kuopion ykköseen nousu ei ainakaan tällä kertaa ole papereiden täyttämisestä kiinni…

 • Nyt on juuri sen hevostelun ja herjanheiton aika! Voi olla että ensi maanantaina ei ole hevosteluun enää paukkuja. =)

 • Niin, sehän taisikin mennä aika putkeen tuo Saintsin Vaahterakausi Guidryn alaisuudessa… eiku ainii, no tekevälle sattuu.

 • (kommentti poistettu käyttäjän pyynnöstä)

 • Kyllä Steelerskin on käynyt Vaahteraliiga vauhtia haistelemassa. Visiitti itseasiassa aika samankaltainen kuin Saintsilla.