Vaasa Vikings matkaa välieriin

Gridiron Staff 2.9.2012 17:47 Ei kommentteja

(7-2)

49

(5-4)

20
1 2  
28 21 49
14 6 20

2.9.2012

A-lohkon Vikings otti välieräpaikan kukistamalla Mikkeli Bouncersin kotonaan lukemin 49-20.

Monin tavoin tasainen ottelu ratkesi Vikingsille useiden suurten onnistumisten avulla. Vikingsin nopea Mikko Nyrhinen palautti kaksi aloituspotkua maaliin Bouncersin pyrkiessä takaisin mukaan peliin. Neljä syötönkatkoa ottanut puolustus ja hyvää heittopeliä pyörittänyt vaasalaishyökkäys ratkaisivat ottelun kolmannella neljänneksellä. Bouncers taisteli loppuun saakka, mutta lopulta vaasalaisten tulivoima oli yksinkertaisesti liikaa. Mika Joki juoksi yksi juoksutouchdownin, mutta muuten Vikingsin pistesuoritukset syntyivät joko erikoispeleissä tai heittäen. Laitahyökkääjistä mm. kokenut Arto Similä pääsi jälleen maalin makuun.

– Yksittäisiin onnistumisiin se ratkesi tänään, Vikingsin Hermanni Kauranen kertoi.

– Juoksukin toimi, mutta pitkät heitot olivat tehokkain ase. Juoksulla saatiin kuitenkin tarvittaessa pidettyä hyökkäysvuoroja käynnissä.

Bouncers esitti ottelussa varsin heittopainotteista peliä, joka aika-ajoin tekikin tulosta. Vaasalaisten tarkkana ollut takakenttä onnistui kuitenkin rokottamaan tilaisuuden tullen vieraitaan tehdyistä virheistä.

Kuopio Steelersin ottaessa 28-0 -voiton Helsinki Wolverines II:sta Vikingsin välierävastus on Hyvinkää Falcons. Runkosarjan voittanut tappioton Falcons kohtasi Mikkeli Bouncersin kahdesti tällä kaudella, voittaen lukemin 62-6 ja 6-15. Varsinkin toisen kohtaamisen tulos antaa Vikingsille varmasti lisää itseluottamusta. Vaikka runkosarjan ykköstä Falconsia voidaan pitää hienoisena ennakkosuosikkina, Vikings lähtee otteluun ilman ennakkoluuloja. Vikingsin pelaajista hyvin moni on ollut vastaavanlaisissa tilanteissa ennenkin.

Kauranen piti tämän kauden joukkuetta selvästi viime vuoden vastaavaa iskukykyisempänä.

Joukkueen harjoittelu ja valmistautuminen on ollut parempaa kuin viime vuonna.

– Meillä on laajempi joukkue kuin viime vuonna. Juoksuun on tullut tehokkuutta. Joukkueen harjoittelu ja valmistautuminen on ollut parempaa kuin viime vuonna, Kauranen kertoi.

Varsinkin Vikingsin puolustuksen takakenttä on parantunut. Viime vuonna takakentällä pelasivat käytännössä laitahyökkääjät. Tänä vuonna takakentällä on omat miehensä. Parempi valmistautuminen ja tasaisempi joukkue voi hyvinkin olla kovaa valuuttaa tämän vuoden pudotuspeleissä.

Mutta lähtisikö Vikings harkitsemaan divarivauhtia, jos kakkosen mestaruus tänä vuonna tulee? Joukkueella on toki vielä kaksi ottelua voitettavanaan, mutta mitenkään kaukaa haettu ajatus ei ole. Joukkue on kuitenkin aiempina vuosina viihtynyt myös korkeammilla sarjatasoilla. Hermanni Kauranen ei halunnut lähteä vielä spekuloimaan asiaa kauden ollessa kesken.

– Virallinen vastaus on, että hallitus päättää, Vikingsin Kauranen tyytyi toteamaan.

Voi kuitenkin olla, että tilaisuuden tullessa vastaus on jo valmiina.

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *