Kakkosen puolivälierät viikonloppuna

Gridiron Staff 30.8.2012 12:06 11 kommenttia

Kakkosdivisioonan pudotuspelit polkaistaan sunnuntaina käyntiin Kuopiossa ja Vaasassa.

Tulevan sunnuntain pudotuspelikierros kulkee ns. Wild Card -kierroksen nimellä. 15 joukkueen runkosarjassa sijoille 3-6 sijoittuneet joukkueet kohtaavat otteluissa, joita isännöi sarjassa paremmin sijoittunut. sunnuntaina klo 14 alkavassa ottelussa Vaasa Vikings isännöi Mikkeli Bouncersia. Tuntia myöhemmin Kuopion Väinölänniemellä pelattavassa ottelussa kohtaavat isäntäjoukkue Steelers ja Helsinki Wolverines II.

Vaasan ottelusta on tulossa etukäteen erittäin mielenkiintoinen. Isäntäjoukkue Vikings on esittänyt alkukauden käynnistysvaikeuksien jälkeen erittäin laadukasta peliä. Lohkovoittaja Steelersin kanssa vaasalaiset kävivät kaksi tiukkaa taistelua. Kolmisen viikkoa sitten Väinölänniemellä pelatussa ottelussa Steelers tarvitsi touchdownin ottelun viimeisellä minuutilla ohittaakseen vieraansa. Lohkon toisesta sijasta huolimatta Vikings voi lähteä pudotuspeleihin luottavaisena. Walter Vasanojan johtama hyökkäyspeli on toki juoksupainotteinen, mutta heittovoimaakin viikingeiltä tarvittaessa löytyy. Vikingsilla on kenties koko sarjan vaarallisin syvä uhka. Mikäli juoksuun keskitytään liikaa, voi Mikko Nyrhisen ja kokeneen Arto Similän johtama laitahyökkääjäosasto laittaa puolustuksen maksamaan kalliisti.

Vastaansa Vikings saa peli peliltä otteitaan parantaneen Mikkeli Bouncersin. Lohkonsa kakkoseksi Hyvinkää Falconsin jälkeen jäänyt Bouncers oli vielä muutama viikko sitten helppo ohittaa pudotuspelikeskustelussa, mutta nyt ääni on toinen. Viimeisellä kierroksella Bouncers laittoi Falconsin erittäin koville, ja antoi täten myrskyvaroituksen sunnuntain isäntäjoukkueelleen.

– Takakenttämme peitti hyvin pidemmät heitot, joten Falcons ei päässyt pelaaman isoja pelejä. Lisäksi saimme luotua kohtuullista painetta pelinrakentajalle, Bouncersin Petri Toivanen totesi Falcons-ottelun jälkeen.

Bouncers ei ehkä pysty vastaamaan Vikingsin tulivoimaan, mutta jos joukkueen puolustus pitää savolaiset pelissä, voi hyökkäys pystyä juuri tarvittaviin pistesuorituksiin. Bouncers pelaa äärimmäisen kovaa, eikä varmasti aio antaa Vikingsin juosta puolustuksensa yli. Todennäköisesti Vasanoja pääseekin sunnuntaina virittelemään heittokättään totuttua useammin. Ottelun ratkaisu nähdään tuttuun tapaan linjapelissä. Jos Vikings saa jauhettua juoksupelillään tasaisesti koko ottelun, eikä Vasanojalle tule heittäessä kiire, voidaan Mikkelissä laittaa hartiasuojat vähäksi aikaa tuulettumaan.

Wolverines II Kuopioon

Helsinki Wolverines II:n pelimatka Kuopioon on joukkueelle varsin harvinaislaatuinen. Muutama vuosi sitten perustettu joukkue on pelannut liki poikkeuksetta lohkoissa, joiden muutkin joukkueet ovat olleet Etelä-Suomesta. Jos kauden 2010 Vaasan matka jätetään pois laskuista, sunnuntain ottelu on joukkueen historian pisin vieraspelireissu. Lyhyihin matkoihin tottuneelle joukkueelle ottelu Steelersia vastaan onkin ainutlaatuinen. Jää nähtäväksi, millainen vaikutus pidemmällä matkalla joukkueen pelisuorituksiin todella on.

Viime hetkillä suoran välieräpaikan menettänyt Steelers lähtee otteluun kuitenkin selvänä ennakkosuosikkina. Joukkue onnistui hieman varamiehisenäkin kaatamaan vahvan vaasalaisjoukkueen joukkueiden kivenkovassa runkosarjakohtaamisessa. Tulevan sunnuntain ottelu voi hyvinkin olla joukkueelle koko kauden viimeinen kotiottelu, tuloksesta riippumatta. Mielellään kotiyleisönsä edessä pelaava tappioton Steelers ei varmasti halua kompastua vain vaivoin pudotuspeleihin yltäneeseen helsinkiläisjoukkueeseen.

Steelers ja Wolverines II pelaavat monelta osin samantyyppistä peliä. Wolverines II:n paras ase kauden mittaan on ollut juoksupeli, ja erityisesti nopeat kierrot. Erittäin nopea Sebastien Sagne on varmasti sunnuntaina Kuopiossa merkitty mies. Jos Sagne pääsee vauhtiin avoimelle kentälle, on Steelers ongelmissa. Kuopiolaisilta vaaditaankin kurinalaisuutta puolustuspelissä. Hyökkäyksessä Wolverines II ei ole tunnettu erityisen vahvana heittojoukkueena.

Steelers on tällä kaudella luottanut vahvasti juoksupeliin aiempien vuosien malliin. Altti Kurosen nopeat jalat aiheuttavat sunnuntainakin jälleen päänvaivaa vierasjoukkueelle. Kokenut pelinrakentaja Mikko Soininen on väläytellyt heittokättään kauden mittaan. Vikingsia vastaan juuri Soinisen johtama heittopeli oli ratkaisuasemassa Vikingsin pyrkiessä tukkimaan Steelersin juoksun. Soininen ja laiturit pystyvät sarjatason yleisestä tyylistä poiketen heittämään myös lyhyempää, kontrolloivaa kuviota tarpeen sitä vaatiessa. Heittopeli ei Steelersin arsenaalissa toimikaan siis pelkästään tyrmäysiskuna, vaan sen avulla voidaan myös pehmittää liian hanakasti juoksua puolustavaa vastustajaa.

A-lohkon Steelersia ja Vikingsia on yleisesti pidetty jopa mahdollisina kandidaatteina koko sarjan voittoon. Molemmat joukkueet lähtevät puolivälieriin selkeinä ennakkosuosikkeina, vaikkeivat kuitenkaan ehkä ylivoimaisina sellaisina. sunnuntain ottelut tarjoavat muun ohella myös mahdollisuuden arvioida eri lohkojen välisiä todellisia voimasuhteita.

Viikonlopun ottelut:

 • Su 2.9. klo 14 Vikings – Bouncers, Palosaaren kenttä
 • Su 2.9. klo 15 Steelers – Wolverines II, Väinölänniemen kenttä

Lue myös

Kommentoi

 • Mulla kalenterissa 2.9. on sunnuntai…

 • Nyt se on meilläkin… :)

 • mielenkiintoista miten täällä o koko kauden jaksettu mollata W2 joukkuetta..

 • Jaa mistäköhän sinä Keijo sen molaamisen nyt löysitkään??? On kaksi eri asiaa ”mollata” jotain ja sitten ennustaa, että toinen joukkue tulee voittamaan pelin.

 • Myös Falconsin sivulta löytyy juttu tulevasta kierroksesta: http://www.falcons.fi/?x103997=272076

 • Tuloksia?

 • Oho. Katoin ensin vaan kellonajat. Onneksi en lähtenyt ajamaan. 8)

 • Tuloksia?!? Väliaikatuloksia?

 • Steelers – Wolverines II 28-0
  Vikings – Bouncers 49-20

 • Onko Oulu IIsen sakoista/sanktioista tehty vielä päätöksiä?