Helsinki 69ers hakee liigapaikkaa

Gridiron Staff 30.8.2012 19:58 18 kommenttia

Pitkään I-divisioonassa pelannut Helsinki 69ers on ilmoittanut hakevansa liigapaikkaa kaudelle 2013.

Spagettimaljan tällä kaudella voittanut helsinkiläisjoukkue on jo tiedottanut SAJL:a aikomuksestaan pyrkiä Vaahteraliigaan ensi kaudelle. Virallisia papereita ei ole vielä toimitettu, mutta päätös seuran sisällä on tehty. Rohkea ratkaisu vaatii myös kehitystä organisaatiotasolla, vaikkei liigapaikka toki vielä olekaan varma.

– Organisaation pitää kasvaa, pelaajaringin täytyy kasvaa, 69ersin Jukka Rantala kertoo.

– Kaikkien täytyy ottaa lisää vastuuta. Alamme kuitenkin valmistautua kauteen samalla tavalla kuin aiemminkin. Odotellaan muutama kuukausi. Joulukuussa ollaan jo viisaampia, ja tammikuussa tiedetään varmasti.

Jaettaessa liigalisenssejä I-divisioonan voittaja on Vaahteraliigan viimeiseksi jäänyttä joukkuetta tavallisesti edellä. Aivan niin yksinkertainen ei prosessi kuitenkaan ole, sillä seurat voivat saada rangaistuksia täyttämättä jääneistä velvoitteista tai muista laiminlyönneistä. Myös seurojen juniorijoukkueiden määrä vaikuttaa asiaan.

69ersin päätös hakea paikkaa on kuitenkin mielenkiintoinen tieto tässä vaiheessa syksyä. Kannattaa muistaa, että tietojemme mukaan edes liigan ensi kauden joukkuemäärä ei ole tässä vaiheessa syksyä kirkossa kuulutettu. Seuraamme tilanteen kehittymistä syksyn mittaan. Sillä välin tulevaa liigakautta on toki täysin luvallista spekuloida… :)

Kommentoi

 • Jesus crisrus, toivottasti tämä ei ole totta. 69´ers tulisi vaihtaa ensimäiseksi linja ja sitten kaikkee paljon muuta, jotta liiga onnistuisi…herätys ja pillerit kohdilleen !!!

 • Uutta tykinruokaa trojansin tilalle.

 • Veikkaan 69:lle parempaa menestystä kuin Trojansille. Turun kannattaisi harkita jopa 2.divaria vauhdin ottamis paikaksi.

 • Crisrus? Jyrki Seppälän tulisi ensimmäiseksi opetella kirjoittamaan ja sitten kaikkee paljon muuta…
  Herra kommentoi asiantuntevasti kaikkia joukkueita mutta tuskin on nähnyt peliäkään keneltäkään =)

  Mutta jatka toki hyväksi havaitsemallasi linjalla. Paremminhan kirjoitat kuin koskaan pelasit.

 • Arvoisa Wolvot rules…juuri näin, kirjallinen esitys taitoni ei ole vahvuuksiani. Mutta kyllä olen ollut katsomon puolella, joten voin muodostaa oman käsitykseni joukkueista ja vaikka sijoitunkin varsin kauas kehä kolmosen ulkopuolelle, otteluita onneksi videoitaan ja niitä voi jopa katsella täälläkin asti, tseppiä sinulle !

 • Täältä katsomon puolelta havainnoituna on aivan käsittämätöntä, ettei tässä vaiheessa kautta tiedetä, kuinka monta joukkuetta ensi kauden liigassa pelaa. Tällä foorumilla on huudeltu ammattimaisuutta joukkueilta, mutta sarjaorganisaatio on käsittämättömään amatöörimäinen. Touhu taitaa kuvastaa Suomi-jenkkifutiksen nykytilaa harvinaisen kirkkaasti.

 • Siis miten niin ei tiedetä? 8 joukkuetta, näin ovat seurat päättäneen 2009:

  http://www.sajl.fi/@Bin/640340/Sarjaj%C3%A4rjestelm%C3%A4_Miesten_2010_2013.pdf

  eriasia on sitten jos jostain ihmeen syystä liittokokous asian päättää toisin.

 • Anteeksi, korjataan muotoon 6-8 joukkueta.

 • Joukkueiden tarkkaa määrää ei tiedetä sen vuoksi kun olisi väärin muita kohtaan julistaa Trojans liigaan (jälleen kerran) jo tässä vaiheessa vaikka jengin taso pyörii jossain 1-2 divarin välimaastossa. Sarjanousija halukkaat voivat siis odotella pettymistä vielä pari kuukautta.

 • On turhaa väittää, että sixtareiden tulevaisuus liigassa olisi karmea. Pitää muistaa, että Trojans voitti tällä kaudella yhden pelin ja yksi meni jatkoajalle. Mielestäni Sixtarit olisivat tällä kaudella voittaneet vähintään kaksi vaahterajoukkuetta….

 • Vaahtera Liiga pitaa typistaa seitsemaan joukkueeseen. Eli Turku divariin ja eika ketaan tilalle.

 • TheRat, tuo seitsemän joukkuetta oli Vaahteraliigassa 2008 ja kokemukset ei ole parhaita. Aina oli jollain joukkueella pakollinen lepovuoro + muut tauot. Silloin maljasta pelattiin vasta syyskuun puolivälissä.

  Nykyinen kahdeksan joukkuetta on paras vaihtoehto ja itse asiassa sitenhän asia on kirjattukin sarjajärjestelmään.

 • Ehdotukseni sarjajärjestelmän uudistamiseksi:

  1. Hyvissä ajoin ennen kauden alkua päätetään, kuinka monta joukkuetta pelaa liigassa seuraavalla kaudella.
  2. Ykkösen porukoiden liigakelpoisuus (organisaatio, yms.) syynätään ennen kauden alkua.
  3. Kysytään divarijoukkueiden kiinnostusta nousuun, jos voittavat Spagettimaljan (sitova päätös).
  4. Kauden alussa liigakelpoiseksi noteerattu ja nousuhalunsa ilmoittanut joukkue nousee liigaan ja liigan hännänhuippu putoaa.

  Jos ykkösen joukkueella ei ole varmuutta nousuhaluista tai liigakelpoisuutta keväällä, tuskin sen tilanne vuodessa muuttuu radikaalisti. Joukkueen ja organisaation kehittäminen on pitkäjänteistä puuhaa.

  Mikä tässä on vaikeaa?

  P.S. Trojansin olisi syytä hakea vauhtia divarista. Varmaan moni juhlavuoden kunniaksi paluun (lähinnä valmennuspuolelle) tehneistä veteraaneista jatkaa ”eläkepäiviään”, jolloin ensi vuosi liigassa olisi vielä tuskaisempi kuin kulunut kausi.

 • 1. Juuri näin nytkin menetellään, kauden 2013 joukkuemäärä on tiedossa ja 2014-> työn alla
  2. Ei onnistu, koska erilaisia velvoitteita seuroille tulee kauden mittaan hoidettavaksi (esim. tilastointi).
  3. Vaikutusta mihin?
  4. Kts. kohta 2.

 • En oikein purematta niele Ansaharjun väitettä siitä, että liigajoukkueiden tarkan määrän tietämättömyys tekisi touhusta amatöörimäistä tai että se olisi täysin käsittämätöntä. Nopea googletus paljasti, että esimerkiksi Veikkausliigan liigalisenssit jaetaan joulukuussa.

 • Juuri näin, tiedetään VASTA joulukuussa.

 • Ihan sama, miten homma hoidetaan, kunhan penkkiurheilija tietää heti kauden päätyttyä, pelaako suosikkijoukkue liigassa vai divarissa.

 • Clintille vielä:

  1. Montako joukkuetta ensi vuoden liigassa pelaa?
  2. Varmasti onnistuu, jos hommaan paneudutaan tosissaan (tai vaatimukset lasketaan kohtuulliselle tasolle).
  3. Vaikuttaa siihen, ettei ole pakko nousta, mutta voiton tullessa nostetaan liigaan. Eikö se nytkin ole myös omasta nousuhalusta kiinni.
  4. Ei tietenkään onnistu, jos asialle ei haluta tehdä mitään,