Mestarit! Roosters Vaahteramaljan voittoon

Gridiron Staff 25.8.2012 20:39 9 kommenttia

(10-2)

17

(9-3)

20
1 2  
7 10 17
0 20 20

25.08.2012 klo 18:15 Helsinki

Helsinki Roosters on voittanut Vaahteramaljan lukemin 17-20 Stephen Peytonin kiinniotolla!

Amerikkalaisvahvistus Stephen Peyton otti kiinni Robert Johnsonin heiton kolme sekuntia ennen loppua Wolverinesin maalialueella. Peyton siirsi Roostersin kolmen pisteen johtoon joukkueen hakiessa ratkaisua neljännellä yrityksellä. Liki varman potkupelin sijaan Roosters haki suoraa voittoa riskillä ja onnistui. Wolverines oli siirtynyt Stephen Stokesin touchdownilla 17-14 -johtoon vain puolitoista minuuttia aiemmin.

Puoliajalla tappiolla ollut Roosters siirtyi johtoon Stephen Peytonin ensimmäisellä touchdownilla, kun kolmatta neljännestä oli jäljellä kaksi minuuttia. Pelinrakentaja Johnson juoksi kaksi pistettä sisään tehden Roosters-johdoksi 7-14. Aiemmin toisella puoliajalla epäonnistunut Janne Kalpio toi Wolverinesin neljän pisteen päähän potkumaalillaan viimeisen neljänneksen alkupuolella. Roostersin pyrkiessä lisäämään johtoaan Stokes ryöväsi pallon Stephen Peytonin nenän edestä ja loi pohjan touchdowniin johtaneelle Wolverines-hyökkäysvuorolle.

Roosters nousi yllättäen mestariksi katastrofaalisen viime kauden jälkeen, jolloin joukkue voitti vain yhden ottelun. Off-seasonilla lanseerattu Football Program 2014 toi näin mestaruuden kaksi vuotta etuajassa. Joukkueen tärkeimpiä pelaajia olivat koko kauden pelinrakentaja Johnson, keskushyökkääjä Henri Jussila sekä laitahyökkääjät Torsten Malm ja Markus Lievonen. Nuorelle joukkueelle on helppo veikata menestystä myös tulevina kausina.

Gridiron onnittelee Helsinki Roostersia Suomen mestaruudesta 2012!

Kommentoi

 • Hetkinen … voittiko Roosters todellakin ? Tamahan on skandaali !

 • Roosters kuppaa :)

 • 9 vuoden tauo jälkeen (2003 Trojans mestari) kävin painostuksesta johtuen katsomassa ottelun ja teen vanhan linjanmiehen analyysin ottelusta myöhemmin tarkemmalla tasolla kirjallisesti, mutta täytyy todeta, että pelaajiston osalta nähden loppuottelu oli kuin 1990 toisinto: parempi materiaali hävisi paremmalle hengelle/valmennukselle. Tätä sanontaa ei kannata ottaa kirjaimellisesti vaan miettiä mitä tapahtui pelin ainaka. Tästä kirjoitan lisää viikolla…

 • Onnittelut Roostersille!

  Puolustus taisi ratkaista pelin jo ensimmäisellä puoliajalla pysäyttämällä Wolverinesin kaksi kertaa red zonella. Ja tuo Stokesin pysäyttäminen oli kelpo suoritus rookielta. Voittoa voi pitää myös osoituksena Roostersin seuraorganisaation vahvuudesta, kun penkin alle menneen kauden jälkeen pystytään kasaamaan mestarijoukkue.

  Olipahan taas hieno Vaahteramalja. Jännittävyydessään löi monta Super Bowlia laudalta.

 • Olis tämäkin pelin voineet laittaa ylelle katsottavaksi, äryttää ettei nähnyt.

 • ”Vaahteramalja XXXIII oli todellinen jännitysnäytelmä, kun ottelun ratkaisu nähtiin vain muutamia sekunteja ennen ottelun loppua, kun Robert Johnson heitti voittotouchdownin Stephen Peytonille. Helsingin herruuden, ja siis 15. kerran Vaahteramaljan otti nimiinsä Helsinki Roosters kaatamalla Wolverinesin 20-17. Viime kaudella Roosters voitti vain yhden ottelun. Lajin historian menestyksekkäin seura juhli mestaruutta edellisen kerran kahdeksan vuotta sitten. Johnson heitti ottelussa peräti 53 kertaa, joista 32 onnistui. Touchdowneja syntyi kolme, kaksi Peytonille ja yksi Markus Lievoselle. Eniten kiinniottoja keräsi Torsten Malm, 9. Wolverinesin Cedric Johnson heitti 12 kertaa. Joukkue luotti enemmän juoksupeliinsä josta päävastuun kantoi Stephen Stokes. Hän juoksi 14 yrityksellä 148 jaardia ja kaksi touchdownia. Eniten taklauksia kirjautti Roostersin Tuomas Nurmi, 12,5. ”

  Tuossa SAJLn koko recap Vaahteramaljasta… Kovin on vähäinen tarjonta lajiliitolla. Lähinnä säälittää tuollainen kun vertaa tämän sivuston otteluraporttiin kuvineen.

 • On kyllä SAJL:in tiedotus ala-arvoista koskien Vaahteramaljaa. Vaahteramalja-sivutkin ovat aivan tökeröt. Missä kuvat ottelusta? Onneksi Gridironin kautta löytyi kuvia.

  Katsomassa oli huikea fiilis! Runkosarjaotteluun verrattuna kuin yö ja päivä. Kiva, että yleisö löysi (aurinko-)katsomoon.

 • Mulle kyl kelpaa SAJL:n tarjoama TV-lähetyksen uusinta netissä. Ja kun nyt on tätä muuta mediaa (Gridiron, urheiluuutiset.com) kertomassa matsista, ni mulle riittää tuo liiton matsin jälkeen tekemä tiedoitekin.