Elokuun Power Rankings

Gridiron Staff 22.8.2012 5:25 14 kommenttia

Pudotuspelijoukkueiden selvittyä on jälleen aika asettaa joukkueet järjestykseen!

Oulu Northern Lights II:n sulkeminen sarjasta divisioonan runkosarjan päätteeksi saattoi virallisesti sekoittaa sarjataulukkoa, mutta Power Rankings ei kabinetin edessä nöyrry. Näinpä käsittelemme Northern Lights II:n pelaamat ottelut aivan kuten ne kesällä pelattiinkin.

Joku saattaa toki muistaa, kuinka nostimme Kuopio Steelersin takaisin kakkossijalle Vikingsille tuomitun kabinettiluovutuksen jälkeen. Siinä oli kyseessä kuitenkin aivan eri asia! Rankings sai onneksemme synninpäästön Steelersin otettua 28-26 -kotivoiton Vikingsista pari viikkoa sitten. Rankingseissa ei olekaan kyse tieteestä, vaan taiteesta.

Mutta jo riittää lässytys! Hyvät naiset ja herrat – Gridiron.fi ylpeänä esittää: Tän vuoden kakkosdivarin elokuun voimasijoitukset!

1 Falcons (8-0) Yllättävän tiukasta Bouncers-voitosta huolimatta Falcons jatkaa kärjessä. Kotietu loppuun saakka on iso juttu.
2 Steelers (8-0) Oulun luovutuksen vuoksi Steelers voi hyvinkin lipua runkosarjan kolmanneksi, ja täten menettää kotiedun välierävaiheeseen. Finaali Väinölänniemellä on yhä mahdollinen, mutta siihen tarvitaan todennäköisesti erään rakkaan vihollisen apua…
3 Saints (8-0) Tiukkoja pelejä läpi kesän pelannut Saints on valmis jatkopeleihin. Mutta mikä onkaan joukkueen todellinen taso verrattuna Falconsiin ja Steelersiin?
4 Vikings (6-2) Vikings lähtee viime kauden tapaan haastajana pudotuspeleihin. Joukkue on hävinnyt kuitenkin koko kaudella pelaamalla vain yhden ottelun. Musta hevonen #1.
5 Bouncers (5-3) Bouncers antoi myrskyvaroituksen Falconsia vastaan viime viikonloppuna. Mihin eväät riittävät pudotuspeleissä? Voitto vieraissa olisi todellinen yllätys.
6 Wolverines II (5-3) Alkukesästä menestynyt Wolverines II oli lähellä tunaroida varmana pidetyn pudotuspelipaikan. Joukkue on joka tapauksessa yllättänyt tällä kaudella erittäin positiivisesti. Onko välieriin kuitenkaan asiaa?
7 Scorpions (3-5) Kautta edeltänyt sijoitus: 12. Scorpions yllätti lopulta positiivisesti, vaikka parempaankin oli mahdollisuudet. Potentiaalia selvästi on!
8 Rajaritarit (3-5) Kautta edeltänyt sijoitus: 1. Gridironin kautta edeltävissä arvioissa sarjan parhaaksi joukkueeksi arvioitu Rajaritarit lähti todellisuudessa kauteen erittäin kapealla ja nuorella rosterilla. Juho Väisäsen läpimurto tuli hyvään paikkaan. Onnistunut kausi.
9 Pirates (3-5) Kautta edeltänyt sijoitus: 6. Piratesia pidettiin jopa mahdollisena pudotuspelijoukkueena, mutta lopulta Vikings ja Steelers menivät menojaan. Kausi meni silti varsin kohtuullisissa merkeissä.
10 Huskies (3-5) Kautta edeltänyt sijoitus: 15. Ennakkosijoitusten jumbo Huskies yllätti positiivisesti. Puolustus on jo nyt kova, mutta hyökkäys vaatii töitä. Ensi vuonna Huskies voi kovalla työllä nousta jopa pudotuspeleihin.
11 Sun City (2-6) Kautta edeltänyt sijoitus: 10. Sun Cityn lopullinen sijoitus vastasi melko pitkälti arvioita. Hangon kaksijakoista kautta sen sijaan ei varmasti arvannut kukaan. Suunta ylöspäin.
12 Oakmen (2-6) Kautta edeltänyt sijoitus: 13. Alkukauden yllätysjoukkue Oakmen ei lopulta pystynyt nostamaan tasoaan. Joukkueessa tehdään paljon hyviä asioita. Hyvä valmistautuminen voi nostaa joukkueen ensi kaudellla kohti kärkeä.
13 Panthers (1-7) Kautta edeltänyt sijoitus: 8. Panthers oli yksi tämän kauden pettymyksistä. Arvio ei ehkä ole reilu – onhan joukkue kuitenkin uusi tälle kaudelle. Talviturnauksen hyvät esitykset loivat uskoa paremmasta, mutta toisin kävi. Yksi voitto koko kaudella ei tyydytä.
14 Wolves (1-7) Kautta edeltänyt sijoitus: 7. Tälle kaudelle uusiutunut Wolves ei pystynyt pitämään menneiden kausien tasoaan kaudella 2012. Seura pitää saada taas uuteen nousuun. Joukkue ei voittanut peliäkään pelaamalla.
15 NL II (2-6) Kautta edeltänyt sijoitus: 14. Kahdesta voitosta huolimatta Northern Lights II:n ainoa mahdollinen sijoitus on kaikkein viimeinen. Uskomaton sekasotku, jossa käytännössä kaikki kuviteltavissa oleva meni pieleen.

Kismittääkö virallinen järjestys? Jaa todellinen totuus kommenteissa :)

Kommentoi

 • onkos tää järjestys tehty pelkästään tilastoista?

 • Ei pelkästään! En sulje sitäkään pois, etteivätkö myös sijat 7-15 eläisi vielä tällä kaudella. Kuunvaihteessa saadaan kuitenkin jonkinlaista käsitystä lohkojen vahvuuksista, kun pudotuspelit kärkijoukkueiden osalta potkaistaan käyntiin. Henkilökohtaisesti mua kiinnostaa Falconsin taso muihin lohkokärkiin verrattuna.

 • Olis mielenkiintosta jos runkosarjan jälkeen pelattas vielä pelejä lohkoissaan samoille sijoille yltäneiden välillä(ns sijoitusottelut.) Tosin kaudesta tulis aika pitkä. Pitää ehkä ottaa puheeks syksyn liittokokouksessa.

 • Tuo Aki sotisi hieman sitä ideaa vastaan, että pelaamalla paremmin, saat levätä enemmän. Lohkojen väliset ottelut kehiin, niin saataisiin valtaosalle kriteereistä käyttöä tällaisissa puhtaan pelin tasatilanteissa.

 • Tarkoitin siis joukkueita, jotka eivät päässeet pleijareihin. Esim Pirates olisi pelannut Saloa ja Lappeenrantaa vastaan.

 • Tuon tapaisesta, ns. alemmasta loppusarjasta on kokemuksiakin vuosien takaa. Siinä kävi lähes aina niin että joukkueilla ei oikein riittänyt motivaatio pelata noista hajasijoituksista.

 • Kai siinä alemmassa loppusarjassa on sitten jonkinlainen huono kaiku. Faktahan silti on, että ei nykyjärjestelmäkään tarjoa alemman kastin joukkueille sen kummempaa tavoiteltavaa runkosarjan viime kierroksilla, jos alkukausi ei ole mennyt putkeen. Ihan samoista hajasijoituksistahan siinäkin kai pelataan.

  Mä ehdottaisin 14 joukkueen sarjaa jaettuna kahteen lohkoon. Yksinkertainen sarja. 12 joukkuetta pudotuspeleihin samalla logiikalla kuin nytkin, mutta joukkueita tuplamäärä. Eli lohkojen 2 parasta (yht. 4) suoraan toiselle kierrokselle. Lohkojen hännänhuiput ”jumbofinaaliin”.

  Näin saataisiin joka joukkueelle 6 runkosarjapeliä, ja vähintään yksi ”bowl game” päälle. Matsien määrät olisi:

  6 joukkuetta: 7kpl (yks ja ulos pleijareissa, jumbofinaali)
  4 joukkuetta: 8kpl (yks voitto pleijareissa)
  2 joukkuetta: 9kpl (välieriin wild cardista)
  2 joukkuetta: 9-10kpl (finaali)

  Tän lisäksi liiton puolelta voitaisiin kannustaa pelaamaan harjoituspelejä tiettynä viikonloppuna, jos joukkue niin toivoo.

  Täydellinen järjestelmä? Tuskin vaan. Mutta ainakin lohkojen välinen vertailu ennen pudotuspelivaihetta on saatu eliminoitua, ja joka joukkueella olisi panosta runkosarjan viimeiselle kierrokselle saakka.

  Kommenttia? :)

 • Itsekin aikaisemmin tuota kahteen lohkoon siirtymistä ehdotin. Välimatkat saattavat kasvaa, mutta täällä Savossa siihen on ainakin totuttu ja mikäs sen mukavampaa, kuin reissata kesäisessä Suomessa. Kyllä tuo Tuomon ehdotus on selkeästi parempi, kuin nykyinen.

 • Tuo kahden lohkon järjestelmä olisi siitäkin mielenkiintoisempi, että pääsisi oikeasti pelaamaan uusia jengejä vastaan, eikä aina niitä samoja vuodesta toiseen. Kaksi lohkoa siis, yksinkertainen sarja ja lohkojen joukkueet jaettu täysin arvalla. Saisi vähän enemmän käsitystä joukkueiden (ja tämän vuoden lohkojen) välisistä eroista. Toki kahden lohkon systeemi vaatisi sen, että joukkueita on parillinen määrä. Nuo välimatkat saattaa kasvaa joillekin joukkueille aika suureksi, mutta esim Vaasasta ja Kuopiosta on pitkä matka joka suuntaan, joten eipä se hirveästi homma sielläkään muuttuisi. Ja niinkun on jo mainittu niin mikäs sen mukavampaa kun Suomen kesässä reissata =)

 • kahden lohkon systeemissähän ei tarvitse olla samaa määrää joukkueita kun ei jatkopelejä varten tarkastellaan vaan lohkon sisäistä järjestystä. Esim. jos halutaan pelata wildcard niin lohkon 1. huilaa, lohkojen 2. pelaa lohkojen 3. vastaan ja voittajat menee lohkojen 1. vastaan välierään. Välierien voittajat pelaa finaalin, runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotona, jos finaalijoukkuiden runkosarjan sijoitus on sama niin finaalin peli paikka heitetään kolikolla. Tasapuolisempi järjestelmä ainakin mitä tällähetkellä.

 • Lisäys ensimmäiseen lauseen tapaiseen teksti jonoon: Kun jatkopelejä varten ei tarkastella sarjapisteitä vaan lohkon sisäistä järjestystä.

 • Kuka on kieltänyt valmentajia olemaan yhteyksissä ja sopimaan treenimatseista ihan omin päin? Kyllä varmasti löytyis aikoja ja mahdollisuuksia pelata ystävyys/harjotusotteluita ihan ketä joukkuetta vastaan tahansa.

 • Tuomas: jos viittaat tuohon mun kirjoitukseen, niin hain sillä vain sitä, että tänä vuonna hyvin toiminutta harkkapelikulttuuria vielä laajennettaisiin. Tietynlainen pre-season voisi monelle olla hyvä juttu, varsinkin II-divaritasolla. Itse oikein yllätyin, kun näin, miten paljon seurat järjestivät harjoituspelejä. Jos SAJL kannustaisi vielä erikseen järjestämään matseja esim. 2vk ennen kauden alkua tiettynä määriteltynä viikonloppuna, saatettaisiin nähdä vielä enemmän intoa ”varata” itselle se sopiva treenivastus jo aikaisessa vaiheessa.