Dominic Kegelille tähtipörssin kuninkuus

Gridiron Staff 21.8.2012 10:51 Ei kommentteja

Gridiron on jälleen valinnut Vaahteraliigakierroksen tähtipelaajat. Kärjestä löytyy tuttu nimi.

Koko kauden kestäneissä Gridironin tähtivalinnoissa nähtiin viime viikolla tauko, kun tähtipelaajat jätettiin poikkeuksellisesti valitsematta. Viimeisen kierroksen otteluissa suurimmalla osalla joukkueista ei ollut enää suurempaa panosta, joten myös peluutuksessa nähtiin erikoisempia valintoja. Välierävaiheen tosipelien tullessa tähtivalinnat on jälleen luonteva jakaa.

Tähtipörssin voiton vei lopulta selkeällä erolla Crocodilesin Dominic Kegel. 22 pistettä kerännyt Seinäjoen pelinrakentaja kannatteli joukkuetta koko kesän. Vaikka joukkueen kausi päättyikin välieriin, Kegel ja koko joukkue onnistui pelaamaan jälleen kerran erinomaisen kauden. Kegelin vanavedessä muutaman pisteen sisällä seuraavat Roostersin Robert Johnson (16), Wolverinesin Stephen Stokes (15), Roostersin Torsten Malm (14) sekä Wolverines Cedric Johnson (13). Laituri Malm on myös selvästi eniten pisteitä kerännyt suomalaispelaaja. Crocodilesin keskushyökkääjä Veikka Lehtonen keräsi kauden aikana kahdeksan tähtivalintaa.

Ainakin yhden tähtivalinnan kauden aikana sai 58 eri pelaajaa. Eniten valintoja napsahti puolustavalle mestarille, Helsinki Wolverinesille. Jopa 11 mestarijoukkueen pelaajaa sai kauden aikana valinnan. Jaguaarien riveistä löytyi syvyyttä, sillä peräti 10 joukkueen pelaajaa sai kunnian päästä mukaan. TAFT:n pelaajista raati muisti yhdeksää, Roostersin kahdeksaa. Porvoon Butchersin pelaajista seitsemän sai valinnan.

Tähtipörssin voittaneen Kegelin Crocodilesista valittiin kauden aikana vain viisi eri pelaajaa. Vaikka joukkueesta olisi toki löytynyt valinnan arvoisia pelaajia varmasti useampiakin, pelinrakentaja Kegelin, Veikka Lehtosen ja Chris Holmeslyn pelisuoritukset keräsivät usein eniten huomiota.

Tähtivalintojen pohjalta löytyvät Northern Lights ja Turku Trojans, joiden pelaajista vain neljä saivat valintoja kauden aikana. Oululaisjoukkueen kautta kuvasi hienosti se, että joukkueen parhaiten pörssissä menestynyt pelaaja Aappo Saloranta jäi loukkaantumisen vuoksi pois peleistä jo ennen juhannustaukoa.

Seuraavassa välieräkierroksen tähdet sekä tähtipörssin lopullinen järjestys kaudella 2012.

Wolverines – Butchers

Cedric Johnson (WOL) Kolme ratkaisevaa maalia, joista pisin soolojuoksu kaikkien aikojen pisin Suomessa juostu TD. Johnson alkaa olla valmis puolustamaan mestaruuttaan.
Sami Toivonen (WOL) Nuori tukimies ei häkeltynyt, vaikka poissaolleet nimimiehet palasivat rinnalle. Peliaika ja vastuu ovat kasvattaneet itseluottamusta – ja se näkyy kentällä
Kalle da Silva (WOL) Kallen loukaantuminen on takanapäin ja vauhti kuin parhaina päivinään. Mies on tärkeä osa Wolverinesin mestaruutta puolustavaa fronttia ja lauantaina yksi ratkaisijoista taklauksineen kaukana linjan takana.

Crocodiles – Roosters

Lauri Vainio (ROO) Puolustuksen linjamies Vainio muistaa tämän pelin vielä varmasti vanhana ukkonakin. Vai kuinka usein linjamies tekee samassa ottelussa kaksi touchdownia? Puolustuksen linjan paine ja Vainion tarkkaavaisuus ratkaisivat pelin vieraille.
Robert Johnson (ROO) Johnsonin tilastot eivät nopeasti katsottuna välttämättä vakuuta, mutta mies oli Roostersin pelin sielu sunnuntaina. Useat pudotukset haittasivat Roostersin peliä, mutta siitä ei Johnsonia voi syyttää.
Chris Holmesly (CRO) Holmesly punnersi kahteen suuntaan ja pyrki pitämään Crocodilesin pelissä vaikka yksin. Saiko mies tarpeeksi pallonkantoja? Sitä voidaan taas pohtia pitkälle syksyyn.

Kierroksen kuningas

Cedric Johnson – Helsinki Wolverines

Juuri kun Butchers näytti raapineen tiensä takaisin otteluun, Johnson muistutti, miksi hän on voittanut Suomessa aikaisemminkin. 159 juoksujaardia kahdella yrityksellä parin minuutin sisään muutti ottelun täydellisesti.

Gridiron All-Stars 2012 – lopullinen järjestys

 1. 22 – Dominic Kegel
 2. 16 – Robert Johnson
 3. 15 – Stephen Stokes
 4. 14 – Torsten Malm
 5. 13 – Cedric Johnson
 • 8 – Veikka Lehtonen
 • 8 – Chris Holmesly
 • 7 – Micky Kyei
 • 6 – Vili Rajamäki
 • 6 – Santtu Äyräväinen
 • 6 – Miro Kadmiry
 • 6 – Sami Toivonen
 • 5 – Jaren Wilcox
 • 5 – Donavan Williams
 • 5 – Aappo Saloranta
 • 5 – Harmon Bruno
 • 5 – Antonio Harris
 • 5 – Jeremy Henderson
 • 5 – Henri Jussila
 • 4 – Nick Garratt
 • 4 – Phung Nguyen
 • 4 – Markus Lievonen
 • 4 – Juuso Mäkinen
 • 4 – Aleksi Wirén
 • 4 – Stacey Thomas
 • 4 – Tero Kontiainen
 • 4 – Daniel Smithwick
 • 3 – Janne Kalpio
 • 3 – Mika Kulmala
 • 3 – Pekka Utriainen
 • 3 – Stephen Peyton
 • 3 – Sadat Chambers
 • 3 – Lauri Vainio
 • 3 – Alex Allen
 • 2 – Mike Andrew
 • 2 – Conte Cuttino
 • 2 – Kasper Villa
 • 2 – Mackenzie McGrady
 • 2 – Tuukka Hämäläinen
 • 2 – Niklas Krogerus
 • 2 – William Lahti
 • 2 – Oskari Halttunen
 • 2 – Tommi Pinta
 • 2 – Scott Perlin
 • 2 – Jordan Barta
 • 1 – Rafael Pineda
 • 1 – Niko Niemi
 • 1 – Mika Nissinen
 • 1 – Perttu Ahila
 • 1 – Joonas Raatikainen
 • 1 – Simo Suurkuukka
 • 1 – Akumatti Leskinen
 • 1 – Arttu Koivisto
 • 1 – Miko Ylikoski
 • 1 – Antti Kousa
 • 1 – Ville Järviö
 • 1 – Kalle da Silva
 • 1 – Tuomas Mankki

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *