Saintsille jälleen voitto – 8-0!

Gridiron Staff 20.8.2012 10:26 29 kommenttia

(8-0)

24

(2-6)

00
1 2  
10 14 24
0 0 0

17.-19.8.2012

Tampere Saints jatkoi lohkovoittajan arvokkuudella myös runkosarjan viimeisessä ottelussa. Sun City kaatui 24-0 (10-0).

175 hengen yleisö pääsi nauttimaan kovasta taistelusta, vaikka ottelulla ei ollutkaan kummallekaan joukkueelle merkitystä sarjasijoituksen kannalta. Sun City lähti kuitenkin tosissaan voittamaan ottelua, ja laittoikin Saintsin tiukille. Marko Husu, Matti Airaksinen ja Samu Paavolainen tekivät kuitenkin maalin mieheen huolehtien siitä, että sarjapisteet pysyvät Tampereella. Apua hyökkäys sai puolustukselta, joka sai katkaistua hankolaisten syötön peräti viisi kertaa. Syötönkatkoissa kunnostautuivat Paavo Pennanen, Akseli Arvaja, Johan Asala ja Miikka Tammisto.

Puolustuksen hienosta pelistä huolimatta Saints sai aikaan verrattain pienen pistemäärän – 24 pistettä. Saints erottuukin muista lohkovoittajista siinä, että joukkue on tehnyt huomattavasti niitä vähemmän pisteitä. 32 pistettä ottelua kohden on toki kova tulos, mutta esimerkiksi Hyvinkää Falconsin vastaava luku on 51 pistettä. Onko Saints ongelmissa muiden hyökkäysten kanssa pudotuspelivaiheessa? Päävalmentaja Teemu Majander ei ollut asiasta niinkään huolissaan.

– Pitää paikkansa että hyökkäyksen lukemat ovat muilla kärkijoukkueilla isommat, Majander myönsi.

– Syitä on toki omassakin pelissä, emme me virheettömiin esityksiin ole hyökkäyksessä kyenneet. Vertailu muiden lohkojen kärkiporukoihin on kuitenkin aina heikolla pohjalla, koska emme missään vaiheessa ole pelanneet samoja joukkueita – saati toisiamme vastaan. Toinen voi ajatella että hyökkäyksemme ei vain saa pisteitä aikaiseksi, toiselle se voi olla merkki verrattain kovemmasta vastuksesta.

Tasaisemmat ottelut ovat kuitenkin saattaneet valmentaa tamperelaisia paremmin pudotuspelien kovempiin kamppailuihin. Päävalmentaja Majander uskoo joukkueensa arsenaaliin pudotuspeleissä. Majander muistuttaa, että Saintsin neljä kertaa vastustajan nollille jättänyt puolustus saattaa aiheuttaa ongelmia muiden kärkijoukkueiden hyökkäyksille yhtä lailla.

Verrattain heikko pistetahti tarkoittaa kuitenkin sitä, että Saints saa varmuudella vain yhden kotiottelun pudotuspelivaiheessa. Automaattinen paikka välieriinkin jää haaveeksi. Majanderin mukaan kotietu on menestyksen kannalta tärkeä, vaikkei suinkaan välttämätön.

– Kotietu pudotuspeleissä on aina iso asia. Tietty senkin takia ettei tarvitse matkustaa mutta siihen liittyy paljon muita, lähinnä henkisiä asioita. Silloin pääsee kotikentälle kauden tärkeimmissä peleissä ja pelaamaan kotiyleisön edessä kauden kovimpia pelejä. Se fiilis antaa paljon potkua suorituksiin.

Lue myös

Kommentoi

 • Kiitos saintsille hyvästä pelistä. Ja onnea loppukaudelle.

 • Kiitos Hulkille, hyvää vääntöä oli. Ja tässä nyt on tullut semmoisia käänteitä, että saattaa tuo välieräpaikka ehkä tullakin!

 • itselläkin oli hyvä fiilis pelin jälkeen vaikka suoritukset jäivätkin penkin alle! kovaa mutta ennenkaikkea puhdasta ja rehtiä vääntöä ainakin linjassa pelin alusta loppuun.. kiitos paljon!

 • Joo, saas nähdä.

  Eli ilmeisesti Northern Lights II ei saapunut paikalle Vaasaan ja luovutti siten ottelunsa Vikingsia vastaan sunnuntaina 19.8. (Tätä näyttäisi tukevan myös Gridironin tulospalvelu…)
  Sarjan säännöissä on pykälä jonka mukaan “kaksi ottelua luovuttanut joukkue VOIDAAN sulkea sarjasta.” (Voisi tietysti kysyä miksi ko. sanamuoto tuolla on. Eikö olisi selkeämpää että joukkue suljetaan sarjasta, sillä jos kaksi matsia jää kaudessa pelaamatta ei touhu ole ihan terveellä pohjalla…)

  Ja jos NL II sarjasta suljetaan, tulee heidän kaikkien otteluidensa tulokseksi 30-0 häviö ja sen jälkeen onkin II-divarin ranking hieman uusissa puissa.

  Jäädään siis odottelemaan liiton päätöksiä.

 • Korjaan edellistä sen verran että mikäli Oulu II suljettaisiin sarjasta, kaikki joukkueen ottelut otettaisiin kokonaan pois sarjataulukosta aivan kuin joukkue ei olisi osallistunutkaan koko sarjaan. Sitä kautta sitten katsotaan uudestaan vaikutukset runkosarjan järjestykseen.

 • En kyllä ymmärrä miksi EI suljettaisi?

 • Jotenkin veikkaan että juurikin toi sanamuoto “voidaan sulkea pois sarjasta” ja se että runkosarjassa ei ole enää pelejä jäljellä. Sarjasta sulkeminen varmaankin saattaisi aiheuttaa enemmän haittaa muille joukkueille kuin NL II. Tämä on vaan ihan tällänen arvelu miksi sitä edes mietitään.

 • Kiitos Jannelle korjauksesta!

 • Tällä hetkellä Saintsin +/- on +229. Steelersin? +228…

 • Hevosmiehet puhuu että saattaa mennä sijat 1-3 arpapeliksikin…
  Säilyypähän jännitys liiton virallista lausuntoa odotellessa.

 • Eikös nuo sijat jaeta nyt voittoprosentin mukaan ja sen jälkeen pisteitten mukaan? Eli jos on Steelersin pisteet ynnätty oikein, tipahtaa Steelers 3. Sinällään harmi, että Oulun luovutuksen/hylkäyksen takia kärsii muut joukkueet enemmän. Steelers menettää väliviikon ja jos voittaa Wild card-matsinsa joutuu vieraspeliin.

  Uskomatonta, että näitä joukkueita näyttää tulevan joka vuosi, jotka eivät pysty sarjaa viemään loppuun. Kun Oulu jo aloittikin kauden luovutuksella, olisi ehkä kannattanut jättää jo siinä vaiheessa koko kausi väliin, eikä räpistellä mukana ja luovuttaa viimeistä peliä. Jälkiviisautta? Kyllä. Otetaanko tästä opiksi? Tod.näk. ei.

 • Jos minä luen kilpailumääräyksiä oikein, niin sijoituksiksi tulee Falcons, Saints, Steelers, Vikings, Bouncers, Wolverines.

  Lohkojen voittajat eivät ole pelanneet samaa määrää otteluita eivätkä ole pelanneet kertaakaan keskenään. Näin ollen katsotaan kohtaa II.B.6 ja sieltä kolmen joukkueen kahta viimeistä erottajaa. Voittojen vahvuudet ovat Falconsilla ja Saintsilla 37,5% ja Steelersillä 33,3%. Näin Steelers jää kolmanneksi. Nyt kun jäljellä on enää kaksi joukkuetta, aloitetaan alusta, ja huomataan, että joukkueet ovat pelanneet saman määrän otteluita, jolloin voidaan käyttää maalieroa, mikä on Falconsilla parempi. Sama päättely pätee sijoihin 4-6.

  Joka tapauksessa Steelers on kolmas ja Vikings neljäs. on mahdollista tulkita kilpailusääntöjä niinkin, että sijat 1-2 ja 5-6 joudutaan arpomaan.

 • Kyllä nyt meni runkosarjan päätös liian jännäksi. Odotellaan jännityksellä mikä järjestys sieltä tulee. Kärsijöinä joka tapauksessa hyvin pelanneet joukkueet joilla ei ole osaa eikä arpaa NL II:n hutilointeihin.

 • Voittojen vahvuutta laskiessa on hyvä kerrata prosenttilaskujen perusteet. Asia koskee erityisesti Kallea.

 • Miksi ottelut pitää mitätöidä, kun siitä tulee loppujen lopuksi enemmän haittaa muille samassa lohkossa pelanneille? Eikö 30-0 voitot jokaisesta Oulun pelistä heidän vastustajilleen olisi paljon oikeudenmukaisempi, ettei näitä sijaiskärsijöitä tulisi?

 • Rapido, kuis? Otetaan vaikka lohko 1 tarkempaan tarkasteluun. Steelersin voittoprosentti on 100%, Vikingsin 66,7%, Piratesin 33,3% ja Wolvesin 0%. Kilpailusääntöjen termi “joukkeen voittamien vastustajien voittoprosentti” on vähän tulkinnanvarainen, mutta itse kuvittelen sen tarkoittavan keskimääräistä voittoprosenttia. Steelers voitti kaikki kolme muuta joukkuetta kahdesti, joten saadaan (66,7%+33,3%+0%)*2/6 eli 33,3%.

  Tästä nähdään että voittoprosentti on huono mittari, jos lohkoissa on eri määrä joukkueita.

 • Täytyy todeta et kuluva kausi oli aika kaksijakoinen meidän kohdalta, mutta toisaalta se että peli parani kokoajan loppua kohden ja kehityttiin antaa mukavaa tunnetta ensikautta varten. Toivon meidän lohkon joukkueille saintsille ja wolvoille II hyvää loppukautta ja toivottavasti jompikumpi teistä on mestari kaudella 2012.

 • Ehkä vähän väärästä asiasta Kalle sua syytin. Laskuissa kun ei ollut mitään väärää, mutta sääntöihin kirjattu “joukkeen voittamien vastustajien voittoprosentti” ei mun ymmärtääkseni taas tarkoita keskimääräistä voittoprosenttia. Silloin koko asia menettää merkityksensä tilanteessa kun vertailtavat joukkueet ovat voittaneet kaikki ottelunsa lohkossaan. Voitettujen vastustajien voittoprosentti on sama riippumatta voitettujen vastustajien määrästä.

 • Joo, jos tuo termi tarkoittaa jotain muuta kuin mitä mä käsitän sen tarkoittavan (ja se olis ihan kiva määritellä kilpailusäännöissä, onkohan Roope kuulolla :) ), niin mun laskelmat on väärin. No, eiköhän tässä pikapuoliin saada selvyys mitä se tarkoittaa.

 • On tämä jenkkifutis hienoa kun kauden suurimmat sankariteot tehdään, ei kauden aikana kentällä, vaan kauden jälkeen laskutikun kanssa työpöydällä. Ens vuonna koko kakkosdivari kahteen lohkoon ja lohkon kaksi parasta pleijareihin niin loppuu tämä arpominen. Johan sitä viime vuonna arvottiin tarpeeksi kun Rauma jätti leikin kesken ja Vaasa pääsi reissaamaan Helsinkiin puolivälieriin.

 • Olen kyllä nimimerkki touchdown.fi:n kanssa aivan samaa mieltä siitä, että syksyllä on syytä miettiä taas uudemman kerran miten tälläisiltä episodeilta jatkossa vältyttäisiin ja samalla selkiyttää niin ne siirtosäännöt kuin myös sarjajärjestelmät.

 • Ottamatta kantaa siihen onko itse järjestelmä hyvä vai huono, niin täytyy muistaa että nyt esiin tullut “ongelma” johtuu yksittäisen seuran/joukkueen toiminnasta ja näitä on ollut aina, ainakin niin kauan kuin itse jaksan muistaa. Ja jos joku pystyy kehittämään systeemin joka etukäteen ottaa huomioon tämän “inhimillisen” piirteen ja sopii kaikille seuroille on varmasti kysytty henkilö aika korkealla suomalaisessa urheiluelämässä.

 • Kyllä kolmellakin lohkolla voi tehdä onnistuneen sarjaohjelman. Pistetään vaikka kaikkien lohkojen ykköset pelaamaan minisarja toisiaan vastaan (kaksi ottelua per joukkue) ja tämän sarjan ykkönen on mestari. Tai jos välttämättä halutaan ne lohkokakkosetkin mukaan, pidetään lohkoykkösten ja -kakkosten välillä karsintaottelut, joista voittajat pääsevät jatkosarjaan.

 • Eihän tässä kai muuten mitään ongelmaa olisikaan, ellei kyseessä olisi viimeisen kierroksen luovutus ja siitä aiheutuneet toimenpiteet, kun seuraavat pelit on jo viikon päästä. Näin jälkiviisaana olisi ehkä ollut paikallaan liittohallituksen olla sopinut (puhelin)kokous sunnuntai-illaksi, jolloin olisi jo sunnuntaina tiedetty, ketkä pelaavat ja missä seuraavana viikonloppuna. Nyt jää joukkueille aika lyhyeksi valmistautuminen (ellei sitten päätöstä ole jo tehty ja tiedotettu joukkueille mutta vaan julkinen tiedotus jäänyt huomiotta – joukkueille tiedottaminen on se tärkeämpi kuitenkin, me voidaan täällä vouhottaa pari päivää pidempään :) ).

  Maalta on toki helppo huudella ja jälkiviisaan näkökyky on täydellinen, mutta ensi kautta ajatellen kannattais ehkä tällaisiakin asioita pohtia valmiiksi.

 • Jarnon kanssa samoilla linjoilla siitä, että olisi hyvä, jos niissä alkulohkoissa ei pelattaisi pelkästään sen oman lohkon joukkueen joukkueitta vastaan. Toki ne voimasuhteet saattavat hyvinkin muuttua talven aikana, mutta niinhän ne muuttuu isommissakin sarjoissa eikä sielläkään pystytä pelaamaan kaikki-kaikkia vastaan silloin kun joukkueita on esim. 32 kpl.

 • @kalle: NFL:n tapauksessa on hyvä muistaa, että siellä joukkueet ovat kuitenkin periaatteessa samalla viivalla. Suomessa tasoerot ovat ajoittain paljon suuremmat. Olisiko se reilua sitten sekään, että joku joukkue joutuu pelaamaan arvalla ottelun sarjakärkeä, toinen sarjajumboa vastaan?

  Pakko silti myöntää, etten ole nykyisen systeemin kannattaja. Suurin etu kai tässä on pelimatkojen pituuden minimointi.

 • II Divisioonan pudotuspelit alkavat 1-2.9. (Vaahteramaljaviikonloppu on vapaana), joten valmistautumisaikaa on onneksi vähän enemmän kuin yllä mainittu yksi viikko. Viivästys on valitettava, mutta päätös on odotettavissa jo tänään jos mitään ihmeellistä ei satu, ja asiasta tiedotetaan kyllä välittömästi.

 • Janne, totta, olishan mun pitänyt tää muistaa :)

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *