69ers harkitsee liigapaikkaa

Gridiron Staff 20.8.2012 21:54 Yksi kommentti

69ersin Jukka Rantala pohti päättynyttä kautta divisioonan mestaruuden ratkettua helsinkiläisille.

Divisioonan mestaruus on 69ersille pitkän työn tulos. Vuonna 1991 perustettu seura on viime vuosina puhunut tavoitteestaan nousta liigaan, mutta aiempina vuosina joukkueen tie on tyssännyt aina viimeistään välierävaiheeseen. Karvaina viime kausien pettymyksinä muistetaan vuoden 2010 kotitappio Northern Lightsille sekä tietenkin viime kauden välieräkamppailu Indiansia vastaan. Viime vuodet 69ers on pyrkinyt nostamaan profiiliaan vakavasti otettavana seurana. Joukkue on aiemmasta poiketen pyrkinyt asettamaan kehitystavoitteita Vaahteraliigaa silmällä pitäen. Tämän vuoden mestaruus tuli joukkueelle jopa etuajassa.

69ersin Rantala totesi Vaahteraliiga-kysymyksestä sen, että tavoitteet täytyy olla korkealla. Joukkue on aina pyrkinyt voittamaan kaikki pelaamansa ottelut. Vertaukset männävuosien GS Demonsiin 69ers haluaa ohittaa nopeasti. Demonshan tunnettiin joukkueena, joka hallitsi sarjaa, mutta ei pyrkinyt liigaan.

– Missä Demons nyt on? Emme myöskään pyri hissiliikkeeseen liigan ja divarin välillä, Rantala kertoo.

– Organisaatiotamme on rakennettu siten, että se pärjää myös Vaahterassa. Sponsorit ja yhteistyökumppanit on pyritty myös valitsemaan liigaa silmällä pitäen.

69ersin amerikkalaisvahvistukset olivat tällä kaudella kenties sarjan parhaat. Nopealle Charles McCrealle lienisi kysyntää myös suuremmissa joukkueissa. Mieshän on ehtinyt Suomessakin pelata Crocodilesin ja Roostersin paidassa. Lisäksi väkkärältä löytyy kokemusta Keski-Euroopasta. Nähdäänkö McCrea ensi kaudella mustapaidassa? Rantala ei halunnut ottaa asiaan vielä kantaa.

– Kauden alkuun on kuitenkin 9kk aikaa – siinä ehtii tapahtua kaikenlaista, Rantala toetaa.

– Charlesilla meni kuitenkin tällä kaudella 2000 edettyä jaardia rikkii. Tuleeko eurooppalaisesta huippuliigasta tarjuous, mistä ei voi kieltäytyä? Toki haluaisimme pitää McCrean meillä.

69ersin menestys ei kuitenkaan perustunut tällä kaudella pelkästään huippujenkkeihin. Divisioonan voittamiseen tarvitaan myös toimiva joukkue vahvistusten ympärille. 69ersissa on vuosien saatossa ymmärretty, miten vahvistusten kanssa toimitaan. Tämänkin kauden vahvistukset viihtyivät joukkueessa ja kaupungissa erinomaisesti.

Hallitus tekee liigahakemuksesta päätöksen vielä tällä viikolla.

Mutta hakeeko 69ers tulevalle kaudelle liigaan? Rantala kertoi, että hallitus tekee asiasta päätöksen vielä tällä viikolla.

– Tutkitaan, ennen kuin hutkitaan. Jos mennään, niin sitten kanssa mennään.

Loistava esitys Spagettimaljassa selittyi Rantalan mukaan pitkälti 69ersin pelisuunnitelmalla, jonka tavoitteena oli ottaa Indiansin syömähammas Lucas Cox pois pelistä. Tälle kaudelle tuttuun tapaan 69ers onnistui lisäksi erinomaisesti kolmannella neljänneksellä, jonka aikana joukkue takoi 23 pistettä ja ratkaisi ottelun. Indiansin juoksupelin pysähtyessä vierasjoukkue joutui heittämään, tuhoisin seurauksin.

– Kouvola on hyvä joukkue, jossa on paljon hyviä yksilöitä ja joka pelaa hyvin yhteen. Onnistuimme kuitenkin pelaamaan omaa peliämme, Rantala myhäili.

Erityisen ylpeitä 69ers-leirissä oltiin 444 runkosarjassa tehdystä pisteestä, mikä saattaa hyvinkin olla divisioonan kaikkien aikojen ennätys. 2000-luvun parhaat suoritukset ennen tätä kautta nähtiin GS Demonsilta, joka kaudella 2003 teki kymmenessä ottelussa 396 pistettä, ja kaudella 2004 seitsemässä ottelussa 299 pistettä. 69ersin ottelukohtainen keskiarvo on kuitenkin ainakin 2000-luvun paras.

Kommentoi

  • Onnea mestaruudesta!!

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *