Scorpions paikallisottelun voittoon

Gridiron Staff 19.8.2012 17:39 Ei kommentteja

(2-6)

06

(3-5)

28
1 2 3 4  
0 6 0 0 6
10 0 6 12 28

17.-19.8.2012

Salo Scorpions päätti epätasaisen kautensa kauden kolmanteen voittoon. Oakmenille tappio oli kuudes perättäinen.

Scorpions hyödynsi ottelun alussa isäntien tarjoamat mahdollisuudet, ja siirtyikin nopeasti 0-10 -vierasjohtoon. Oakmen tuli takaisin otteluun toisella neljänneksellä, mutta kamppailu kääntyi taas vieraille kolmannella jaksolla. Viimeisen neljänneksen kaksi heittomaalia vankistivat Scorpions-johtoa ja tekivät loppulukemiksi 6-28 vieraille.

– Ottelu käynnistyi meille varsin mallikkaasti, Scorpionsin Asko Kokkonen kommentoi.

– Rikhard ”BJ” Helenius nappasi komean syötönkatkon ja palautti pallon yhden jaardin linjalle. Tilanne näytti kyllä vahvasti jo maalilta, mutta valppaat tuomarit tuomisivat pallon paikaksi tuon yhden jaardin linjan. Tämä nostatti entisestään taistelutahtoamme.

Scorpionsille kauden päättävä voitto oli balsamia haavoihin. Joukkue pelasi varsin epätasaisesti, ja olisikin hieman paremmalla viimeistelyllä voinut ottaa pudotuspelipaikan tällä kaudella. Alkukauden tappio Oakmenille sekä vain kahden pisteen tappio Hanko Sun Citylle olisivat voitoiksi kääntyessään vieneet skorpioonit jatkopeleihin, ohi Helsinki Wolverines II:n. Voitto Oakmenista maistui silti salolaisille.

– Mielestäni suurin ero edelliseen Oakmen-peliin löytyy pääkopan sisältä, Kokkonen kertoi.

– Henkinen valmistautuminen ja paineeton pelaaminen tuotti meille tulosta. Pääsimme melkein täydellä rosterilla pyörittämään kenttätilanteita. Ja kun tuo alun syötönkatko nostatti fiiliksiä, niin menoksi vaan. Ja olihan mukana myös hieman henkeäsalpaavia käänteitä ja tuuria…

Hyvin kautensa aloittanut Raisio Oakmen oli pitkään kiinni jopa pudotuspelipaikassa. Kahden voitetun ottelun jälkeen joukkue joutui melkoiseen vastatuuleen, eikä saanut hyökkäyspeliään kulkemaan toivotulla tavalla. 66 tehtyä pistettä kahdeksassa ottelussa olikin vähiten koko lohkossa. Oakmen jakaa lopulta Hanko Sun Cityn kanssa lohkon neljännen tilan kahdella voitolla ja kuudella tappiolla.

Oakmenin pelinrakentaja Joni Vatanen harmitteli heikkoa loppukautta.

– Kausi lähti hyvin. Saatiin pari voittoa alkuun vastustajien ”ajellessa pelejä sisään”, Vatanen kertoi.

Meillä tekeminen on läpi kauden ollut samanlaista.

– Meillä tekeminen on läpi kauden ollut samanlaista. Kun muut joukkueet alkoivat pelaamaan, me oltiin tehottomia niihin verrattuna. Muutamat loukkaantumiset vaikeutti tiettyjä pelejä, mutta kuuluvat lajiin. Ei voi olettaa, että pääsisi aina pelaamaan parhaalla mahdollisella kokoonpanolla.

Vatasen mukaan Oakmenin kulunut kesä meni hyvin harjoitellessa. Puitteet olivat hyvät, vaikka pelaajia olisi tietenkin voinut olla ajoittain enemmän paikalla.

– Valmistautuminen oli varmasti sinänsä riittävä, mutta talven ja alkukesän höntyily ja se, ettei reenattu joukkueena näkyi kaudella, Vatanen totesi.

– Eikai tässä mitään ihme eväitä tarvita. Vähän taukoa ja talvireenit käyntiin. Meillä on kuitenkin aika kokematon joukkue verrattuna edellisvuosiin.

Scorpionsin Kokkosen mukaan nyt päättynyt kausi jätti kahtiajakoisen tunteen. Kolme voittoa on kuitenkin joukkueen lyhyen historian paras pelaamalla saavutettu tulos. Scorpions-leirissä kuitenkin tiedetään, että parempaankin olisi ollut mahdollisuus.

– Kompastuimme omiin hölmöilyihin parissa ottelussa ja kurinalainen pelaaminen katosi totaalisesti. Ajatellen kautta 2013 on Scorppari-toiminnassa tehtävä muutoksia, jotta pysymme muiden kyydissä, tavalla taikka toisella. Suunnitelmia on jo tehty ja niistä tiedotetaan syksyn mittaan, Kokkonen totesi loppuun.

Lue myös

Kommentoi