Kakkosen runkosarja päätökseen

Gridiron Staff 15.8.2012 19:47 3 kommenttia

Seitsemän kakkosdivisioonajoukkueen kausi päättyy runkosarjaan tulevana viikonloppuna.

Viime viikonlopun kierros oli kakkosdivisioonan pudotuspelien kannalta ratkaiseva. Jo ennen viimeistä kymmenettä kierrosta jokaisen kolmen lohkon playoff-joukkueet ovat selvillä. Pudotuspelijoukkueiden keskinäinen järjestys sen sijaan ratkeaa vasta tulevana viikonloppuna.

Mielenkiintoisesti kaikkien lohkojen kärkijoukkueet jatkavat seitsemän pelatun ottelun jälkeen ilman tappioita. Hyvinkää Falconsin, Kuopio Steelersin ja Tampere Saintsin keskinäinen järjestys ratkotaankin hyvällä todennäköisyydellä maalieron perusteella. Jokaisella on toki vielä yksi ottelu jäljellä, mutta mikäli yllätyksiä ei satu, Falcons ja Steelers kaappaavat runkosarjan kaksi kärkipaikkaa. II-divisioonan runkosarjan kahdelle parhaallehan on luvassa suora paikka sarjan välieriin. Sarjan ykköstila näyttää tällä hetkellä menevän Falconsille, jonka maaliero on 46 pistettä Steelersia vahvempi. Kuopio Steelersin pitäisikin todennäköisesti voittaa viikonlopun vastustajansa Jyväskylä Pirates lukemin 100-0, mikäli Falconsin etumatka haluttaisiin ottaa kiinni.

Lohkovoittajien lisäksi pudotuspeleihin matkaavat Vaasa Vikings, Mikkeli Bouncers ja Helsinki Wolverines II. Vikings on vahvin ehdokas runkosarjan neljännelle sijalle muiden joukkueiden taistellessa todennäköisesti kahdesta viimeisestä sijasta. Neljäs sija kiinnostaa vaasalaisia jo siitäkin syystä, että se oikeuttaa kotiotteluun puolivälierävaiheessa. Viime vuonna Vikings joutui matkustamaan pudotuspeleissä Helsinkiin, missä East City Giants oli parempi ja päätti vaasalaisten kauden.

Viikonlopun ottelutarjonnan avaa Kerttulan urheilukeskuksessa Raisiossa pelattava Oakmenin ja Salo Scorpionsin kamppailu. Viime kierrokseen saakka pudotuspelipaikasta taistelleet joukkueet ratkaisevat ottelussa sen sijaan lohkon kolmannen sijan kohtalon. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa kesäkuun alkupuolella Oakmen tuli toisella puoliajalla väkisin Scorpionsin ohi. Oakmenille voitto oli tärkeä ja nosti joukkueen kamppailemaan tosissaan lohkon toisesta pudotuspelipaikasta. Ottelua seuranneet viisi tappiota murensivat kuitenkin joukkueen toiveet jatkopeleistä. Scorpionsin kauden ehdottomana valopilkkuna voidaan pitää heinäkuun lopun 29-13 -kotivoittoa jatkopeleihin matkaavasta Wolverines II:sta.

Perjantain rakkaat viholliset ovat tällä kaudella esittäneet melko tasaisia otteita toisiinsa nähden. Ottelussa ratkeaa lohkon kolmannen sijan lisäksi myös koko talvikauden kestävä henkinen yliote. Joukkueet pääsevät kuitenkin ottamaan toisistaan mittaa seuraavan kerran vasta ensi kaudella.

Saintsin terveystilanne ennen ratkaisupelejä on mallillaan.

C-lohkon toisessa ottelussa lohkovoittaja Tampere Saints isännöi Hanko Sun Citya lauantaina. Saintsin otteet eivät ole keränneet ylenpalttista hehkutusta, mutta joukkue on silti voittanut kaikki pelaamansa ottelut vähintään kahdella maalilla. Kaiken lisäksi joukkueen terveystilanne ennen ratkaisupelejä on mallillaan.

– Terveystilanne on jopa yllättävän valoisa, Saintsin päävalmentaja Teemu Majander kertoi.

– Toki tässä vaiheessa kautta on jos jonkinlaista kolhua ja iskua tullut, mutta kauden päättäviä vammoja on sattunut vain yksi tai kaksi. Pääsemme valmistautumaan loppukauteen hyvävoimaisina.

Saintsin tilanne ei lupaa hyvää kahden ottelun voittoputkessa liitävälle Sun Citylle. Joukkue voi yllätysvoitolla nousta jopa lohkon kolmanneksi, mutta kovin todennäköisenä ei yllätystä voi pitää. Alkukaudesta Saints oli parempi lukemin 7-44. Sun City on saanut peliään paremmin uomiinsa viime aikoina, mutta voitto lohkovoittajasta olisi silti melkoinen pommi. Varmaa kuitenkin on, että Sun City aikoo temppua tosissaan yrittää.

Lauantaina pelataan myös B-lohkon molemmat ottelut. Kello 13 alkavassa kärkiottelussa Mikkeli Bouncers isännöi Hyvinkää Falconsia. Bouncersin mahdollisuudet ennen ottelua vaikuttavat köykäisiltä, mutta Mikkelissä pyritään varmasti laittamaan runkosarjan päätöskamppailuun kunnon taistelu pystyyn. Bouncers kohtaa todennäköisesti pudotuspeleissä Vaasa Vikingsin tai Tampere Saintsin vieraissa. Viimeksi joukkueiden kohdatessa Bouncers hävisi lukemin 62-6. Lukemat vaikuttavat karuilta, mutta Bouncers sai ottelun jälkeen kiitosta Falconsin valmennukselta. Mikään muu joukkue ei olekaan Falconsia vastaan pystynyt touchdowniin tällä kaudella.

Päijät-Häme Panthersin ja Hämeenlinna Huskiesin kamppailussa selvitetään lohkon viimeisen tilan kohtalo. Huskies on pystynyt tällä kaudella jo kahteen voittoon, joista toinen saatiinkin juuri Panthersia vastaan. Joukkueen ongelma on kuitenkin ollut onneton hyökkäyspeli, joka on tuottanut koko kaudella vain 19 pistettä. Vain Joensuu Wolves on pelaamalla pystynyt tällä kaudella vähempään. Noin puolet näistä pisteistä syntyi tosin Panthersia vastaan Huskiesin ottaessa 9-0 -voiton aiemmin tällä kaudella.

Aikooko Steelers edes yrittää kuroa Hyvinkää Falconsin maalieroa umpeen?

A-lohkon viimeinen kierros ei tarjoa juuri jännitettävää. Lohkon ylivoimaiset kärkijoukkueet Steelers ja Vikings kohtaavat Piratesin ja Northern Lights II:n. Alkukauden perusteella Jyväskylän ottelu tuskin tarjoaa juurikaan jännitettävää. Ainoa mielenkiinto kohdistuu siihen, aikooko Steelers edes yrittää Hyvinkää Falconsin maalieron kuromista umpeen. Takomalla hillittömät lukemat taululle Steelers voi periaatteessa temppuun yltää. Kuopiossa kuitenkin karsastetaan nykyistä sarjajärjestelmää, eikä pidetä vastustajan tarpeetonta nöyryyttämistä sopivana. Runkosarjan kärkisija saattaisi tarkoitaa kuopiolaisille kuitenkin tuhansien eurojen säästöä, joten mahdollisuus ryöpytykseen on olemassa.

Vaasan ottelussa Vikingsille on tärkeintä, että ottelu ylipäätään pelataan. Tekohengityksellä käynyt Oulu Northern Lights II pelaa sunnuntaina lyhyen historiansa toistaiseksi viimeisen ottelun. Vaasalaisille Oulun pysyminen sarjassa on tärkeää, sillä mahdollinen luovutus poistaisi Lights II:n sarjataulukoista ja saattaisi täten pudottaa Vikingsin osakkeita lohkojen välisessä vertailussa.

Arviot

  • Oakmen – Scorpions 1
  • Saints – Sun City 1
  • Bouncers – Falcons 2
  • Panthers – Huskies 2
  • Pirates – Steelers 2
  • Vikings – Northern Lights II 1

Kommentoi

  • Oakmen – Scorpions 6 – 28

  • Helteisellä Pyynikillä Saints voitti Sun Cityn 24-0. Näin runkosarja meni puhtaasti voitoin 8-0.

  • Mikkeli Bouncers 6-15 Hyvinkää Falcons