Jaguaareille selvä kotivoitto Northern Lightsista

Gridiron Staff 13.8.2012 16:25 Ei kommentteja

(4-6)

39

(2-8)

00
1 2  
25 14 39
0 0 0

12.08.2012 klo 17:00 Jyväskylä

Pudotuspelien ulkopuolelle jo ennen ottelua jääneet joukkueet tahkosivat runkosarjan päätökseen isäntien voittaessa lukemin 39-0.

Molemmat joukkueet lähtivät otteluun ilman varsinaista panosta. Vaikka Jaguaarit nousivatkin voitolla neljännen pudotuspelijoukkue Butchersin rinnalle, joukkueiden keskinäisessä ottelussa tullut tappio pitää jyväskyläläiset ulkona jatkopeleistä. Jaguaarit saavat siis viime vuoden tapaan tyytyä tälläkin kaudella sarjan viidenteen sijaan.

Northern Lightsille tappio oli seitsemäs peräkkäinen. Lupaavasti kauden aloittanut Lights hyytyi täydellisesti laitahyökkääjä Aappo Salorannan loukkaantumisen jälkeen. Puolustus paransi viime kaudesta, mutta hyökkäys ei päässyt lähellekään viime kauden tehoja. Pelinrakentajaongelmat ja syvyyden puuttuminen miehistöstä saivat aikaan Northern Lightsin kehnoimman kauden vuosikausiin.

Itse ottelussa Jaguaarien hyökkäys toimi Lightsin puolustusta vastaan melko hyvin. Joukkue paransi tämän kauden yhden ottelun piste-ennätystään ottelun aikana selvästi, eikä puoliajalle mentäessä ollut mitään epäselvyyttä ottelun voittajasta. Edellisviikon kotiottelun tapaan Lights oli jälleen tehoton, mutta tällä kertaa myös erittäin virhealtis. Jaguaarit katkaisivat Lightsin pelinrakentaja Lassi Heikkilän heiton kuudesti. Varsinkin ottelun alkupuoliskolla heikosti toiminut Lights-hyökkäys ei antanut puolustukselle juuri edellytyksiä – niin hyvistä asemista kotijoukkue kerta toisensa jälkeen pääsi hyökkäyksensä käynnistämään. Daniel Smithwickin johtama Jaguaarien hyökkäyspeli eteni hyvin varsinkin Perttu Ahilan kiertopeleillä.

Kokonaisuutena ottelu ei tarjonnut verrattain harvalukuiselle yleisölle suuria tunteita, vaikka vauhtia ottelussa riittikin. Northern Lightsin Stacey Thomas taisteli jälleen leijonan lailla ja palautti aloituspotkuja ajoittain väkevästi. Lightsin monivuotinen luottomies Lauri Parviainen pelasi kenties kauden parhaan pelinsä puolustuksessa. Vaikka lukemat olivatkin karut, luovuttamisesta Northern Lightsia ei voi syyttää.

Pelikauden päättyminen joukkueiden osalta nostaa esiin kysymyksiä tulevasta. Northern Lights otti takapakkia viime kaudesta varsinkin hyökkäyksen osalta. Stacey Thomas teki joukkueen kauden viimeisen touchdownin Trojans-ottelussa, mutta sitä edeltävä, ja samalla kauden toiseksi viimeinen maalisuoritus syntyi 17.6. Kesätauon jälkeisissä otteluissa joukkue teki 3, 0, 3, 13, 3 ja 0 pistettä. Ilman suuria muutoksia Northern Lightsia on vaikea nähdä ensi kaudella uskottavana liigatason joukkueena. Tämä on sääli, koska Oulussa on jenkkifutiskulttuuria ja taitoa pelata. Joukkueen sisällä on nyt tehtävä suuria päätöksiä tulevasta.

Gridiron haastatteli Jaguaarien joukkueenjohtaja Santeri Supia kauden viimeisen ottelun jälkeen. Supi oli pettynyt pudotuspelipaikan lipumisesta ulottumattomiin, mutta joukkueen nousujohteinen peli keräsi kiitoksia.

– Kehitykselle kouluarvosana on kiitettävä. Joukkue on kehittynyt paljon kauden aikana, Supi kertoi.

– Selkein ero on ollut pelaajien määrä, ja pelaajiston syvyys. Tänä vuonna nähtiin jotain mitä ainakaan Jyväskylässä ei ole pitkään aikaan nähty: pelaajien määrä nimittäin lisääntyi loppua kohden. Se on positiviinen asia viime kauteen verrattuna. Pelaajien määrä kuitenkin vaikuttaa pelaamisen lisäksi myös valmistautumiseen.

Supi kehui joukkueen ulkomaalaisvahvistuksia sekä uusia suomalaisia pelaajia, joita nähtiin suuressa roolissa.

– Muutama ottelu hävittiin aivan viime sekunneilla. Jos joku niistä olisi kääntynyt, tilanne voisi olla täysin eri. Varsinkin tappiot Northern Lightsille ja Butchersille jäivät kaivelemaan.

Joukkue myös yllätti muutama viikko sitten, kun Helsinki Wolverines haki pisteet Palokalta vain lukemin 9-11. Supi kertoi, että joukkueen sisällä yllätykseen uskottiin, vaikka ulkopuolella Wolverinesin voittoa pidettiin täysin varmana. Joukkueenjohtaja jäi harmittelemaan sitä, ettei joukkue tälläkään kaudella pystynyt yllättämään ennakolta vahvemmaksi arvioituja joukkueita.

Merkillepantavaa Jaguaarien pelissä olikin juuri nousujohteisuus. Joukkue pystyi parantamaan selvästi joka kerta kohdatessaan vastustajan toista kertaa. Santeri Supi nosti esiin erityisesti Wolverines- ja Trojans-ottelut. Joukkueenjohtajan mukaan olisi ollut mielenkiintoista nähdä, mihin joukkue olisi voinut pudotuspeleissä yltää.

Seuraavaa kautta ajatellen Jaguaarien tilanne vaikuttaa varovaisen positiviiselta. Joukkue sai täksi kaudeksi apuja Lahden Urheilukoulussa varusmiespalvelustaan suorittavista pelimiehistä. Jää nähtäväksi, kuinka moni tämän kauden uusista tulokkaista jatkaa Jyväskylässä vielä ensi vuonna. Tänä vuonna päävalmentaja Benjamin Jensenin visio joukkueen rakentamisesta toteutui hyvin. Pystyiväthän Jaguaarit lisäämään kokeneeseen runkoon hyviä nuoria pelaajia. Jos joukkue saa pidettyä tämän kauden runkonsa likimain kasassa ensi kaudelle, voi joukkueelta jo tosissaan odottaa pudotuspelipaikkaa.

Lue myös

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *