Crocodiles voittoon – Lilja jättää TAFT:n

Gridiron Staff 13.8.2012 14:16 Yksi kommentti

(3-7)

20

(9-1)

29
1 2 3 4  
0 0 0 20 20
14 2 7 6 29

12.08.2012 klo 15:00 Vantaa

TAFT jäi tappiolla sarjan kuudenneksi. Ottelun jälkeen päävalmentaja Rami Lilja ilmoitti jättävänsä joukkueen valmennustehtävän.

Alussa tappiolle joutunut TAFT onnistui kaventamaan ottelun lukemiin 20-23 seitsemän sekuntia ennen pelin loppua pelinrakentaja Miro Kadmiryn omalla juoksulla. Crocodilesin Chris Holmesly poimi kuitenkin lyhyen onside-potkun ja kuljetti sen kaiken kukkuraksi TAFT-maaliin. Suurimmasta yllätyksestä vastasi kuitenkin TAFT:n monivuotinen päävalmentaja Rami Lilja. Joukkue sai ottelun jälkeen tietää Liljan jättävän TAFT:n päävalmentajan tehtävät välittömästi.

– Joukkueelle asiasta kerrottiin eilen, seurajohdolle jo aiemmin, Lilja ilmoitti.

– Asiaan ei liity riitoja tai huonoja fiiliksiä. Tässä on kyseessä yhden ajanjakson päättyminen. Niin pitkään kuitenkin on sama kaveri häärinyt kipparina tässä laivassa, että on kaikkien etu hakea uusia tuulia. Ensi kaudella on sitten eri henkilö sanomassa samat asiat, päävalmentaja naurahti.

Lilja kertoo ajatuksen kypsyneen jo viime kauden lopusta lähtien. Lilja harkitsi pitkään lähtöä liigavalmentajaksi. Kauden mittaan valmentajalle tuli selväksi, että kauden jälkeen on oikea aika vetää hieman henkeä. Vaahteraliigavalmentajan tehtävät vaativat jatkuvaa huomiota ja sitoutumista.

– Nyt on hyvää aikaa vetää hieman happea, ja viettää aikaa perheen kanssa. Voi kerätä omia ajatuksia. Itsetutkinnan kautta voi sitten miettiä omaa roolia suomalaisessa jenkkifutiksessa jatkossa. Laji on kuitenkin minulle järjettömän rakas, enkä näe itseäni luopumassa siitä.

Itse ottelussa kotijoukkue TAFT sai otteluun tälle kaudelle tyypillisesti varsin nihkeän alun, ja Crocodiles siirtyikin jo avausneljänneksellä 0-14 -vierasjohtoon. Seinäjokelaisia auttoivat blokattu lentopotku sekä laitahyökkääjän käsistä Juhani Koivumäelle pompannut pallo, jonka nuori pelimies kuljetti 42 jaardia vantaalaismaaliin. TAFT sai kuitenkin pidettyä Crocodilesin hyökkäyspelin muilta osin hyvin aisoissa avausjaksolla. Crocodiles lisäsi johtoaan puoliajan jälkeen 23 pisteeseen ennen TAFT:n raivoisaa takaa-ajoa.

Crocodilesin päävalmentaja Jim Ward ei ottelun jälkeen vaikuttanut lainkaan tyytyväiseltä joukkueensa esityksiin. Vaikka ottelulla ei panosta Crocodilesille käytännössä ollutkaan, joukkue olisi varmasti halunnut päättää runkosarjan parempaan esitykseen. Kovaa taistellut TAFT ei kuitenkaan antanut siihen mahdollisuutta. Läpi kauden hienosti pelannut TAFT-puolustus osoitti jälleen venymiskykynsä. Crocodiles ei päässyt missään vaiheessa peluuttamaan kakkosmiehistöään, vaan joukkueen vahvistukset pelasivat läpi ottelun.

TAFT:n päävalmentaja Lilja harmitteli jälleen joukkueen huonoa avausjaksoa. Joukkueelle tyypillisesti ensimmäinen puoliaika oli jälleen heikko joukkueen parantaessa peliään toisella jaksolla. Joukkueen kolmeen voittoon ja seitsemään tappioon päättynyt kausi kuvasti kuitenkin kokonaisuutena päävalmentajan mielestä joukkuetta hyvin.

– Kausi oli todella kaksijakoinen. Puolustus pelasi koko kauden taitojensa äärirajoilla, mutta hyökkäys alisuoritti. Puolustus kuitenkin tarjosi mahdollisuuksia voittaa enemmänkin pelejä, Lilja kommentoi.

– Ennakko-odotuksiin verrattuna asiat menivät siis toisinpäin. Tuskin kukaan ennen kauden alkua odotti puolustukseltamme näin hyvää peliä. Vaikken itse ensi kaudesta vastaakaan, uskon että hyökkäykseen tullaan ensi kaudella tekemään muutoksia. Ulkomaalaisvahvistukset ovat toki monen mielessä, mutta kyllä se joukuueen runko kuitenkin rakentuu suomalaisista pelaajista – heidän varaansa joukkue täytyy rakentaa.

Kokonaan TAFT:a päävalmentaja Lilja ei kuitenkaan ollut jättämässä – ainakaan välittömästi. Lilja haluaa olla joukkueelle tukena uutta päävalmentajaa etsittäessä.

– Hurja tahti on ollut nyt viimeiset pari, kolme vuotta. Nyt voi hakea uusia ajatuksia, katsoa mitä nykyfudiksessa tapahtuu.

Lue myös

Kommentoi

  • Se on sitten TAFT tuomittu “hissijoukkueeksi”, kun valmentajakaan ei pysy joukkueessa.
    Ihan sama kuka muu kuin Rami TAFTia valmentaa, niin tulosta ei tule. Ramille iso käsi joukkueen nostamisesta liigaan ja hyvistä esityksistä kauden aikana.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *