Trojans suupala Wolverinesille?

Gridiron Staff 12.8.2012 11:52 Ei kommentteja

(1-8)

(8-1)

13.08.2012 klo 18:30 Turku

Runkosarjan kärjessä keikkuva Helsinki Wolverines varmistaisi runkosarjan voiton voitolla Turku Trojansista maanantaina.

Wolverines on ennen viimeistä kierrosta sarjan kärjessä kahdeksalla voitolla ja yhdellä tappiolla. Voitolla helsinkiläisjoukkueelle varmistuisi runkosarjan voitto ja sitä kautta kotietu välierävaiheeseen. Tappio – niin yllättävältä kuin se kuulostaakin – tiputtaisi joka tapauksessa Wolverinesin runkosarjan kolmanneksi. Wolverines haluaa varmasti lepuuttaa avainpelaajian pudotuspelivaiheeseen, mutta kevyesti joukkue ei voi maanantain ottelua ottaa. Ottelulla on kuitenkin selkeä panos.

Trojansille vaikealta ennakolta vaikuttava ottelu ei tarjoa juuri odotettavaa. Joukkueen sarjasijoitus on parin viikon takaisesta Northern Lights -voitosta huolimatta silti kahdeksas, eli viimeinen. 69ersin ja Indiansin kohdatessa I-divisioonan finaaliottelussa turkulaiset joutuvat jännittämään ensi vuoden sarjapaikkaansa mahdollisesti pitkällekin syksyyn. Vaahteraliiga ei ole kuitenkaan suljettu sarja. Vaikka viime vuosina joukkueiden vaihtuminen on tapahtuminen luontevasti jonkin joukkueen luopuessa vapaaehtoisesti liigapaikastaan, ei putoaminen divisioonaan vastoin joukkueen toiveita ole suinkaan mahdoton tapaus.

Viime viikonloppuna Joonas Anderssonin johtama hyökkäys sai tyytyä jälleen nollapeliin, kun joukkue kohtasi Jyväskylän Jaguaarit Palokassa. Northern Lightsia vastaan löytyneet onnistumiset loistivat poissaolollaan joukkueen palatessa pitkälti alkukauden suoritustasolleen. Joukkue pyrkii varmasti tekemään jälleen kaikkensa maanantain ottelussa ja tarjoamaan kotiyleisölle nähtävää, mutta tietyllä tavalla turkulaisten loppukauden tavoite on jo saavutettu. Kun joukkueen peli lähti viime vuoden tapaan kulkemaan kehnosti heti alkukaudesta, pelkkä vapauttavan voiton ottaminen Northern Lightsista varmasti jo kelpaa monelle Turussa. Trojans ei tietenkään halua pysytellä liigan häntäpäässä, mutta tulevaisuutta ajatellen voittokin oli jo tärkeä asia. On kuitenkin varsin todennäköistä, että seuran sarjataso pysyy ensi kaudellekin samana.

Wolverinesin valmistautuessa pudotuspeleihin voidaan joukkueen kulunutta kautta jo hieman arvioida. Liki voittamattomana pidetty helsinkiläisjoukkue lähti Eurobowl-pettymyksestä huolimatta sarjaan ylivoimaisena mestarisuosikkina. Joukkue hävisikin yllättäen paikallisvastustaja Roostersille, mutta on onnistunut kukistamaan Seinäjoki Crocodilesin sekä kaikki muut haastajansa. TAFT:a ja Jaguaareja vastaan joukkue joutui kuitenkin erittäin koville. Wolverines on ollut kova, mutta ei voittamaton. Todennäköinen runkosarjan ykkönen lähtee toki pudotuspeleihin mestarisuosikkina, mutta ei ylivoimaisena sellaisena. Kohtaisiko joukkue pudotuspeleissä voittajansa viime kauden runkosarjavoittaja Crocodilesin malliin?

Maanantain ottelu pelataan Turun Urheilupuiston Yläkentällä klo 18.30 alkaen.

Lue myös

Kommentoi