Indians jälleen Spagettimaljaan

Gridiron Staff 12.8.2012 9:00 2 kommenttia

(8-3)

20

(7-4)

22
1 2 Jatkoaika  
14 0 6 20
6 8 8 22

11.08.2012 klo 16:00 Pori

Pori Bearsin runkosarjan voitto ei auttanut joukkuetta uudistuneen Kouvola Indiansin edetessä sarjan loppuotteluun jatkoajan jälkeen.

Kouvola Indians selvitti toisen kerran peräkkäin itsensä I-divisioonan loppuotteluun Spagettimaljaan. Indians oli tappiolla puoliajalla 14-6, mutta nousi toisella puoliajalla Tatu Niemen maalilla ja Lucas Coxin lisäpisteillä 14-14 tasoihin. Hyökkäyskilpailussa Bears meni ensin johtoon, mutta Niemi tasoitti Indiansin vuorolla tilanteeksi 20-20. Epäonnistunut lisäpistepotku vaihtui Niclas Carpelanin heittopeliksi Coxille ja Indians pääsi tuulettamaan loppuottelupaikkaa.

Bearsilla oli loistavat mahdollisuudet viedä ottelu jo varsinaisen peliajan lopussa joukkueen edettyä aivan Indians-maalin porteille. Indians-sankariksi noussut Mikko Lautamatti nappasi kuitenkin äärimmäisen tärkeän syötönkatkon ja nollasi Bearsin pisteidentekoaikeet.

Indiansin kaksi maalia tehnyt Niemi kommentoi peliä tuoreeltaan.

– Aivan upea fiilis. Taistelimme joukkueena koko pelin, tasaisia suorituksia kaikilta. Puolustus nousi isoon rooliin ottelun lopussa, Niemi kehui.

Finaalipaikka on loistava saavutus Indiansille, joka etenee loppuotteluun viime kauden tapaan hienoisena haastajana. Viime kauden päätteeksi vastassa oli nyt liigatasolla pelaava Vantaan TAFT. Spagettimaljassa Indians kohtaa viikon kuluttua Helsinki 69ersin, joka voitti omassa välieräottelussaan Nokia Ghosthuntersin tiukasti 28-23 (14-16). Indians-voitto tarjoaa synninpäästön seurajohdolle, joka uskalsi laittaa alisuorittaneen pelinrakentaja Nick Gauthier’n vaihtoon kesken kesän ja muuttaa joukkueen hyökkäyspeliä radikaalisti. Moni ihmetteli Indiansin päätöstä olla palkkaamatta uutta amerikkalaispelinrakentajaa, mutta toistaiseksi uusi pelitapa on tuonut vain tuloksia.

Lue myös

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *