69ers hienoisena suosikkina välierään

Gridiron Staff 8.8.2012 12:03 Ei kommentteja

(7-3)

(7-3)

11.08.2012 klo 17:00 Helsinki

Lauantain otteluun suosikkina lähtevä 69ers ja Ghosthunters hakevat lopullista ratkaisua nokkimisjärjestykseen Velodromilla.

Lauantaina selviää, muodostuuko välieräottelusta samankaltainen trilleri kuin joukkueiden alkukauden kohtaamisesta Helsingissä. Joukkueiden kohdatessa ensimmäistä kertaa tällä kaudella Ghosthunters onnistui venyttämään yllätyksellisen viiden pisteen voiton. Nokian päävalmentaja Sami Telenius nosti tuolloin joukkuepuolustuksen ja vahvan itseluottamuksen keskeisiksi tekijöiksi joukkueensa voitolle. Nuori ja nälkäinen nokialaisryhmä jatkoi kauttaan voittosaraketta täyttämällä aina heinäkuun puolivälin yli – kunnes kohtasi lauantain välierävastustajansa uudelleen ja koki kotonaan täystyrmäyksen lukemin 3-35. Kauden loppua kohden Ghosthunters hieman kompuroi, kun taas 69ers nappasi vakuuttavia vierasvoittoja toisensa perään. 69ers lähteekin otteluun vahvassa myötätuulessa ja hienoisena ennakkosuosikkina.

Välierän kotietu ratkesi lopulta niukasti keskinäisten otteluiden perusteella, sillä molemmat joukkueet päättivät kautensa ottamalla seitsemännen voittonsa: Ghosthunters haki jo etukäteistuntumaa Velodromiin kaatamalla East City Giantsin 12-53 ja 69ers puolestaan matkasi runkosarjan voittaneen Pori Bearsin vieraaksi, jossa karhut nukkuivat jo poikkeuksellisesti talviunta keskellä kesää ja tuomisina oli voitto lukemin 13-32.

Joukkueiden kohtaamiset ovat tasan tämän kauden osalta.

Joukkueiden kohtaamiset ovat siis tasan tämän kauden osalta, mikä kertoo ennen kaikkea Nokialla hyvin tehdystä työstä viime vuosien aikana. Suunta on selvästi oikea, sillä joukkue on noussut kertaheitolle häntäpään joukkueesta playoff-taisteluihin. 69ers ilmoittautui myös mestaruuskamppailuun vahvan loppukauden siivittämänä. Velodromi ei kuitenkaan ole ollut helsinkiläiselle mieluisa paikka pelata, sillä alkukauden tappiot kärsittiin juuri kotiyleisön edessä.

Alkukaudella tai runkosarjan loppupuoliskon tapahtumilla ei lauantaina ole kuitenkaan mitään väliä. Sen tietävät pelaajat molemmilla puolin kenttää. Ottelun voittaja vie keskinäiset kohtaamiset lukemin 2-1 ja mikä tärkeämpää, ottaa – ansaitusti – paikkansa Spagettimaljassa.

69ersin syömähampaat ovat varsin hyvin vastustajien tiedossa, mutta päänvaivaa onkin aiheuttanut löytää keinot näiden pysäyttämiseksi. Silloin kun vastustaja on lähtenyt nuijimaan Charles McCrean johtamaa juoksuhyökkäystä, on 69ersin laitahyökkääjäosasto käyttänyt tilaisuutensa. Heittopeleissä ongelmalliseksi on puolestaan muodostunut tukkia laaja rintama taitavia laitureita, mm. toinen vahvistus Donnie Avant, Harry Tauro ja Jani Pulkkinen.

Keskittyi vastustaja sitten ilmateitse tulevaan hyökkäykseen tai ei, on McCrea käyttänyt tilaisuutensa säälimättä hyväksi ja kerännyt kauden aikana tililleen hirvittävän määrän juoksujaardeja. Mies onkin useaan otteeseen suunnannut kiitoksensa myös 69ersin hyökkäyksen linjapelaajille, jotka kerta toisensa jälkeen ovat pystyneet tekemään amerikkalaiselle vauhtikoneelle tarvittavan tilan edetä pallon kanssa.

Jos löytyy 69ersilta juoksuvoimaa, niin sitä on myös marssittaa kentälle Ghosthuntersilla. Reilusti yli tuhat juoksujaardia ja toistakymmentä touchdownia kerännyttä Christoffer Anttilaa tukee järkälemäinen kaksikko Ari-Pekka Reinikainen ja Jaakko Kaihlanen. Tarvittaessa hyökkäystä avittaa myös nokialaisten ainoa amerikkalainen, tukimiehenä pääosin pelaava Rhode Islandin kasvatti Dan O’Connell. Näiden valtavien harteiden varassa lepää varmasti lauantaina paljon, mutta on syytä muistaa Ghosthuntersin pelaavan myös monipuolista heittopeliä. Pelinrakentaja Lari Siitonen on näyttänyt muille suomalaisille pelinrakentajille heittämisen mallia, liikutellen palloa mm. vahvistunutta Kouvola Indiansia vastaan kaksi viikkoa sitten lähemmäs 180 jaardia ja kaksi touchdownia. Ghosthuntersin heittohyökkäystä säestää lahjakas ja nopea nippu laitahyökkääjiä, jotka varmasti haluavat tehdä tuhojaan jälleen kerran Helsingissä.

Molemmat myös tiedetään fyysisiksi, saumattomasti yhteen pelaaviksi joukkueiksi.

Lauantaina pöytä on siis katettu huikealle jännitysnäytelmälle: kumpikin osapuoli on osoittanut vahvuutensa kuluneen kauden aikana ja vastustajan peliä on varmasti tutkittu videolta lukemattomia tunteja puolin ja toisin. Molemmat myös tiedetään fyysisiksi, saumattomasti yhteen pelaaviksi joukkueiksi. Vaikka 69ers lähteneekin otteluun etukäteen niskan päältä, Ghosthuntersin mahdollisuuksia ei ole syytä aliarvioida.

Avainasemaan nousevatkin jokaiselle joukkueelle tutut loukkaantumishuolet. III-divisioonan reservistä pelaajia viime viikolla avauskokoonpanoon nostanut Ghosthunters pyrkii varmasti saamaan kaikki kynnelle kykenevät pelaajat takaisin riviin lauantaiksi. 69ersin terveystilanne on kauden ratkaisupelien alla varsin kohtuullinen.

Arpa on siis heitetty. Se, kumman silmäluku on suurempi, selviää lauantai-iltana. Ottelu potkaistaan käyntiin Käpylän Velodromilla 11.8. klo 17.

Kommentoi