Voitto laiha lohtu Jaguaareille

Gridiron Staff 5.8.2012 21:47 2 kommenttia

(3-6)

28

(1-8)

00
1 2  
20 8 28
0 0 0

05.08.2012 klo 17:00 Jyväskylä

Jyväskylän Jaguaarit ottivat odotetun kotivoiton Turku Trojansista sunnuntaina. Jaguaareja ei kuitenkaan nähdä tämän vuoden pudotuspeleissä.

Jo otteluun lähdettäessä oli selvää, ettei ottelulla ollut kotijoukkueelle suurtakaan panosta. Jaguaarit saattavat selvitä tämän kauden sarjassa viime vuoden malliin viidenneksi, mutta pudotuspelit ovat jo liian kaukana. Joukkue saattaa selvitä tasapisteisiin neljänneksi sijoittuvan joukkueen kanssa, mutta sekään ei jyväskyläläisille keskinäisten otteluiden lopputuloksista johtuen riitä. Santeri Supin loukkaantuminen keväällä toi joukkueen ylle mustia pilviä, eikä jaguaarilauma saanut niitä karistettua kokonaan koko kauden aikana. Lisämurheita toivat muidenkin avainpelaajien, kuten Perttu Ahilan, loukkaantumiset varsinkin alkukaudesta. Joukkueen erittäin tiukka 9-11 -tappio Helsinki Wolverinesille viime viikolla osoittautui nyt entistäkin harmillisemmaksi.

Jaguaarien peli on myös parantunut jatkuvasti kauden edetessä. Alkukaudesta liki Trojansille hävinnyt ryhmä runnoi nyt jo avausjaksolla 20-0 -lukemat, eikä päästänyt turkulaisia pisteidentekoon lainkaan. Tulos tietää Trojansille virallisesti sitä, että se jää varmuudella sarjan viimeiseksi tällä kaudella. Vaikka ykkösdivisioonasta ei tällä kaudella välttämättä löydykään sopivaa nousijakandidaattia, joudutaan Turussa todennäköisesti jännittämään seuraavan kauden sarjapaikkaa pitkälle syksyyn.

Jaguaarit kohtaavat vielä ensi viikolla kotonaan kuusi ottelua perätysten hävinneen Oulu Northern Lightsin.

Lue myös

Kommentoi

  • Trojans divariin etsimaan kadonnutta voittamisen kulttuuria. Turkulaisella mentaliteetillä – jota minäkin edustan – homma ei muutu kuin pakon edessä.

    Sarjajärjestelmä pitää laittaa remonttiin. Penkkiurheilijana on aivan sietämätöntä, että joutuu joulunpyhiin asti odottelemaan säilyykö, putoaako, vai-miten-tässä-käy. Uskoisin, ettei se joukkueissa ole sen helpompaa.

    Ennen kauden alkua olisi hyvä tarkistaa divarijoukkueiden nousuhalut ja edellytykset. Ei ne kesäaikana niin paljon muutu, ettei sovitusta voisi pitää kiinni (jos muuttuvat, edellytyksiä ei ole aidosti ollut).

  • Niin, olisiko se kauhea idea käydä hakemassa välillä vauhtia alemmalta tasolta kun peli ei Vaahterassa tuota haluttua tulosta?